header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Markt voor organische chemicaliën: Een holistische analyse van de belangrijkste spelers, trends en prognose tot 2032

Aug 8, 2023 5:00 PM ET

Marktsamenvatting

Volgens de analyse van MRFR werd de wereldwijde markt voor organische chemicaliën in 2020 geschat op ongeveer USD 10,31 miljard en zal deze tegen het einde van 2030 naar verwachting USD 21,25 miljard bedragen met een CAGR van 7,50%.

Organische chemicaliën zijn moleculair gestructureerde chemische verbindingen die koolstof bevatten. Waterstof, zuurstof, stikstof, zwavel en chloor zijn enkele van de andere elementen die in deze verbindingen worden aangetroffen. Organische chemicaliën kunnen zowel natuurlijk als door mensen gemaakt zijn. De meeste organische chemicaliën zijn natuurlijk omdat ze koolstof bevatten, wat betekent dat ze kunnen worden geproduceerd door planten of dieren. Andere daarentegen zijn organisch-synthetische chemicaliën, waarvoor een chemische reactie nodig is om ze te maken.

Er is veel vraag naar organische chemicaliën vanwege hun antioxiderende en conserverende eigenschappen, die worden gebruikt in voedingsmiddelen en dranken. Er is ook een groeiende vraag naar voedingsmiddelen die worden geproduceerd met minder agressieve methoden, zoals hitte, zout, suiker en chemicaliën. Bovendien worden er nieuwere technologieën geïntroduceerd om de groei van schadelijke bacteriën te voorkomen, waardoor de vraag naar organische chemicaliën in voedseltoepassingen toeneemt. Factoren zoals volatiele grondstofprijzen en beschikbaarheid van grondstoffen belemmeren echter de groei van de markt. Bovendien wordt de groei van de markt belemmerd door de toenemende bezorgdheid over het gebruik van synthetische zuren en de schadelijke effecten van sommige organische stoffen. Niettemin heeft de stijgende vraag naar milieuvriendelijke organische chemicaliën geleid tot de ontwikkeling van een aantal biogebaseerde organische chemicaliën. Organische chemicaliën op biologische basis worden vervaardigd uit natuurlijke bronnen zoals tarwe of maïs en zijn een goedkoper alternatief voor organische chemicaliën die op conventionele wijze worden geproduceerd. Als gevolg hiervan heeft de opkomst van organische chemicaliën op biologische basis winstgevende mogelijkheden gecreëerd voor marktdeelnemers die actief zijn op de wereldwijde markt voor organische chemicaliën.

Een proefexemplaar van het rapport is te vinden op: https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/10777

Covid-analyse

COVID-19 heeft een negatief effect gehad op de totale chemische productie, met name op de productie van organische chemicaliën, als gevolg van verstoringen in de wereldwijde toeleveringsketen. Dit is te wijten aan de wereldwijde lockdown en reisbeperkingen die zijn opgelegd om de verspreiding van het coronavirus te beperken. De pandemie heeft de productie van organische chemicaliën belemmerd, wat gevolgen heeft gehad voor een groot aantal industrieën, waaronder de agrochemische industrie, de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, de farmaceutische industrie, de & cosmetische industrie en andere. Organische chemicaliën zoals azijnzuur, citroenzuur, melkzuur, mierenzuur en fumaarzuur worden veel gebruikt in de voedingsmiddelen-, dranken-, farmaceutische, persoonlijke verzorgings- en cosmetica-industrie. Als gevolg hiervan nam de vraag naar organische chemicaliën tijdens de wereldwijde pandemie toe vanuit verschillende eindgebruikerssectoren. Producenten van organische chemicaliën hebben hun fabrieken draaiende gehouden met een beperkt personeelsbestand om aan de toegenomen vraag van eindgebruikers te kunnen voldoen. Als gevolg daarvan is de vraag zelfs tijdens de pandemie licht gestegen. Bovendien vormde de aankoop van grondstoffen een grote belemmering, aangezien de meeste grondstoffenleveranciers op de markt gedwongen waren hun activiteiten te staken als gevolg van de uitbraak van COVID-19. De sluiting van verschillende grondstoffenproducenten en de sluiting van een aantal producenten van organische chemicaliën vormden een grote belemmering. De sluiting van verschillende producenten van grondstoffen en organische chemicaliën heeft geleid tot een daling van de wereldwijde consumptie. Bovendien wordt verwacht dat het opleggen van verschillende fiscale en monetaire beleidsmaatregelen door regeringen en directies over de hele wereld om de schade veroorzaakt door COVID-19 te beperken, tot enige verlichting zal leiden.

