header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Polyvinylalcohol Markt concurrerende omgeving en hogere groeisnelheid met prognose 20232030

Jul 14, 2023 4:42 PM ET

Overzicht van de polyvinylalcoholmarkt

De markt voor polyvinylalcohol werd in 2022 gewaardeerd op 1,4 miljard USD en zal naar verwachting groeien van 1,466 miljard USD in 2023 tot 1,938 miljard USD in 2030, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 4,76 tijdens de voorspellingsperiode (2023-2030).

PVA is het enige industrieel geproduceerde vinylpolymeer waarvan gedocumenteerd is dat het gemineraliseerd kan worden door micro-organismen. PVA wordt gebruikt om wateroplosbare en biologisch afbreekbare dragers te maken omdat het wateroplosbaar en biologisch afbreekbaar is. Koolstof-koolstofverbindingen verbinden alleen de polyvinylalcohol die bekend staat als Polyvinyl Alcohol Market. De verbinding is identiek aan wateroplosbare polymeren zoals polyacrylamide en polyacrylzuur en gewone kunststoffen zoals polypropyleen, polyethyleen en polystyreen. Deze dragers kunnen worden gebruikt om chemische afgiftesystemen te maken voor meststoffen, insecticiden en herbiciden. PVA wordt meestal gebruikt om films te maken die oplossen in water. Voorbeelden van toepassingen zijn chemicaliën voor waterbehandeling, kleurstoffen, detergenten, landbouwchemicaliën, antiseptica en industriële reinigingschemicaliën.

In 3D printen

Omdat PVA zo goed oplost in water, wordt het vaak gebruikt in de 3D-printsector. Het wordt vooral gebruikt bij FDM machines met dubbele extruder om printondersteuningen te maken. Gebruikers hebben nu meer ontwerpvrijheid voor onderdelen met complexe geometrieën zonder dat dit ten koste gaat van de printkwaliteit. Het vermogen om te desintegreren is een van de belangrijkste voordelen. Het meest verbazingwekkende is dat er alleen water nodig is om het dragermateriaal te verwijderen; andere oplosmiddelen met ingewikkeldere ingrediënten en extra hardware zijn niet nodig. PVA is een thermoplastisch synthetisch polymeer dat ontstaat uit de hydrolyse van poly(vinylacetaat), in tegenstelling tot veel andere synthetische polymeren (PVAc). Door de duidelijke kenmerken van PVA, waaronder chemische en thermische stabiliteit, hoge mechanische eigenschappen, niet-toxiciteit, filmvormende eigenschappen en lage productiekosten, is het gebruik ervan de afgelopen tien jaar toegenomen.

Ontvang een gratis PDF-brochure op https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/5820

Hoewel het meestal wordt toegepast op andere oplosbare polymeren, zijn sommige nadelen van PVA belangrijk. Een daarvan is de grote gevoeligheid van het materiaal voor vocht, wat het direct kan beïnvloeden. Het moet worden bewaard in ruimtes met een strikt gecontroleerde luchtkwaliteit om de kwaliteiten onaangetast te laten. Als de spuitmond verwarmd blijft terwijl het niet gebruikt wordt voor extrusie, is PVA ook vatbaarder voor verstopping. Veel gebruikers vinden het een duur filament voor wat het is, omdat het oplost tijdens de nabewerking en niet wordt gebruikt in de uiteindelijke vorm van het geprinte product. Naast biologisch afbreekbare producten zoals rollen rugpapier, lijm, coatings en oppervlakteactieve stoffen, wordt PVA gebruikt in verschillende industrieën, waaronder de textiel-, papier- en voedselverpakkingsindustrie. PVA heeft, net als andere synthetische polymeren, toepassingen in de biologie en geneeskunde naast technische functies, en dit heeft ertoe geleid dat het een van de belangrijkste onderzoeksgebieden is voor polymeerwetenschappers.

