header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Blockchain in Supply Chain Market zal tussen 2023 en 2032 een CAGR van 45,5 miljoen realiseren en in 2032 ongeveer 20,5 miljard USD bereiken Rapport van Market Research Future (MRFR)

Aug 8, 2023 5:00 PM ET

Markt Overzicht

Volgens een uitgebreid onderzoeksrapport van Market Research Future (MRFR) zal de Blockchain in Supply Chain Market-industrie naar verwachting groeien van USD 1,0 miljard in 2023 tot USD 20,5 miljard in 2032, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 45,5 van 2023 tot 2032. De belangrijkste factoren die de expansie van de markt stimuleren, zijn onder andere de stijgende vraag naar supply chain management dat de nadruk legt op kosten- en tijdefficiëntie.

Marktsamenvatting

De toepassing van blockchaintechnologie in de supply chain-markt heeft veel aandacht gekregen vanwege het potentieel om traditionele processen te revolutioneren en de transparantie, traceerbaarheid en efficiëntie te verbeteren. Door een onveranderlijk en gedecentraliseerd grootboek te bieden, maakt blockchain het mogelijk om elke transactie en verplaatsing van goederen in de toeleveringsketen in realtime te volgen en vast te leggen. Deze functie is vooral waardevol in industrieën waar herkomst, naleving en kwaliteitsborging van cruciaal belang zijn, zoals de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. Het vermogen van de technologie om een fraudebestendige registratie van elke stap in de toeleveringsketen te maken, bevordert het vertrouwen tussen belanghebbenden en vergemakkelijkt een snelle identificatie en oplossing van eventuele problemen, waardoor fraude, namaak en vertragingen worden verminderd. Als gevolg hiervan onderzoeken bedrijven steeds vaker blockchain-gebaseerde oplossingen om hun supply chain operaties te optimaliseren, samenwerking te verbeteren en te voldoen aan de veranderende vraag van consumenten naar transparantie en ethische sourcing.

Klik hier voor het Premiumrapport van Pattern op:
https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/6702

De toepassing van blockchain in de supply chain markt is echter niet zonder uitdagingen. De integratie van deze technologie vereist samenwerking en standaardisatie tussen verschillende deelnemers binnen het ecosysteem van de toeleveringsketen, wat complex en tijdrovend kan zijn. Bovendien hebben zorgen over gegevensprivacy, schaalbaarheid en interoperabiliteit met bestaande systemen het adoptietempo getemperd. Overwegingen op het gebied van regelgeving en de behoefte aan bekwame professionals om blockchainoplossingen te implementeren en te beheren dragen verder bij aan het evoluerende landschap van de markt. Ondanks deze hindernissen blijven de potentiële voordelen van blockchain, zoals lagere kosten, verbeterde veerkracht en meer vertrouwen van de klant, de innovatie in de supply chain sector stimuleren en de weg vrijmaken voor transformatieve veranderingen in de manier waarop goederen worden geproduceerd, gedistribueerd en geconsumeerd.

Concurrentielandschap van de markt:

De toonaangevende bedrijven in de sector Blockchain in Supply Chain zijn onder andere

  • IBM Corporation (VS)
  • Microsoft Corporation (VS)
  • Ripple (VS)
  • Coinbase (VS)
  • Chain Inc (VS)
  • Abra Inc (VS).
  • Blockchain Tech Ltd (VK).
  • Earthport PLC (VK)
  • Bitfury Groep (Nederland)
  • Deloitte Inc (VK)
  • Digital Asset Holdings (VS)

Koop dit rapport (100 pagina’s PDF met inzichten, grafieken, tabellen en afbeeldingen):
https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=6702

Behandelde USP’s van de markt:

Marktdrivers:

De toepassing van blockchaintechnologie in de supply chain-markt wordt voornamelijk gedreven door het vermogen om langdurige uitdagingen en inefficiënties binnen de industrie aan te pakken. De inherente eigenschappen van blockchain, zoals onveranderlijkheid, transparantie en decentralisatie, bieden oplossingen voor problemen als fraude, vervalsing en gebrek aan zichtbaarheid in supply chain-processen. Door een veilig en fraudebestendig grootboek te bieden, maakt blockchain real-time monitoring en authenticatie van goederen mogelijk terwijl ze door de verschillende stadia van de toeleveringsketen bewegen. Deze verhoogde traceerbaarheid verbetert niet alleen de authenticiteit van producten en de kwaliteitsborging, maar helpt ook bij het stroomlijnen van de naleving van wettelijke vereisten en industrienormen. Nu bedrijven ernaar streven om veerkrachtigere en responsievere toeleveringsketens te bouwen, kan blockchain naadloze samenwerking vergemakkelijken, voorraadbeheer optimaliseren en bruikbare inzichten verschaffen op basis van betrouwbare gegevens, waardoor blockchain een krachtige drijvende kracht wordt achter het hervormen van het landschap van de toeleveringsketen.

Beperkingen in de markt:

Ondanks het veelbelovende potentieel wordt de wijdverspreide toepassing van blockchaintechnologie in de supply chain-markt beperkt door verschillende factoren. Een belangrijke beperking is de complexiteit van de integratie van blockchainoplossingen in bestaande supply chain-systemen en -processen. Deze integratie vereist vaak aanzienlijke investeringen in termen van tijd, middelen en expertise, waardoor de overgang voor veel organisaties een uitdaging is. Daarnaast is het bereiken van consensus en standaardisatie tussen verschillende belanghebbenden binnen het ecosysteem van de toeleveringsketen een aanzienlijk obstakel, aangezien deelnemers verschillende niveaus van technologische gereedheid kunnen hebben en in verschillende mate bereid kunnen zijn om gegevens te delen op een transparant en gedecentraliseerd platform. Zorgen over de privacy, vertrouwelijkheid en beveiliging van gegevens spelen ook een rol bij het vertragen van de adoptie, vooral in industrieën waar gevoelige informatie een rol speelt. Bovendien kunnen de schaalbaarheidsproblemen van blockchain en de beperkingen bij het verwerken van een groot volume aan transacties in real-time de toepassing ervan in grote en complexe toeleveringsketens belemmeren. Terwijl de industrie worstelt met deze uitdagingen, zal het aanpakken van deze beperkingen essentieel zijn voor het ontsluiten van het volledige potentieel van blockchaintechnologie in het revolutioneren van supply chain-activiteiten.

