header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De toekomst van luchthavenexploitatie: Hoe technologie de sector verandert

Jun 21, 2023 6:00 PM ET

Market Research Future Insights:

Volgens de analyse van MRFR zal de wereldwijde luchthavenexploitatiemarkt naar verwachting een CAGR van ~25,40 registreren van 2022 tot 2032 en een waarde hebben van meer dan USD 25,3041 miljard in 2032.

De markt voor luchthavenexploitatie omvat een breed scala aan diensten en activiteiten die betrokken zijn bij het beheer en de werking van luchthavens. Het omvat luchthavenbeheer, passagiersafhandeling, bagageafhandeling, beveiliging, grondafhandeling, vliegtuigonderhoud en andere ondersteunende diensten. Deze diensten zijn cruciaal voor een veilige, efficiënte en soepele werking van luchthavens.

Get Free Sample PDF Brochure –
https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/11076

Key Players:

Sommige van de belangrijkste spelers op de markt zijn,

  • Collins Aerospace (VS)
  • FLIR Systems Inc. (VS)
  • Fluke Corporation (VS)
  • Daifuku Co. Ltd. (Japan)
  • Amadeus IT Group SA (Spanje)

De COVID-19 pandemie heeft wereldwijd een grote invloed gehad op de markt voor luchthavenactiviteiten. De wereldwijde luchtvaartindustrie werd geconfronteerd met ongekende uitdagingen als gevolg van reisbeperkingen, lockdown-maatregelen en een verminderde vraag van passagiers die het luchtverkeer verstoorden. De impact van COVID-19 op de markt van luchthavenactiviteiten was aanzienlijk. Een belangrijke impact was de daling van het passagiersverkeer. Door de reisbeperkingen en het verminderde consumentenvertrouwen is de vraag naar vliegreizen sterk gedaald. Dit heeft ertoe geleid dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchtschema’s hebben ingekort en vliegtuigen aan de grond hebben gehouden, wat heeft geleid tot minder passagiersverkeer op luchthavens.

Regionale analyse:

Noord-Amerika heeft een goed ontwikkelde luchtvaartindustrie met grote luchthavens en hubs. De regio heeft een aanzienlijke impact ondervonden van de COVID-19 pandemie, wat heeft geleid tot minder passagiersverkeer en financiële verliezen voor luchthavens. Europa herbergt enkele van de drukste luchthavens ter wereld. De regio werd geconfronteerd met uitdagingen als gevolg van reisbeperkingen en een verminderde vraag naar passagiers tijdens de pandemie. Luchthavens in Europa hebben strenge gezondheids- en veiligheidsmaatregelen ingevoerd om passagiers en personeel te beschermen. Het herstel van de markt wordt beïnvloed door de voortgang van vaccinatiecampagnes en de geleidelijke versoepeling van reisbeperkingen. In de regio Azië-Pacific is het luchtverkeer de afgelopen jaren snel gegroeid. De pandemie heeft de markt echter zwaar getroffen, met name door de reisbeperkingen op belangrijke knooppunten. Veel luchthavens in de regio hebben innovatieve technologieën en veiligheidsprotocollen geïmplementeerd om een veilige reisomgeving te garanderen. De markt voor luchthavenactiviteiten in het Midden-Oosten en Afrika is ook getroffen door de pandemie. De regio staat bekend om zijn grote hubs van luchtvaartmaatschappijen en aansluitende vluchten. De Latijns-Amerikaanse regio heeft te maken gehad met aanzienlijke uitdagingen op de markt voor luchthavenactiviteiten als gevolg van de pandemie. Minder passagiersverkeer en financiële verliezen hebben de luchthavens in de regio getroffen. Het herstel is afhankelijk van factoren zoals de beheersing van het virus, vaccinatie-inspanningen en overheidssteun.

Marktsegmentatie:

De markt voor luchthavenactiviteiten is gesegmenteerd op basis van luchthavenklasse, operatie, platform en luchthavencategorie.

Per luchthavenklasse:

De markt is onderverdeeld in klasse A, klasse B, klasse C en klasse D luchthavens. Luchthavens van klasse A zijn de grootste en drukste luchthavens, terwijl luchthavens van klasse D de kleinste en minst drukke luchthavens zijn.

