header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


QA testen – Inhoud controleren in PR

Jul 13, 2023 5:17 PM ET

Functioneel testen van softwareapplicaties:

Hierbij wordt elke functionaliteit van een softwareapplicatie getest. Hier geeft de QA tester de juiste input en controleert de output aan de hand van de functionele vereisten.

Hier zijn de top 7 functionele testmethodologieën die bedrijven volgen om bugs onderweg te identificeren en op te lossen.

1. Unit testen:

Zoals de naam al doet vermoeden, is unit testen een manier om een individu of een groep verbonden eenheden binnen de software te verifiëren. Hierbij voedt de testdeskundige van het softwareproject zich met voorbeeldinvoer en controleert hij de bijbehorende uitvoer. Verder helpt het bij het verbeteren van de projectprestaties op eenheidsniveau.

2. Integratie testen

Ondernemingen werken met verschillende softwareapplicaties en zijn afhankelijk van elkaar om een product te kunnen leveren. Daarom moeten organisaties de haalbaarheid van integratie tussen software- en hardwaremodules controleren.

Integratietesten is een proces waarbij onderling verbonden modules worden getest om er zeker van te zijn dat alles synchroon werkt om een gecombineerde output te produceren. Dit QA-testen van softwareapplicaties is een onderdeel van zowel black-box als white-box testmethoden.

3. Saniteitstesten:

Softwareontwikkeling is een evoluerend proces. Daarom is het essentieel om te testen telkens wanneer je een nieuwe versie van de software uitbrengt. De sanitytestmethode controleert of de nieuwste versie werkt of niet. Als het in de eerste fase mislukt, is het product onvoldoende betrouwbaar voor latere fasen.

4. Smoke testen:

De Smoke software testmethode omvat de meest cruciale functionaliteit van het systeem. Met rooktesten kun je controleren of de software stabiel is of niet om verder te testen. Het staat ook bekend als vertrouwenstesten, waarbij je kunt controleren of de belangrijke functies werken of niet. Dit is nuttig wanneer nieuwe functionaliteiten worden ontwikkeld of geïntegreerd met het bestaande systeem.

5. Systeemtesten:

Je kunt je applicatie niet beperken tot één platform zolang je gebruikers beperkt zijn. Systeemtesten is een soort black-box testen waarbij de volledige software wordt getest voor verschillende platformen. Het omvat beveiligingstests, herstel-, stress- en prestatietests. Hier controleren testdeskundigen de functionaliteit van de software voor bepaalde inputs zoals vermeld in het document met vereisten.

6. Regressietesten:

De ontwikkeling van softwaretoepassingen is een continu proces en moet regelmatig worden getest. Regressietesten zorgen ervoor dat de software compatibel is met nieuwe updates en dat er geen nieuwe kwetsbaarheden ontstaan door wijzigingen.

7. Acceptatietesten:

Acceptatietesten worden uitgevoerd bij de klant om ervoor te zorgen dat de ontwikkelde software voldoet aan de markttrends en aan de eisen van de klant. De klant accepteert de software als deze voldoet aan zijn bedrijfsdoelen.

Hina Amin

Contactgegevens:

Hina Amin
Keywords:  Test