COVID 19 Analyse

De COVID-19 pandemie heeft het belang van blockchaintechnologie in de supply chain-markt onderstreept en zowel de potentiële voordelen als de noodzaak voor een versnelde invoering ervan aangetoond. De door de pandemie veroorzaakte verstoringen, waaronder onderbrekingen in de toeleveringsketen, tekorten en logistieke uitdagingen, hebben de kwetsbaarheid van traditionele toeleveringssystemen duidelijk gemaakt. Als reactie hierop kregen de transparantie, traceerbaarheid en realtime monitoringmogelijkheden van blockchain hernieuwde aandacht als essentiële hulpmiddelen voor het verbeteren van de veerkracht en flexibiliteit van de toeleveringsketen. De pandemie versnelde het onderzoek naar blockchainoplossingen om de authenticiteit en beschikbaarheid van essentiële goederen te garanderen, maar ook om problemen met betrekking tot vraagschommelingen en het beheer van externe medewerkers aan te pakken. Terwijl de wereld zich aanpast aan het nieuwe normaal, zullen de lessen die zijn geleerd van de pandemie naar verwachting leiden tot meer interesse en investeringen in blockchaintechnologie als een belangrijke factor voor robuustere, efficiëntere en beter aanpasbare toeleveringsketens.

Ontvang de volledige rapportgegevens:
https://www.marketresearchfuture.com/reports/blockchain-supply-chain-market-6702

Regionaal inzicht

De toepassing en impact van blockchaintechnologie in de supply chain-markt verschilt per regio en is het gevolg van een combinatie van technologische gereedheid, regelgevende kaders en de dynamiek van de sector. In Noord-Amerika bijvoorbeeld heeft de wijdverspreide toepassing van geavanceerde technologieën geleid tot een relatief hoger bewustzijn en implementatie van blockchainoplossingen in toeleveringsketens. De focus van de regio op het verbeteren van de transparantie, het terugdringen van fraude en het verbeteren van de efficiëntie heeft sectoren als de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie ertoe aangezet om blockchain te verkennen voor traceerbaarheid en herkomst. Samenwerkingsinitiatieven tussen industriële spelers, technologiebedrijven en regelgevende instanties hebben de ontwikkeling en inzet van blockchaintoepassingen verder vergemakkelijkt. Er zijn echter nog steeds uitdagingen op het gebied van interoperabiliteit en standaardisatie, die een naadloze integratie van blockchain in diverse supply chain-netwerken in de weg staan.

In Europa is de toepassing van blockchain in de supply chain markt beïnvloed door de sterke nadruk die het continent legt op duurzaamheid, gegevensbescherming en compliance. Industrieën zoals luxegoederen en landbouw hebben gebruik gemaakt van het vermogen van blockchain om consumenten te voorzien van geverifieerde informatie over de herkomst van producten en ethische praktijken. De regelgeving in de regio, waaronder de General Data Protection Regulation (GDPR), heeft ertoe geleid dat bij het implementeren van blockchainoplossingen zorgvuldig rekening wordt gehouden met de privacy van gegevens. Grensoverschrijdende samenwerkingsinitiatieven binnen de Europese Unie hebben het potentieel van blockchain onderzocht om douaneprocessen te verbeteren, vertragingen te verminderen en de handel efficiënter te maken. Hoewel Europa een vruchtbare bodem is voor blockchaininnovatie, blijven uitdagingen met betrekking tot schaalbaarheid, energieverbruik en het op één lijn brengen van verschillende belangen van belanghebbenden belangrijke factoren bij het bepalen van de toepassing van de technologie en de impact op toeleveringsketens.

Toprapporten: –

Over Market Research Future:

Bij Market Research Future (MRFR) stellen we onze klanten in staat om de complexiteit van verschillende industrieën te ontrafelen door middel van onze Cooked Research Report (CRR), Half-Cooked Research Reports (HCRR), Raw Research Reports (3R), Continuous-Feed Research (CFR) en Market Research & Consulting Services.

Het team van MRFR heeft als hoogste doel het leveren van marktonderzoek en inlichtingendiensten van optimale kwaliteit aan onze klanten. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om al hun belangrijkste vragen te beantwoorden.

We lanceren “Wantstats”, het belangrijkste portaal voor marktgegevens in uitgebreide grafieken en statistieken, met prognoses en regionale en segmentanalyses. Blijf op de hoogte en maak data-gedreven beslissingen met Wantstats.

Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited)99 Hudson Street, 5Th FloorNew York, NY 10013Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK)E-mail: [email protected]: https://www.marketresearchfuture.com

Contactgegevens:

Market Research Future (Part of Wantstats Research and Media Private Limited)
99 Hudson Street, 5Th Floor
New York, NY 10013
United States of America
+1 628 258 0071 (US)
+44 2035 002 764 (UK)
Email: [email protected]
Website: https://www.marketresearchfuture.com
Keywords:  Blockchain in Supply Chain Market Forecast,Blockchain in Supply Chain Market Size,Blockchain in Supply Chain Market share,Blockchain in Supply Chain Market Trends