header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Analytics als een Service Markt: Een gids voor de belangrijkste leveranciers en oplossingen

Jun 26, 2023 7:00 PM ET

Highlights van Market Research Future:

De Analytics as a Service (AaaS) markt verwijst naar de levering van analysediensten via de cloud, waar bedrijven hun gegevens kunnen analyseren om inzichten te verkrijgen en geïnformeerde beslissingen te nemen. De AaaS-markt omvat verschillende soorten diensten, zoals business intelligence, voorspellende analyses en datavisualisatie.

De AaaS-markt is de afgelopen jaren snel gegroeid, aangewakkerd door de toenemende toepassing van cloud computing en de behoefte van bedrijven om inzichten uit hun gegevens te halen om concurrerend te blijven. De wereldwijde AaaS-markt zal naar verwachting groeien van USD 9,2 miljard in 2023 tot USD 40,1 miljard in 2030, met een jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 27,82 tijdens de prognoseperiode.

Vraag een monster van dit onderzoeksrapport aan @
https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/1206

Er zijn andere belangrijke spelers in deze industrie. Deze zijn:

  • Accenture – VS
  • Atos SE – VS
  • Google Inc – VS
  • Hewlett Packard Enterprise Development Lp – VS
  • Hitachi Solutions – Japan
  • IBM – VERENIGDE STATEN
  • Microsoft – Verenigde Staten
  • Oracle – Verenigde Staten
  • SAS instituten – Verenigde Staten

Regionale analyse:

De Analytics as a Service (AaaS) markt is een wereldwijde markt, met bedrijven die diensten en oplossingen bieden aan klanten in verschillende regio’s. Hier volgt een regionale analyse van de AaaS-markt:

Noord-Amerika: Noord-Amerika is een van de grootste markten voor AaaS, waarbij de Verenigde Staten de grootste bijdrage leveren aan de marktgroei. De regio heeft een sterk ontwikkelde cloudinfrastructuur en bedrijven in verschillende sectoren gebruiken AaaS-oplossingen om hun gegevens te analyseren en inzichten te verwerven. De aanwezigheid van grote AaaS-aanbieders zoals Microsoft Corporation, IBM Corporation en Oracle Corporation is ook een drijvende kracht achter de groei van de markt in deze regio.

Europa: Europa is een andere belangrijke markt voor AaaS, met landen als het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk die de marktgroei leiden. De toenemende toepassing van cloud-gebaseerde oplossingen en de behoefte van bedrijven om inzicht te krijgen in hun gegevens zijn de belangrijkste factoren die de groei van de markt in deze regio stimuleren. Daarnaast dragen ook de toenemende investeringen door AaaS-aanbieders in de regio bij aan de groei van de markt.

Azië-Pacific: De regio Azië-Pacific zal naar verwachting de grootste groei doormaken in de AaaS-markt tijdens de prognoseperiode. Landen als China, India en Japan zijn getuige van een aanzienlijke adoptie van AaaS-oplossingen, gedreven door het groeiende bewustzijn van de voordelen van analytics en de toenemende beschikbaarheid van cloudinfrastructuur. De opkomst van verschillende startups en kleine spelers die AaaS-oplossingen bieden, draagt ook bij aan de groei van de markt in de regio.

Rest van de wereld: De rest van de wereld, waaronder het Midden-Oosten, Afrika en Latijns-Amerika, is ook getuige van een toenemende adoptie van AaaS-oplossingen. De toenemende investeringen in cloudinfrastructuur en de behoefte van bedrijven om weloverwogen beslissingen te nemen zijn de belangrijkste drijfveren voor de groei van de markt in deze regio. Daarnaast creëert de aanwezigheid van verschillende opkomende economieën in de regio ook kansen voor AaaS-aanbieders om hun aanwezigheid op de markt uit te breiden.

Marktsegmentatie:

Naar component:

  • Oplossingen: Dit segment omvat kant-en-klare analyseoplossingen die door bedrijven kunnen worden gebruikt om aan specifieke behoeften te voldoen.
  • Diensten: Dit segment omvat advies-, opleidings- en ondersteuningsdiensten die bedrijven helpen bij het implementeren en gebruiken van AaaS-oplossingen.

Naar type analytics:

  • Voorspellende analyses: Dit type analytics gebruikt historische gegevens om toekomstige trends en gedrag te voorspellen.
  • Voorschrijvende analyses: Dit type analytics gebruikt voorspellende analytics om specifieke acties aan te bevelen die bedrijven kunnen nemen om hun prestaties te verbeteren.
  • Diagnostische analyses: Dit type analytics helpt bedrijven de hoofdoorzaak van problemen te begrijpen door historische gegevens te analyseren.
  • Beschrijvende analyses: Dit type analytics biedt bedrijven inzicht in hun huidige prestaties door historische gegevens samen te vatten.

Naar implementatietype:

  • Private cloud: Bij dit type implementatie worden AaaS-oplossingen gehost op een private cloud-infrastructuur.
  • Publieke cloud: Bij dit type implementatie worden AaaS-oplossingen gehost op een publieke cloudinfrastructuur.
  • Hybride cloud: Bij dit type implementatie worden AaaS-oplossingen gehost op een combinatie van private en publieke cloudinfrastructuren.

