header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De wereldwijde markt voor halfgeleiderwafers zal naar verwachting 36 miljard dollar bereiken in 2030

Jul 14, 2023 6:00 PM ET

DeInzichten van de Markt van de Halfgeleiderwafeltje

Volgens MRFR-analyse zal de wereldwijde markt voor halfgeleiderwafers naar verwachting een CAGR van ~4,00 registreren van 2023 tot 2030 en een waarde hebben van meer dan 36 miljard USD in 2030.

De markt voor halfgeleiderwafers verwijst naar de wereldwijde markt voor de productie en levering van halfgeleiderwafers. Dit zijn dunne plakjes halfgeleidermateriaal die worden gebruikt als substraat voor de productie van geïntegreerde schakelingen (IC’s) en elektronische componenten. Halfgeleiderwafers zijn meestal gemaakt van silicium en ondergaan verschillende fabricageprocessen om elektronische apparaten te maken. De COVID-19 pandemie had een aanzienlijke impact op de markt voor halfgeleiderwafers. De wereldwijde halfgeleiderindustrie werd geconfronteerd met verstoringen in de toeleveringsketen, productieactiviteiten en vraagschommelingen als gevolg van de pandemie. De bewegingsbeperkingen, lockdownmaatregelen en tijdelijke sluitingen van productiefaciliteiten beïnvloedden de productie en levering van halfgeleiderwafers. De pandemie leidde ook tot een grotere vraag naar halfgeleiders in sectoren zoals gezondheidszorg (medische apparatuur), communicatie (telewerken en leren) en e-commerce (online winkelen). Deze stijging van de vraag creëerde een onevenwicht tussen vraag en aanbod en tekorten aan halfgeleiderwafers, wat de markt verder beïnvloedde.

Download een volledige PDF op https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/1694

Belangrijkste spelers

Enkele van de belangrijkste spelers op de markt zijn

  • Rudolph Technologies, Inc,
  • JEOL Ltd.,
  • Hitachi High-Technologies Corp,
  • Nanometrics, Inc,
  • KLA-Tencor Corporation,
  • Applied Materials, Inc,
  • SK Siltron Co,
  • Lasertec Corporation,
  • Thermo Fisher Scientific, Inc,
  • ASML Holding NV

Regionale analyse

Azië-Pacific domineert de markt voor halfgeleiderwafers, gedreven door de aanwezigheid van grote halfgeleiderproductiecentra in landen als China, Zuid-Korea en Taiwan. De regio profiteert van een robuust ecosysteem van halfgeleiderbedrijven, geavanceerde productiefaciliteiten en een gunstig overheidsbeleid. Noord-Amerika heeft een belangrijk aandeel in de markt door de aanwezigheid van toonaangevende halfgeleiderbedrijven en een focus op geavanceerde technologieën zoals AI, IoT en autonome voertuigen. De regio is ook de thuisbasis van verschillende onderzoeks- en ontwikkelingscentra en ondersteunt innovatie in de halfgeleiderindustrie. Europa is ook een prominente regio in de markt, met landen als Duitsland, Frankrijk en Nederland die bijdragen aan de productie van halfgeleiderwafers. De regio legt de nadruk op productie van hoge kwaliteit en richt zich op toepassingsgebieden zoals de auto-, lucht- en ruimtevaart- en industriële sectoren. In Latijns-Amerika groeit de markt voor halfgeleiderwafers. Landen als Brazilië en Mexico investeren steeds meer in de productie van halfgeleiders. De regio profiteert van een groeiende elektronica-industrie en een toenemende vraag naar consumentenelektronica. Het Midden-Oosten en Afrika doen geleidelijk hun intrede op de markt voor halfgeleiderwafers, met een focus op het opbouwen van productiecapaciteiten voor halfgeleiders en het aantrekken van investeringen. De regio wil een lokale halfgeleiderindustrie ontwikkelen om technologische vooruitgang te ondersteunen en de afhankelijkheid van import te verminderen.

Ontvang de volledige rapportgegevens@ https://www.marketresearchfuture.com/reports/semiconductor-wafer-market-1694

Segmentatie vande markt voor halfgeleiderwafers

De wereldwijde markt voor halfgeleiderwafers is onderverdeeld in processen en toepassingen.

Op basis van proces: BEOL en FEOL

Gebaseerd op toepassing: Consumentenelektronica, IT & Gezondheidszorg, BFSI & Telecom en Automotive

Koop nu een eersteklas onderzoeksrapport @ https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=1694

Lees meer artikelen-

Onderzoeksrapportaandrijftechniek en bewegingsbesturing – wereldwijde prognose 2027

OnderzoeksrapportNiveausensor Markt – Voorspelling 2027

Quantum Sensoren Marktonderzoeksrapport- Voorspelling tot 2027

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op haar diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft het voorname doel om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt bij het beantwoorden van uw belangrijkste vragen.

Market Research Future 99 Hudson Street,5Th FloorNew York, New York 10013Verenigde Staten van Amerika Verkoop: 1 628 258 0071(US) 44 2035 002 764(UKEmail: [email protected]

Contactgegevens:

Market Research Future
99 Hudson Street,5Th Floor
New York, New York 10013
United States of America
Sales: +1 628 258 0071(US)
+44 2035 002 764(UK
Email: [email protected]

Keywords:  Semiconductor Wafer Market,Semiconductor Wafer Market Trends,Semiconductor Wafer Market Analysis