Concurrentielandschap

De wereldwijde markt voor organische chemicaliën is sterk gefragmenteerd door de aanwezigheid van talrijke wereldwijde, regionale en talrijke ongeorganiseerde spelers. Enkele van de prominente spelers op de wereldwijde markt voor organische chemicaliën zijn BASF SE (Duitsland), Cargill (VS), Eastman Chemical Company (VS), Koninklijke DSM N.V. (Nederland), PPG Industries (VS), AkzoNobel (Nederland), Royal Dutch Shell (Nederland), Sinopec (China), ExxonMobil (VS), LyondellBasell Industries (Nederland), Ineos (VK), Reliance Industries (India) en The Dow Company (VS). Fabrikanten proberen een concurrentievoordeel te behalen op andere spelers door productiefaciliteiten uit te breiden, over te nemen, joint ventures aan te gaan en partnerschappen aan te gaan met belangrijke belanghebbenden. Om het grootste deel van de wereldmarkt te veroveren, richten producenten zich bovendien steeds meer op strategische allianties met belanghebbenden, de ontwikkeling van nieuwe producten en capaciteitsuitbreiding.

Praat met analist: https://www.marketresearchfuture.com/ask_for_schedule_call/10777

Segmentatie

Naar bron

  • Dit segment wordt verder onderverdeeld in natuurlijk en synthetisch.
  • Samenstellingen geproduceerd door planten of dieren staan bekend als natuurlijke organische chemicaliën. De meeste natuurlijke organische chemicaliën zijn gebaseerd op koolstof. De groei van het segment zal waarschijnlijk worden aangewakkerd door de groeiende nadruk op natuurlijke producten en de uitputting van fossiele brandstoffen.
  • Synthetische organische chemicaliën worden voornamelijk gemaakt van steenkool of petrochemicaliën. Dit segment heeft het grootste marktaandeel en zal naar verwachting een gezonde groei doormaken tijdens de verwachte periode.

Naar type

  • Dit segment wordt verder onderverdeeld in alifatische, aromatische, carbonyl- en andere verbindingen.
  • Alifatische verbindingen hebben koolstof en waterstof in rechte ketens, vertakte ketens of niet-aromatische ringen. Alkaan en alkeen zoals butaan, propaan, pentaan, hexaan, pentaan, methaan en andere vallen onder het alifatische segment. Omdat de meeste alifaten brandbaar zijn, worden ze vaak gebruikt in verschillende brandstoffen (propaan, pentaan).
  • Aromatische verbindingen bestaan uit geconjugeerde planaire ringsystemen met gedelokaliseerde pi-elektronenwolken in plaats van individuele afwisselende dubbele en enkele bindingen. Ze worden ook wel aromaten of arenen genoemd. Tolueen en benzeen zijn de meest voorkomende aromatische verbindingen. Veel worden in de industrie gebruikt als apolaire oplosmiddelen en als derivaten van organische synthese.
  • Carbonylverbindingen omvatten carbonzuren, zure anhydriden, acylhalogeniden, zure amiden en esters. Carbonylverbindingen worden gebruikt bij de productie van een breed scala aan producten, waaronder harsen, oplosmiddelen, geneesmiddelen, polymeren en levensmiddelenadditieven.
  • Anderen omvatten aldehyden, alcoholen, amiden, ketonen, nitrillen, hydrazine, enz.

