header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Een spectrum van mogelijkheden: duiken in de groeiende lasergevoelige pigmentenmarkt met groeifactoren en voortdurende trends

Jun 12, 2023 7:00 PM ET

Introductie

In het snel voortschrijdende technologische landschap van vandaag is de markt voor lasergevoelige pigmenten naar voren gekomen als een fascinerende klasse van materialen die opmerkelijke optische eigenschappen vertonen. Deze pigmenten bezitten het vermogen om laserlicht te absorberen en erop te reageren en bieden een breed scala aan toepassingen in verschillende industrieën. Dit artikel duikt in de wereld van lasergevoelige pigmenten en onderzoekt hun samenstelling, werkingsprincipe en de innovatieve toepassingen die hun unieke eigenschappen benutten. De lasergevoelige pigmentenmarktindustrie zal naar verwachting groeien van USD 1,40 miljard in 2022 tot USD 2,08 miljard in 2030, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 5,1% tijdens de prognoseperiode (2022 – 2030).

 

Lasergevoelige pigmenten begrijpen

Lasergevoelige pigmenten zijn speciaal ontworpen stoffen die kleurveranderingen, fluorescentie of andere fysieke reacties kunnen ondergaan wanneer ze worden blootgesteld aan laserlicht. Deze pigmenten zijn meestal samengesteld uit organische of anorganische verbindingen die selectieve absorptie- en emissie-eigenschappen vertonen. Ze bezitten een moleculaire structuur die hen in staat stelt om te interageren met laserstraling en deze om te zetten in zichtbaar licht, warmte of andere detecteerbare signalen.

 

Ontvang hier een gratis voorbeeldrapportlink @

https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/11475

 

Lasergevoelige pigmenten Belangrijke marktspelers

Datalase Ltd., Merck KGaA, 

Bodo Möller Chemie GmbH

Eckart NAFTA,

Shenzhen Liying Plastic Chemical Co, Ltd,

Gabriel-Chemie, 

Zon Chemisch,

Flint Groep,

Siegwerk, Peter Huber Kältemaschinenbau AG,

Uvitec Ltd

 

Werkingsprincipe

Het werkingsprincipe van lasergevoelige pigmenten draait om hun vermogen om laserenergie te absorberen en om te zetten in verschillende vormen van energie. Bij blootstelling aan laserlicht van een specifieke golflengte of intensiteit absorberen deze pigmenten de fotonen, waardoor een transformatie op moleculair niveau wordt veroorzaakt. Deze transformatie kan zich manifesteren als een verandering in kleur, het vrijkomen van warmte of de emissie van fluorescentie, afhankelijk van de samenstelling en eigenschappen van het pigment. De veranderde toestand blijft stabiel totdat het pigment opnieuw wordt blootgesteld aan laserlicht of wordt onderworpen aan bepaalde omstandigheden die de reactie kunnen omkeren.

 

NU KOPEN-rapport @

https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD&report_id=11475

 

Toepassingen in verschillende industrieën

  1. Beveiligings- en anti-namaakmaatregelen: Lasergevoelige pigmenten worden op grote schaal gebruikt bij beveiligingsafdrukken, authenticatielabels en anti-namaakmaatregelen. Deze pigmenten kunnen worden verwerkt in bankbiljetten, paspoorten of productverpakkingen, waardoor vervalste artikelen kunnen worden gedetecteerd. Hun vermogen om te reageren op specifieke lasergolflengten zorgt voor betrouwbare authenticatie en verificatie.

  2. Forensische analyse: Lasergevoelige pigmenten spelen een cruciale rol in de forensische wetenschap en helpen bij de identificatie van latente vingerafdrukken. Door deze pigmenten op een oppervlak aan te brengen en ze aan laserlicht te onderwerpen, kan de geabsorbeerde energie vingerafdrukken onthullen die anders onzichtbaar zijn voor het blote oog. Deze toepassing is van onschatbare waarde gebleken in strafrechtelijke onderzoeken en het verzamelen van bewijsmateriaal.

  3. Lasermarkeren en graveren: Lasergevoelige pigmenten worden veel gebruikt in lasermarkeer- en graveerprocessen. Deze pigmenten kunnen worden verwerkt in verven, coatings of additieven die worden toegepast op verschillende materialen zoals metalen, kunststoffen of keramiek. Wanneer de laser interageert met het pigment, veroorzaakt het een gelokaliseerde reactie, waardoor nauwkeurige en permanente markering of gravure van het oppervlak mogelijk is.

  4. Kunst en design: Lasergevoelige pigmenten hebben hun weg gevonden naar het rijk van artistieke expressie. Kunstenaars en ontwerpers gebruiken deze pigmenten om boeiende licht- en kleureffecten in hun werken te creëren. Door selectief laserlicht toe te passen op gepigmenteerde oppervlakken, kunnen ze verbluffende visuele displays en dynamische composities bereiken die het publiek boeien.

 

Blader door meer trending marktrapporten:

Ethylacetaat markt  https://www.marketresearchfuture.com/reports/ethyl-acetate-market-945

LithiumhydroxideMarkt  https://www.marketresearchfuture.com/reports/lithium-hydroxide-market-988

Wolfraamcarbide markt  https://www.marketresearchfuture.com/reports/tungsten-carbide-market-5388

Tegellijm markt  https://www.marketresearchfuture.com/reports/tile-adhesive-market-1731

Glasvezel markt  https://www.marketresearchfuture.com/reports/fiberglass-market-3196

Hekwerkmarkt  https://www.marketresearchfuture.com/reports/fencing-market-7388

Packaging Printing Market  https://www.marketresearchfuture.com/reports/silica-aerogel-market-884

Marktonderzoek Future® 99 Hudson Street,5Th Floor New York, New York 10013 Verenigde Staten Telefoon: 1 628 258 0071 (US) 44 2035 002 764 (UK) E-mail: [email protected]


Keywords:  Laser Sensitive Pigments Market,Laser Sensitive Pigments Market share,Laser Sensitive Pigments Market size,Laser Sensitive Pigments Market trends,Laser Sensitive Pigments Market analysis,Laser Sensitive Pigments Market overview,Laser Sensitive Pigments Market growth,Laser Sensitive Pigments Market demand,Laser Sensitive Pigments Market research