Per operatie :

De markt is onderverdeeld in luchtzijdige operaties, landzijdige operaties, financiële operaties en informatiebeheer. Luchtzijdeactiviteiten omvatten luchtverkeersbeheer, navigatie & voor het landen van vliegtuigen, beheer van start- en landingsbanen en veiligheid van de grondafhandeling. Landzijdeactiviteiten omvatten passagierscontrole, bagageafhandeling, catering en detailhandel. Financiële operaties omvatten inkomstenbeheer, facturering en boekhouding. Informatiebeheer omvat IT-infrastructuur, gegevensanalyse en beslissingsondersteunende systemen.

Per platform :

De markt is onderverdeeld in hardware, software en diensten. Hardware omvat communicatiesystemen, beveiligingssystemen en bagageafhandelingssystemen. Software omvat luchthavenbeheersystemen, passagiersinformatiesystemen en systemen voor inkomstenbeheer. Diensten omvatten advies, training en onderhoud.

Per luchthavencategorie :

De markt wordt onderverdeeld in burgerluchthavens en militaire luchthavens. Civiele luchthavens worden gebruikt voor commerciële vluchten, terwijl militaire luchthavens worden gebruikt voor militaire vluchten.

Browse In-depth Market Research Report (120 Pages, Charts, Tables, Figures) on Airport Operations Market –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/airport-operations-market-11076

Ontwikkelingen in de sector luchthavenexploitatie:

Januari 2023: De International Air Transport Association (IATA) publiceert haar jaarlijkse World Airport Traffic Forecast en voorspelt dat het wereldwijde passagiersverkeer in 2030 8,8 miljard zal bedragen.8 miljard zal bereiken in 2030.

februari 2023: De Airports Council International (ACI) publiceert zijn jaarlijkse Airport Economics Report, waaruit blijkt dat de wereldwijde luchthavenindustrie in 2022 850 miljard dollar aan economische activiteit genereerde.

maart 2023: Het Amerikaanse ministerie van Vervoer publiceert zijn jaarlijkse Airport Economics Report.S. Department of Transportation publiceert zijn jaarlijkse Airport Capacity Report, waaruit blijkt dat de luchthavens van de Verenigde Staten op 90% van hun capaciteit werken.

april 2023: De European Airports Association (EASA) publiceert zijn jaarlijkse Airport Performance Report, waaruit blijkt dat Europese luchthavens 200 miljoen passagiers hebben verwerkt in het eerste kwartaal van 2023.

mei 2023: De Airports Council International Asia-Pacific (ACI Asia-Pacific) publiceert zijn jaarlijkse Airport Economics Report, waaruit blijkt dat de luchthavenindustrie in Azië-Pacific in 2022 350 miljard dollar aan economische activiteit heeft gegenereerd.

Juni 2023: Het World Economic Forum publiceert zijn jaarlijkse Global Competitiveness Report, waaruit blijkt dat de luchthavenindustrie een van de meest concurrerende industrieën ter wereld is.

Dit zijn slechts enkele van de vele ontwikkelingen in de luchthavenexploitatie-industrie die in 2023 hebben plaatsgevonden. De industrie is voortdurend in ontwikkeling en het zal interessant zijn om te zien welke nieuwe ontwikkelingen er de komende maanden en jaren plaatsvinden.

Related Reports:

Data Catalog Market Per Component, Per Toepassing, Per Eindgebruiker, Per Regio – Marktvoorspelling tot 2030

Personal Computer as a Service (PCaaS) Market – Per Organisatiegrootte, Per Component, Per Vertical, Per Regio – Marktvoorspelling tot 2030

Public Key Infrastructure (PKI) Market – Per oplossing, Per toepassing, Per eindgebruiker, Per regio – Marktvoorspelling tot 2032

Over Market Research Future (MRFR):

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op zijn diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. De aanpak van MRFR combineert de eigen informatie met verschillende gegevensbronnen om de klant een uitgebreid inzicht te geven in de laatste belangrijke ontwikkelingen, verwachte gebeurtenissen en ook over welke actie te ondernemen op basis van deze aspecten.

Contact: Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited)99 Hudson Street, 5Th FloorNew York, NY 10013Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK)E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com


Keywords:  airport operations market,airport terminal operations market,airport operations it systems market,airport operations manager job market,airport operations manager