Als lijm

De kleverige eigenschap is de basis voor veel van de toepassingen. PVA is een soort kunstmatige lijm. Op verschillende gebieden wordt PVA gebruikt als kleefstof. PVA-lijm is een kleefstof of fixeermiddel gemaakt van polyvinylalcohol. PVA-lijm kan worden gebruikt als emulsie en is oplosbaar in water. Poreus materiaal wordt er meestal mee gefixeerd. Het wordt gebruikt om stof, papier en hout te lijmen. PVA-lijm is een andere naam voor PVA-lijm of PVA-fixeermiddel. Je kunt eenvoudige stappen nemen om PVA-lijm te maken. Om PVA lijm te maken, moet je 200 gram PVA combineren met 1000 ml water. Breng deze oplossing aan de kook door het nu te verwarmen. Laat het nog 30 minuten doorkoken. Haal de oplossing eerst van het vuur en laat het na 30 minuten afkoelen. PVA-lijm is verkrijgbaar. PVA-verwijderaar kan worden gebruikt om PVA-lijm te verwijderen. Er zijn talloze PVA-verwijderaars op de markt. Aangezien PVA oplosbaar is in water, is het verwijderen van PVA-lijm uit stof eenvoudig door heet water te gebruiken als PVA-verwijderaar.

Praat met onze analisten @ https://www.marketresearchfuture.com/ask_for_schedule_call/5820

In biogastoepassingen

Het verbeteren van biogas is een praktische manier om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en de CO2-uitstoot te beheersen. Voor het opwaarderen van biogas worden verschillende methoden gebruikt, waaronder adsorptie, pressure swing soaking, waterwassing en membraantechnologie. Bij al deze methoden wordt de voorkeur gegeven aan membraantechnologie vanwege de betrouwbaarheid, betrouwbaarheid, minimale energiebehoefte en lage kosten. Omdat ze gemakkelijk verkrijgbaar, zeer biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk zijn, zijn cellulose nanokristallen (CNC’s) een bijzonder aantrekkelijk materiaal voor biogasopwaardering.

Ze zijn zeer nuttig voor membraanfabricage en biogasopwaardering vanwege hun unieke eigenschappen, waaronder structurele duurzaamheid, hoge zwelcapaciteit, hoog specifiek oppervlak en lage dichtheid. Asymmetrisch permeabele CNC-membranen kunnen worden gemaakt met behulp van polyvinylalcohol (PVA) vanwege hun hydrofiele aard, grote fysieke duurzaamheid, lage neiging tot vervuilen, pH-tolerantie en biologisch afbreekbare kwaliteiten. PVA kan worden gebruikt in het membraanconstructieproces als primair en secundair polymeermateriaal, waardoor de vorm van cellulosenanokristalmembranen wordt beïnvloed.

Koop nu @ https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=5820

Vooruitzichten voor de toekomst

PVA-hydrogels hebben de belofte van 3D/4D-printen voor toekomstige intelligente toepassingen aangetoond. Studies hebben aangetoond dat 4D-geprinte materialen in de loop van de tijd kunnen veranderen als reactie op externe stimuli. Met de voortdurende ontwikkeling van hydrogelontwerp en gestage verfijning, evenals de optimalisatie van verwerkings- en vormmethoden, blijven de traditionele PVA-hydrogelen meer mogelijkheden onthullen en is het toekomstig potentieel van PVA enorm.

Samenvatting

PVA, een erkend polymeer in de farmaceutische sector, wint aan populariteit in geavanceerde methoden voor het toedienen van medicijnen. PVA lijkt geschikt voor verschillende opkomende farmaceutische technologieën, waaronder micronaalden voor transdermale distributie en 3D-printen, naast toepassingen in HME (hotmelt-extrusie) en gecontroleerde afgifte in de toekomst.

Gerelateerde rapporten @

  1. Isolatieproducten markt https://www.marketresearchfuture.com/reports/insulation-products-market-1881
  2. Markt voor vlak staal https://www.marketresearchfuture.com/reports/flat-steel-market-1885
  3. Markt voor geavanceerd glas https://www.marketresearchfuture.com/reports/advanced-glass-market-2648

Market Research Future®99 Hudson Street,5Th FloorNew York, New York 10013United States of AmericaTelefoon: 1 628 258 0071(VS) 44 2035 002 764(VK)E-mail: [email protected]


Keywords:  Polyvinyl Alcohol Market size,Polyvinyl Alcohol Market share,Polyvinyl Alcohol Market trends,Polyvinyl Alcohol Market growth