header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Invloed van COVID-19 op de gomharsenmarkt: Uitdagingen en kansen

Jul 12, 2023 4:00 PM ET

Marktsamenvatting

Volgens de analyse van MRFR werd de wereldwijde gomharsenmarkt in 2022 gewaardeerd op USD 1,4 miljard en zal deze tijdens de prognoseperiode naar verwachting een CAGR van 4,06% laten zien.

Gomhars wordt verkregen uit naaldachtige plantensoorten en wordt veel gebruikt als alternatief voor synthetische petroleumhars. Vanwege de hoge hechtingseigenschappen wordt het gebruikt als een belangrijk ingrediënt voor de productie van een breed scala aan kleefstoffen, waaronder smeltlijm, drukgevoelige lijm en kleefstoffen op basis van oplosmiddelen. Dit zal de wereldwijde marktgroei waarschijnlijk stimuleren. Daarnaast zijn er verschillende toepassingen voor gomharsen, zoals verven, afdichtingswas, drukinkten en etiketten, wat de wereldwijde marktgroei naar verwachting verder zal stimuleren. De aanwezigheid van gemakkelijk verkrijgbare substituten voor petroleumhars zal echter waarschijnlijk een beperking vormen voor de groei van de gomharsenmarkt tijdens de prognoseperiode.

Een proefexemplaar van het rapport is te vinden op: https: //www.marketresearchfuture.com/sample_request/8429

Prijsstelling en normen

Verwacht wordt dat de prijs van gomharsen tijdens de prognoseperiode zal stijgen. In 2020 lag de prijs van het product wereldwijd rond USD 1900-2200 per ton.

Enkele van de standaarden voor het testen van colofonium zijn:

  • American Society for Testing and Materials: ASTM D509-70 voor “Standard Methods of Sampling and Grading Rosin”.
  • American Society for Testing and Materials: ASTM D465-82 voor “Standard Test of Methods for Acid Number of Rosin”.
  • Indiase norm: IS 553: 1984 voor “Specificatie voor hars (gomhars)”.

SEGMENTATIE

Naar kwaliteit

  • WW: Dit segment had in 2020 het grootste marktaandeel in gomharsen en zal naar verwachting het snelst groeien tijdens de prognoseperiode. WW-hars heeft een lichtgele kleur en wordt voornamelijk gebruikt voor de productie van rubberlijmen en smeltlijmen. Daarnaast wordt deze hars ook gebruikt als glansmiddel in geneesmiddelen en kauwgom.
  • WG: WG gomharsen hebben een diepgele kleur en een verwekingspunt van 75 graden Celsius. Deze gomharssoort kan worden gebruikt in verschillende cosmetische toepassingen, waaronder ontharingscrèmes, zeep en lippenbalsems.
  • K: Voornamelijk gebruikt in chemische verbindingen, voornamelijk verf en drukinkt.
  • X: Gomhars van de X-kwaliteit wordt gebruikt in boekbinden, tapes en etiketten en andere contactlijmen.
  • Overige: Het overige segment omvat N- en M-kwaliteiten.

Praat met analist: https: //www.marketresearchfuture.com/ask_for_schedule_call/8429