Naar bedrijfstak:

  • BFSI: Deze sector omvat banken, financiële diensten en verzekeringsmaatschappijen.
  • Detailhandel: Deze sector omvat retailers van alle groottes.
  • Overheid: Deze sector omvat overheidsinstellingen op alle niveaus.
  • IT & telecommunicatie: Deze industrie omvat telecommunicatiebedrijven, IT-dienstverleners en softwarebedrijven.
  • Gezondheidszorg: Deze industrie omvat ziekenhuizen, zorgverleners en farmaceutische bedrijven.
  • Productie: Deze industrie omvat fabrikanten van alle groottes.
  • Overige: Dit segment omvat industrieën zoals energie, transport en media.

Naar regio:

  • Noord-Amerika: Deze regio zal naar verwachting de AaaS-markt leiden vanwege de hoge adoptie van cloud computing en big data-technologieën in de regio.
  • Europa: Deze regio zal naar verwachting groeien in een aanzienlijk tempo als gevolg van de toenemende vraag naar AaaS-oplossingen van bedrijven in de regio.
  • Azië-Pacific: Deze regio zal naar verwachting het snelst groeien door de toenemende adoptie van AaaS-oplossingen in opkomende economieën zoals China en India.
  • Latijns-Amerika: Deze regio zal naar verwachting matig groeien door de toenemende vraag naar AaaS-oplossingen van bedrijven in de regio.
  • Midden-Oosten & Afrika: Deze regio zal naar verwachting langzaam groeien als gevolg van de beperkte toepassing van cloud computing en big data-technologieën in de regio.

De markt voor Analytics as a Service (AaaS) kan worden gesegmenteerd op basis van verschillende factoren, zoals implementatiemodel, organisatiegrootte, toepassing, bedrijfstak en geografie. Hier volgt een uitsplitsing van de marktsegmentatie:

De segmentatie van de AaaS-markt op basis van het implementatiemodel helpt bij het identificeren van het type cloudinfrastructuur dat wordt gebruikt om AaaS-oplossingen aan klanten te leveren. De segmentatie van de organisatiegrootte helpt bij het identificeren van de doelklanten voor AaaS-aanbieders, of dit nu kleine en middelgrote ondernemingen of grote ondernemingen zijn. De toepassingssegmentatie helpt bij het identificeren van de specifieke gebruikssituaties waarin AaaS-oplossingen kunnen worden toegepast, zoals klantanalyse of financiële analyse. De verticale segmentatie helpt bij het identificeren van de specifieke sectoren waar AaaS-oplossingen gevraagd worden, zoals BFSI of gezondheidszorg. Tot slot helpt de geografische segmentatie bij het identificeren van de regionale markten waar AaaS-leveranciers hun oplossingen kunnen richten op basis van de vraag en concurrentie in de regio.

Blader door het volledige rapport:
https://www.marketresearchfuture.com/reports/analytics-as-a-service-market-1206

Ontwikkelingen in de Analytics-as-a-Service-industrie:

Januari (2023): Gartner publiceert zijn top 10 data- en analytics-trends voor 2023, met daarin trends als opkomende AI, geconvergeerde en samengestelde ecosystemen en consumenten worden makers.

Februari (2023): Amazon Web Services (AWS) kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Amazon SageMaker Canvas, een no-code machine learning service waarmee bedrijven eenvoudig machine learning modellen kunnen bouwen en inzetten.

Maart (2023): Google Cloud Platform (GCP) kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Cloud Data Fusion, een volledig beheerde, cloud-native data-integratiedienst die bedrijven helpt hun data uit verschillende bronnen te verenigen.

April (2023): Microsoft Azure kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Azure Synapse Analytics, een unified analytics service die de kracht van Azure SQL Data Warehouse en Azure Data Lake Storage combineert.

Mei (2023): IBM kondigt de algemene beschikbaarheid aan van IBM Watson AIOps, een cloudgebaseerd platform dat bedrijven helpt hun IT-activiteiten te automatiseren en optimaliseren.

Juni (2023): SAS Institute kondigt de algemene beschikbaarheid aan van SAS Viya 3.6, een cloud-native analytics platform dat een verscheidenheid aan nieuwe functies en mogelijkheden biedt.

Dit zijn slechts enkele van de vele ontwikkelingen in de AaaS-sector in 2023. Naarmate het jaar vordert, kunnen we nog meer innovatie op dit snelgroeiende gebied verwachten.

Gerelateerde rapporten:

Markt voor racegames- De markt voor racegames zal 13,64 miljard dollar bereiken, met een CAGR van 11,6 AGR in 2030 – Rapport van Market Research Future (MRFR)

Edutainmentmarkt- De markt voor edutainment zal 17,69 miljard dollar bereiken, met een CAGR van 17,66 AGR in 2030 – Rapport van Market Research Future (MRFR)

E-Wallet Markt – E-Wallet Markt zal tegen 2030 USD 489,3 miljard bereiken, met een CAGR van 23,40% – Market Research Future (MRFR)

Over Market Research Future (MRFR):

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op haar diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. De aanpak van MRFR combineert de eigen informatie met verschillende gegevensbronnen om de klant een uitgebreid inzicht te geven in de laatste belangrijke ontwikkelingen, verwachte gebeurtenissen en ook over welke actie te ondernemen op basis van deze aspecten.

ContactMarket Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited)99 Hudson Street, 5Th FloorNew York, NY 10013Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK)E-mail: [email protected]: https://www.marketresearchfuture.comFollow Ons: LinkedIn | Twitter


Keywords:  Analytics as a Service Market,Analytics as a Service,Global Analytics as a Service Market,Analytics as a Service Market Industry,Analytics as a Service Market Size,Analytics as a Service Market Share,Analytics as a Service Market Research,Analytics as a Service Market Trends,data analytics as a service,analytics as a service providers,cloud analytics as a service,business analytics as a service