header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Aromatische vooruitgang: Drijvende krachten achter het marktsucces van ethylacetaat

Aug 7, 2023 10:00 PM ET

Overzicht van de ethylacetaatmarkt:

De omvang vande ethylacetaatmarkt werd in 2022 geschat op 2,9 miljard dollar. De markt voor ethylacetaat zal naar verwachting groeien van 3,16 miljard dollar in 2023 tot 5,30 miljard dollar in 2030, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 9,00 tijdens de prognoseperiode (2023 – 2030). Enkele van de belangrijkste factoren die de markt stimuleren, zijn een verscheidenheid aan eindgebruikerssectoren en stijgende investeringen. Epoxy’s, urethanen, cellulose, acryl en vinyl zijn slechts enkele van de vele coatingsamenstellingen die met ethylacetaat kunnen worden gemaakt. Deze coatings worden voor verschillende doeleinden gebruikt, waaronder schellak voor houten meubilair en inrichting, overspuiten van auto’s, versieren van keramische voorwerpen, binnen- en buitenhuisarchitectuurcoatings en nitrocellulose- en celluloseacetaatlakken. Het werkt als oplosmiddel in kleefstoffen, smeermiddelen voor kunstleer en reinigingsmiddelen (verfoplosmiddelen of verdunners). Ethylacetaat is een oplosmiddel dat kan worden gebruikt om de isocyanaatcomponent in gekatalyseerde lakken op te lossen.

Vanwege de lage giftigheid en aangename geur wordt ethylacetaat gebruikt als oplosmiddel in inkten voor flexodruk en diepdruk. De belangrijkste doelen zijn het oplossen van de hars, het regelen van de viscositeit en het veranderen van de droogsnelheid. Ethylacetaat kan ook worden gebruikt om wollen stoffen voor te bereiden voor het verven. Het kan worden gebruikt als extractiemiddel voor de productie van medicijnen, voedingsmiddelen en organische syntheses (esters, medicijnen). Bovendien kan ethylacetaat worden gebruikt als geleermiddel bij de productie van poeder, essences en parfums, als denatureringsmiddel, als hulpstof bij het maken van geglazuurd en doorschijnend papier en als toevoeging aan poetsmiddelen. De alkali-natriumsilicaatstabilisator (alkalisilicaten) die wordt gebruikt bij bodemstabilisatie met behulp van de bodeminjectietechniek kan in de bouwsector worden verhard met ethylacetaat. Deze groeiende toepassingen zijn dus de belangrijkste drijfveren voor de groei van de markt.

De toepassing in de productie van medicijnen en voedingsmiddelen en dranken stimuleert ook de groei van de markt. Ethylacetaat is vooral nuttig als smaakversterker in voedingsmiddelen en medicijnen vanwege de fruitige smaak bij verdunning. Volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration wordt het algemeen als veilig beschouwd voor gebruik als synthetisch smaakmiddel. Ethylacetaat wordt geaccepteerd als een indirect levensmiddelenadditief in sommige soorten verpakkingen.

Het wordt gebruikt als extractiemiddel en als tussenproduct bij de productie van onder andere geneesmiddelen zoals rifampicine en sulfamethoxazol. De inkomsten uit de ethylacetaatmarkt zouden hierdoor moeten stijgen.

Ontvang hier een gratis proefexemplaar @

https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/945

Regionale perspectieven op ethylacetaat:

De analyse biedt per regio marktinformatie voor Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific en de rest van de wereld. Met een aandeel van meer dan 45,80 nd een marktomvang van 1,3 miljard USD in 2022 zal de markt voor ethylacetaat in Azië en de Stille Oceaan naar verwachting stijgen met een hoge CAGR tijdens de onderzoeksperiode. Dit wordt veroorzaakt door de toegenomen verstedelijking en inspanningen om high-tech producten te ontwikkelen tegen concurrerende prijzen. De regio heeft verschillende productievestigingen voor ethylacetaat, wat een belangrijke bijdrage levert aan de groei van de markt.

De auto-industrie, de voedingsmiddelen- en drankenindustrie en de verpakkingsindustrie zijn de belangrijkste eindgebruikers in deze regio die de vraag naar ethylacetaat aanzienlijk vergroten. Het grootste marktaandeel werd behouden door de ethylacetaatmarkt in China. De snelst groeiende markt op het gebied van ethylacetaat was die in India.

Ook de VS, Canada, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk behoren tot de belangrijkste landen die in de marktanalyse zijn opgenomen. China, Japan, India, Australië, Zuid-Korea, Brazilië, Italië, Spanje en andere landen Het op een na grootste marktaandeel voor ethylacetaat is in handen van Europa. Dit komt door een toename van het aantal fabrikanten en leveranciers van chemicaliën, voedingsmiddelen, dranken, verpakkingen en auto’s. De vraag naar ethylacetaat in de regio wordt ondersteund door de grote autofabrieken in Europa.

De snelst groeiende markt voor ethylacetaat in de regio was Duitsland, terwijl het Verenigd Koninkrijk het grootste marktaandeel had.

