header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


QA testen – inhoudelijke problemen

Jul 13, 2023 5:27 PM ET

Functioneel testen van softwareapplicaties:

Hierbij wordt elke functionaliteit van een softwareapplicatie getest. Hier geeft de QA tester de juiste input en controleert de output aan de hand van de functionele vereisten.

Hier zijn de top 7 functionele testmethodologieën die bedrijven volgen om bugs onderweg te identificeren en op te lossen.

Softwaretestmethodologieën worden gedefinieerd als strategieën en testtypen die worden gebruikt om te certificeren dat de te testen toepassing voldoet aan de verwachtingen van de klant. Testmethodologieën omvatten functionele en niet-functionele testen om de AUT te valideren. Voorbeelden van testmethodologieën zijn Unit Testen, Integratie Testen, Systeem Testen, Performance Testen etc. Elke testmethodologie heeft een gedefinieerd testdoel, teststrategie en deliverables.

Opmerking: Omdat Software Testen een integraal onderdeel is van elke Ontwikkelmethodologie, gebruiken veel bedrijven de term Ontwikkelmethodologieën & Testmethodologieën in de volksmond. Vandaar dat Testmethodologieën ook kunnen verwijzen naar Waterval, Agile en andere QA modellen in tegenstelling tot de bovenstaande definitie van Testmethodologieën. Een discussie over verschillende soorten testen heeft geen toegevoegde waarde voor de lezers. Daarom zullen we de verschillende ontwikkelmodellen bespreken.

De eerste fase in het watervalmodel is de eisenfase waarin alle projecteisen volledig zijn gedefinieerd voordat het testen begint. Tijdens deze fase brainstormt het testteam over de reikwijdte van het testen, de teststrategie en stelt het een gedetailleerd testplan op.

Pas als het ontwerp van de software klaar is, gaat het team over tot de uitvoering van de testgevallen om ervoor te zorgen dat de ontwikkelde software zich gedraagt zoals verwacht.

1. Unit testen:

Zoals de naam al doet vermoeden, is unit testen een manier om een individu of een groep van verbonden eenheden binnen de software te verifiëren. Hierbij voedt de testdeskundige van het softwareproject zich met voorbeeldinvoer en controleert hij de bijbehorende uitvoer. Verder helpt het bij het verbeteren van de projectprestaties op eenheidsniveau.

2. Integratie testen

Ondernemingen werken met verschillende softwareapplicaties en zijn afhankelijk van elkaar om een product te kunnen leveren. Daarom moeten organisaties de haalbaarheid van integratie tussen software- en hardwaremodules controleren.

Integratietesten is een proces waarbij onderling verbonden modules worden getest om er zeker van te zijn dat alles synchroon werkt om een gecombineerde output te produceren. Dit QA-testen van softwareapplicaties is een onderdeel van zowel black-box als white-box testmethoden.

3. Saniteitstesten:

Softwareontwikkeling is een evoluerend proces. Daarom is het essentieel om te testen telkens wanneer je een nieuwe versie van de software uitbrengt. De sanitytestmethode controleert of de nieuwste versie werkt of niet. Als het in de eerste fase mislukt, is het product onvoldoende betrouwbaar voor latere fasen.

4. Smoke testen:

De Smoke software testmethode omvat de meest cruciale functionaliteit van het systeem. Met rooktesten kun je controleren of de software stabiel is of niet om verder te testen. Het staat ook bekend als vertrouwenstesten, waarbij je kunt controleren of de belangrijke functies werken of niet. Dit is nuttig wanneer nieuwe functionaliteiten worden ontwikkeld of geïntegreerd met het bestaande systeem.

5. Systeemtesten:

Je kunt je applicatie niet beperken tot één platform zolang je gebruikers beperkt zijn. Systeemtesten is een soort black-box testen waarbij de volledige software wordt getest voor verschillende platformen. Het omvat beveiligingstests, herstel-, stress- en prestatietests. Hier controleren testdeskundigen de functionaliteit van de software voor bepaalde inputs zoals vermeld in het document met vereisten.

6. Regressietesten:

De ontwikkeling van softwaretoepassingen is een continu proces en moet regelmatig worden getest. Regressietesten zorgen ervoor dat de software compatibel is met nieuwe updates en dat er geen nieuwe kwetsbaarheden ontstaan door wijzigingen.

7. Acceptatietesten:

Acceptatietesten worden uitgevoerd bij de klant om ervoor te zorgen dat de ontwikkelde software voldoet aan de markttrends en aan de eisen van de klant. De klant accepteert de software als deze voldoet aan zijn bedrijfsdoelen.

Hina AminSQA AnalistIslamabad, Pakistan.

Contactgegevens:

Hina Amin
SQA Analyst
Islamabad, Pakistan.
Keywords:  Test