Naar toepassing

  • Dit segment is verder onderverdeeld in voedingsmiddelen en dranken, agrochemicaliën, geneesmiddelen, persoonlijke verzorging & cosmetica, kunststoffen & polymeren en andere.
  • Het segment voedingsmiddelen en dranken is goed voor de grootste markt, vanwege de toegenomen vraag naar verrijkte voedingsmiddelen en dranken. Organische chemicaliën worden op grote schaal gebruikt in de productie van voedingsmiddelen, dranken en voederadditieven.
  • Organische chemicaliën worden al lange tijd gebruikt bij de productie van landbouwchemicaliën en dit segment zal naar verwachting gestaag groeien tijdens de prognoseperiode. Organische chemicaliën worden op grote schaal gebruikt om de opbrengst van gewassen te verbeteren in chemische meststoffen, pesticiden en fungiciden.
  • Het segment persoonlijke verzorging & cosmetica zal tijdens de verwachte periode naar verwachting matig groeien. Organische chemicaliën worden gebruikt als conserveermiddel en als actief ingrediënt in persoonlijke verzorging en cosmetica voor toepassingen als antioxidanten, antiveroudering, ontstekingsremmers, enzovoort. Het wordt ook gebruikt om haarconditioners, shampoos, spoelingen, golfsets en andere haarverzorgingsproducten te maken.
  • Organische chemicaliën, voornamelijk synthetische chemicaliën, worden veel gebruikt bij de productie van kunststoffen en polymeren. Polyethyleen, polypropyleen, polystyreen, polyvinylchloride en nylon-6 zijn enkele van de meest voorkomende voorbeelden.
  • Andere segmenten zijn textiel, verf & coatings, kleurstoffen & pigmenten, oplosmiddelen, papier & pulp, metaal, parfums, enz.

Volledig rapport raadplegen @ https://www.marketresearchfuture.com/reports/organic-chemicals-market-10777

Per regio

  • Noord-Amerika: Noord-Amerika heeft het op één na grootste marktaandeel op de wereldmarkt. Vanwege de grote productiebases van producenten van organische chemicaliën, de grote vraag naar diervoeder en de aanwezigheid van geavanceerde productietechnologieën.
  • Europa: Europa registreerde een stagnerende groei in de wereldwijde markt als gevolg van de strenge regelgeving van de overheid.
  • Azië-Pacific: Azië-Pacific heeft het grootste marktaandeel en zal naar verwachting het snelst groeien op de markt. Dit is voornamelijk te danken aan de massale binnenlandse productie, grote uitbreidingsplannen in China en de wijdverspreide aanwezigheid van belangrijke producenten in de regio.
  • Latijns-Amerika: De Latijns-Amerikaanse markt zal naar verwachting aanzienlijke groeikansen bieden vanwege de toenemende verstedelijking en de aanwezigheid van grote producenten van organische chemicaliën in Brazilië.
  • Midden-Oosten & Afrika: Het Midden-Oosten en Afrika zullen naar verwachting winstgevend groeien vanwege de consistente aanvoer van grondstoffen.

Bladeren door gerelateerde rapporten:

Onderzoeksrapport overde ethanolaminemarkt – Wereldwijde prognose tot 2032

Onderzoeksrapportraamfolie markt – Wereldwijde prognose tot 2032

Onderzoeksrapport over demarkt voor atmosferische watergeneratoren – Wereldwijde prognose tot 2032

Onderzoeksrapport overde markt voor feromonen voor de landbouw – Wereldwijde voorspelling voor 2032

Onderzoeksrapport overde zeolietenmarkt – Wereldwijde voorspelling voor 2032

Over Market Research Future:

Bij Market Research Future (MRFR) stellen we onze klanten in staat om de complexiteit van verschillende industrieën te ontrafelen via onze Cooked Research Report (CRR), Half-Cooked Research Reports (HCRR), Raw Research Reports (3R), Continuous-Feed Research (CFR) en Market Research Consulting Services. Het team van MRFR heeft als hoogste doel het leveren van marktonderzoek en inlichtingendiensten van optimale kwaliteit aan onze klanten. Onze marktonderzoeken naar componenten, toepassingen, logistiek en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om al hun belangrijkste vragen te beantwoorden.

Contact:Market Research Future®99 Hudson Street,5Th FloorNew York, New York 10013Verenigde Staten van AmerikaTelefoon: 1 628 258 0071(VS) 44 2035 002 764(VK)E-mail: [email protected]: https://www.marketresearchfuture.com


Keywords:  Organic Chemicals,Organic Chemicals Market,Organic Chemicals Industry,Organic Chemicals Market Size,Organic Chemicals Market Share,Organic Chemicals Market Forecast