Van 2022 tot 2030 zal de markt voor ethylacetaat in Noord-Amerika naar verwachting de snelste groei in CAGR te zien geven. Ethylacetaat wordt voornamelijk gebruikt bij de productie van synthetisch leer, verf, vernis en drukinkt. Naar verwachting zal de groeiende vraag van consumenten naar deze producten leiden tot een groei van de ethylacetaatmarkt in dit gebied.

Belangrijkste spelers :

DAICEL CORPORATION (Japan)

KAI CO.LTD. (Zuid-Korea)

Sipchem (Saoedi-Arabië)

SHOWA DENKO K.K. (Japan)

Merck KGaA (Duitsland)

Shandong Jinyimeng Group Co.Ltd.

Yip’s Chemical Holdings Limited (China)

GODAVARI BIOREFINERIES LTD. (India), onder anderen

NU KOPEN Rapport Link Hier @

https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=945

Inzichten in marktsegmenten:

Market Segment Insights voorspelt dat de stijgende behoefte aan eenvoudige, aanpasbare verpakkingen voor voedingsmiddelen en dranken in de Verenigde Staten het gebruik van ethylacetaat in deze markt zal doen toenemen.

Kleefstoffen & afdichtingsmiddelen, coatingformuleringen, pigmenten, smaakversterkers, procesoplosmiddelen, tussenproducten en andere behoren tot de marktsegmenten voor ethylacetaat op basis van toepassing. Volgens gegevens over de ethylacetaatmarkt had het segment coatingformuleringen het leeuwendeel in 2022. Verschillende coatingformules, waaronder epoxy’s, urethanen, cellulose, acryl en vinyl, bevatten ethylacetaat als hoofdingrediënt. Er zijn verschillende toepassingen voor deze coatings, waaronder houten meubilair en inrichting, mijnbouw, bouw, landbouwapparatuur, overspuiten van auto’s, onderhoud en nautische toepassingen. Er wordt ook voorspeld dat de markt voor smaakversterkers in de loop van het geprojecteerde jaar met de snelste CAGR zal groeien. Ethylacetaat is te vinden in cafeïnevrije thee, koffie en snoep. Ethanol is een veelgebruikt oplosmiddel en verdunningsmiddel vanwege de lage kosten, lage toxiciteit en aangename geur. Als transparante, kleurloze vloeistof heeft ethylacetaat de smaak van alcohol en de geur van ananas-, druiven-, kersen- en druivensap.

Inzicht in de eindgebruikersindustrie voor ethylacetaat: Op basis van de eindgebruiker wordt de ethylacetaatmarkt onderverdeeld in voedingsmiddelen en dranken, verven en coatings, farmaceutische producten, auto’s, kunstleer, verpakkingen en andere sectoren. In 2022 leidde de categorie verven & coatings de marktexpansie. Ethylacetaat wordt gebruikt als verharder of oplosmiddel in de verfindustrie. Het dient als oplosmiddel in verschillende plastic producten en coatings. Het werkt als oplosmiddel in dekkende vernis en houtverf. Ongeveer 59,8% van de vraag naar ethylacetaat in de wereld is afkomstig van verf en coatings. De snelst groeiende marktsector tijdens de voorspellingsperiode, 2022-2030, zal naar verwachting voedsel & drank zijn. De fruitige smaak van snoep, gebakken goederen, kauwgom en andere producten wordt toegevoegd met behulp van ethylacetaat, dat een zoete geur heeft. Ethylacetaat wordt ook gebruikt om tabak uit sigaretten te verwijderen, koffie te decafeïneren en thee te decafeïneren. Bovendien is het een vluchtig organisch zuur in voedsel en wordt het veel gebruikt als ester bij het maken van wijn. Ook vergroten bedrijven op de markt hun productiecapaciteit.

Blader door meer actuele marktrapporten:

Markt voor biobrandstofadditieven https://www.marketresearchfuture.com/reports/biofuel-additives-market-10626

Butylkleefstofmarkt https://www.marketresearchfuture.com/reports/butyl-adhesive-market-4164

Super technische kunststoffen markt https://www.marketresearchfuture.com/reports/super-engineering-plastics-market-4204

Ester markt https://www.marketresearchfuture.com/reports/ester-market-5531

Thermische sproeimarkt https://www.marketresearchfuture.com/reports/thermal-spray-market-5561

Polyvinylpyrrolidon (PVP) Markt https://www.marketresearchfuture.com/reports/polyvinylpyrrolidone-market-5891

Katoengaren markt https://www.marketresearchfuture.com/reports/cotton-yarn-market-11512

Market Research Future® 99 Hudson Street,5Th Floor New York, New York 10013 Verenigde Staten van Amerika Telefoon: 1 628 258 0071(VS) 44 2035 002 764(VK) E-mail: [email protected]


Keywords:  Ethyl Acetate Market,Ethyl Acetate,Ethyl Acetate Market share,Ethyl Acetate Market trends,Ethyl Acetate Market growth,Ethyl Acetate Market demand,Ethyl Acetate Market overview,Ethyl Acetate Market analysis,Ethyl Acetate Market forecast