header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Tegelmarkt zal groeien met een CAGR van 6,37%, waarde USD 684 miljard in 2030 Rapport van Market Research Future (MRFR)

Aug 7, 2023 5:00 PM ET

Tegels vormen al eeuwenlang een integraal onderdeel van architectuur en interieurontwerp en geven verschillende ruimtes zowel functionaliteit als esthetiek. In de afgelopen jaren heeft de tegelmarkt een opmerkelijke transformatie doorgemaakt, gedreven door technologische vooruitgang, innovatieve ontwerpen en een groeiende voorkeur van consumenten voor duurzame en milieuvriendelijke materialen. Dit artikel onderzoekt de dynamische veranderingen in de tegelmarkt, de invloed ervan op interieurdesign en de belangrijkste factoren die de toekomst bepalen.

De tegelmarkt werd in 2022 gewaardeerd op USD 368,98 miljard en zal naar verwachting groeien van USD 388,90492 miljard in 2023 tot USD 684 miljard in 2030, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 6,37 tijdens de prognoseperiode (2023 – 2030).

  1. Technologische vooruitgang effent de weg

Een van de belangrijkste aanjagers van verandering in de tegelmarkt is technologische vooruitgang. Digitale druktechnieken stellen fabrikanten nu in staat om verbluffend realistische ontwerpen te maken die natuurlijke materialen zoals hout, steen en marmer nabootsen. Dit heeft een wereld aan mogelijkheden geopend voor interieurontwerpers, die nu het uiterlijk van hoogwaardige materialen kunnen bereiken tegen een fractie van de kosten.

Bovendien hebben verbeteringen in het productieproces van tegels geleid tot grotere en dunnere tegels, waardoor de installatie eenvoudiger en efficiënter is geworden. Deze grotere formaten worden steeds populairder in zowel residentiële als commerciële ruimtes, omdat ze naadloos en visueel opvallend zijn.

  1. Duurzaamheid en milieuvriendelijke keuzes

Met een groeiende nadruk op duurzaamheid en milieubewustzijn eisen consumenten meer milieuvriendelijke opties op de tegelmarkt. Als gevolg hiervan verwerken fabrikanten gerecyclede materialen, zoals glas en porselein, in hun productieprocessen. Daarnaast worden milieuvriendelijke glazuren en afwerkingen steeds populairder, waardoor de milieu-impact van de tegelproductie afneemt.

Download een voorbeeld van het rapport: https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/11559

Interieurontwerpers omarmen ook duurzame tegels en gebruiken ze als middelpunt in milieubewuste projecten. Van accentmuren gemaakt van gerecyclede glastegels tot vloeren versierd met hergebruikt porselein, duurzame keuzes geven vorm aan de toekomst van interieurdesign.

  1. De opleving van handgemaakte tegels

In een tijdperk dat gedomineerd wordt door massaproductie is de allure van handgemaakte tegels weer helemaal terug. Deze ambachtelijke stukken hebben unieke en ingewikkelde ontwerpen en laten het vakmanschap van bekwame ambachtslieden zien. Van handgeschilderde keramische tegels tot handgesneden steenmozaïeken, deze op maat gemaakte creaties voegen karakter en persoonlijkheid toe aan ruimtes, waardoor ze zeer gewild zijn voor exclusieve interieurprojecten.

  1. Een mix van traditionele en hedendaagse ontwerpen

De moderne tegelmarkt is getuige van een fascinerende mix van traditionele en hedendaagse ontwerpen. Terwijl digitale technologie een realistische reproductie van natuurlijke materialen mogelijk maakt, combineren ontwerpers deze realistische tegels op creatieve wijze met gedurfde, geometrische patronen en abstracte motieven. Deze juxtapositie van stijlen zorgt voor veelzijdige en harmonieuze interieurcomposities die passen bij een breed scala aan smaken en voorkeuren.

  1. Biofilisch ontwerp en op de natuur geïnspireerde tegels

Biofilisch design, waarbij de natuur wordt geïntegreerd in binnenruimtes, is de laatste jaren steeds populairder geworden. Als gevolg hiervan zijn op de natuur geïnspireerde tegels met botanische patronen, bloemmotieven en aardetinten een goede keuze geworden voor interieurontwerpers. Deze tegels roepen niet alleen een gevoel van rust en verbondenheid met de natuurlijke wereld op, maar dragen ook bij aan een beter welzijn en een hogere productiviteit in woon- en commerciële omgevingen.

Vraag naar maatwerk: https://www.marketresearchfuture.com/ask_for_customize/11559

De belangrijkste spelers op de tegelmarkt zijn Chembond Tiles Ltd., Atlas Concorde, Mohawk Industries, RAK Ceramics, GranitiFiandre, Moser Group, Marazzi, Kajaria Ceramics en Grupo Porcelanite.

Conclusie

De tegelmarkt maakt een boeiende evolutie door, met technologische vooruitgang, duurzaamheid, handwerk en innovatieve designkeuzes die de manier waarop we ons binnenruimtes voorstellen een nieuwe vorm geven. De wisselwerking tussen traditionele en hedendaagse stijlen, in combinatie met een hernieuwde focus op door de natuur geïnspireerde elementen, heeft geleid tot een divers en inspirerend aanbod aan tegelopties.

Nu de vraag naar duurzame en milieuvriendelijke materialen blijft groeien, is de tegelmarkt klaar om verder te innoveren en de grenzen van design en functionaliteit te verleggen. Interieurontwerpers kunnen, gewapend met dit dynamische tegelassortiment, ruimtes omtoveren tot buitengewone uitingen van creativiteit en doelgerichtheid, waardoor de toekomst van interieurontwerp nog spannender en levendiger wordt.

Contact:Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited)99 Hudson Street, 5Th FloorNew York, NY 10013Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK)E-mail: [email protected]: https://www.marketresearchfuture.com

Contactgegevens:

Contact:
Market Research Future (Part of Wantstats Research and Media Private Limited)
99 Hudson Street, 5Th Floor
New York, NY 10013
United States of America
+1 628 258 0071 (US)
+44 2035 002 764 (UK)
Email: [email protected]
Website: https://www.marketresearchfuture.com

Keywords:  Tile,Tile Market,ceramic tiles market