Naar eindgebruiker

  • Kleefstoffen & Dichtingsmiddelen: Het grootste segment in 2020 vanwege de grote vraag naar gomharsen en derivaten, voornamelijk triëthyleenglycolesters van hars in kleefstoffen en afdichtingswas. De gomharsen verbeteren de kleverigheid en sterkte van de lijm, waardoor de vraag naar gomharsen in de kleefstoffen & kitindustrie toeneemt. Er wordt verwacht dat het segment de komende jaren een robuuste groei zal laten zien vanwege het toenemende productgebruik in de grote verscheidenheid aan kleefstoffen, namelijk kleefstoffen op basis van oplosmiddelen, kleefstoffen op basis van water, smeltlijm, drukgevoelige kleefstoffen en kleefstoffen voor vloerbedekking, die vervolgens worden gebruikt in tapes, etiketten en boekbindtoepassingen.
  • Rubber: De groei van het rubbersegment is te danken aan het toenemende gebruik van gomharsen als vulstof om het rubber gemakkelijker te kneden en zachter te maken. Bovendien verbetert gomhars bij vermenging met natuurrubber de cohesie en verhoogt het de weerstand tegen hitte en schuren met 25%.
  • Verf & Coatings: De groei van het segment wordt toegeschreven aan de toenemende vraag naar thermoplastisch colofonium bij de productie van verven en grondverven op waterbasis voor een betere hechting en een hoge corrosiebestendigheid. Gemiddeld wordt er 8-10% gomharsen gebruikt bij de productie van verf. Daarnaast wordt gomharsen ook gebruikt bij de productie van wegenverven die worden toegepast als wegmarkeringen op veiligheidszones, grenzen en kruispunten.
  • Drukinkten: Gomhars wordt voornamelijk gebruikt in drukinkten om een goede hechting van de letters en gedrukte afbeeldingen op het oppervlak te garanderen.
  • Voedsel & Drank: Gehydrogeneerde colofonium wordt samen met natuurlijke chicle, smaakstof, suiker en pigment gebruikt in kauwgomformules. Daarnaast wordt hars ook gebruikt als emulgator in frisdranken.
  • Overige: Het segment omvat de bouw, verpakkingsindustrie, farmaceutische industrie en persoonlijke verzorging & cosmetica-industrie.

Krijg toegang tot de details van het rapport @ https://www.marketresearchfuture.com/reports/gum-rosin-market-8429

Naar regio

  • Azië-Stille Oceaan: Deze regio had het grootste aandeel in 2020 en zal naar verwachting de snelst groeiende regionale markt worden als gevolg van de snel groeiende industrialisatie in de regio. China is de leidende markt op landniveau vanwege de groeiende vraag naar gomharsen in industriële toepassingen zoals verf, elektrische kabels en inkt.
  • Noord-Amerika: Er wordt verwacht dat de toenemende vraag naar gomharsen voor verschillende toepassingen, waaronder lijmen en als betonschuimmiddel in de stijgende bouwsector, de groei van de regionale markt zal aanwakkeren.
  • Europa: Er wordt verwacht dat de markt tijdens de prognoseperiode aanzienlijk zal groeien als gevolg van de radicale verschuiving van de consument naar hernieuwbare en milieuvriendelijke producten.
  • Latijns-Amerika: De regionale markt kent een trage groei, maar de toenemende industrialisatie zal naar verwachting de vraag naar gomharsen tijdens de evaluatieperiode aanwakkeren.
  • Midden-Oosten & Afrika: De toenemende bouwkundige & infrastructurele activiteiten als gevolg van het groeiende toerisme draagt in belangrijke mate bij aan de groei van de regionale markt.

Bladeren door gerelateerde rapporten:

Black Masterbatch Market Research Report – Wereldwijde prognose tot 2032

Onderzoeksrapport overterpentijnolie – Wereldwijde prognose tot 2032

Antifog additieven marktonderzoeksrapport – Wereldwijde prognose tot 2032

Onderzoeksrapport over de markt voorgeofoam – Wereldwijde voorspellingen voor 2032

Groen ammoniak markt onderzoeksrapport – Wereldwijde prognose tot 2032

Over Market Research Future:

Bij Market Research Future (MRFR) stellen we onze klanten in staat om de complexiteit van verschillende industrieën te ontrafelen door middel van onze Cooked Research Report (CRR), Half-Cooked Research Reports (HCRR), Raw Research Reports (3R), Continuous-Feed Research (CFR) en Market Research Consulting Services. Het team van MRFR heeft als hoogste doel het leveren van marktonderzoek en inlichtingendiensten van optimale kwaliteit aan onze klanten. Onze marktonderzoeken naar componenten, toepassingen, logistiek en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om al hun belangrijkste vragen te beantwoorden.

Contact:Market Research Future®99 Hudson Street,5Th FloorNew York, New York 10013Verenigde Staten van AmerikaTelefoon: 1 628 258 0071(VS) 44 2035 002 764(VK)E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com


Keywords:  Gum Rosin,Gum Rosin Market,Gum Rosin Industry,Gum Rosin Market Size,Gum Rosin Market Share,Gum Rosin Market Growth