header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Energieopslagmarktsegment, analyse, vraag, inzicht, voorspelling voor 2030

Aug 9, 2023 4:17 PM ET

Overzicht van de energieopslagmarkt:

Het aandeel van de wereldwijde markt voor energieopslag wordt geschat op USD 5,41 miljard tegen een stijgende CAGR van 13,24 aan het einde van de prognoseperiode (2022 – 2030).

Toekomstige inzichten van marktonderzoek

Energieopslagsystemen zijn apparaten die meerdere vormen van energie kunnen opslaan en naar behoefte kunnen worden gebruikt. Energieopslag speelt een belangrijke rol bij de opslag van hernieuwbare energie. Dit zijn modulaire blokken die worden gebruikt om energie op te slaan die wordt geproduceerd door een hernieuwbare bron en deze weer vrij te geven wanneer dat nodig is.

Het stijgende energieverbruik over de hele wereld, de stijgende vraag naar effectieve energiebronnen, de stijgende vraag naar batterijen en de verschuivende focus op schone energie vergroten de groei van de markt over de hele wereld. De explosieve groei in de vraag naar effectief netbeheer, regelmatig belastingsbeheer en efficiënte en continue stroomvoorziening zijn de prominente factoren die de groei van de markt beïnvloeden. De explosieve industrialisatie en verstedelijking van de ontwikkelingsregio’s, de toenemende luchtvervuiling, de groeiende bezorgdheid over koolstofemissies en de toenemende investeringen in duurzame energiebronnen zijn belangrijke factoren die de groei van de markt voor energieopslagsystemen de komende jaren zullen stimuleren.

Daarnaast zorgen de stijgende economische activiteiten, de toenemende productiefaciliteiten en de toenemende toepassing van digitale technologieën voor een aanzienlijke toename van de vraag naar effectieve en continue energievoorziening in verschillende industrieën. Daarnaast is de toenemende acceptatie van hybride en elektrische voertuigen onder consumenten wereldwijd een andere belangrijke factor achter de groei van de markt voor energieopslagsystemen. De toenemende penetratie van elektrische voertuigen over de hele wereld stimuleert de vraag naar batterijen.

Download gratis het PDF-voorbeeldrapport:

https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/4476

Recente ontwikkelingen

  • In september 2022 presenteert Canadian Solar een alles-in-één batterijomvormeroplossing voor woningen
  • In augustus lanceerde Sunpower twee nieuwe accu’s voor residentiële toepassingen

Covid-19 Impact op de Energieopslagmarkt

Verstoring van toeleveringsketens: De markt voor energieopslag is sterk afhankelijk van wereldwijde toeleveringsketens voor componenten zoals accu’s, omvormers en andere essentiële materialen. De pandemie leidde tot fabriekssluitingen, transportbeperkingen en tekorten aan arbeidskrachten, waardoor de levering van deze cruciale componenten werd verstoord en er vertragingen ontstonden in de tijdschema’s van projecten.

Vertraagde projecten: Afsluitingen, sociale distantiëringsmaatregelen en onzekerheid over de duur van de pandemie leidden tot vertragingen in de ontwikkeling en uitrol van energieopslagprojecten. Bouwactiviteiten werden vaak stopgezet of vertraagd, wat van invloed was op de voltooiing van projecten en de doelstellingen voor de uitrol ervan.

Fluctuerende vraag naar energie: Afsluitingen en veranderingen in de economische activiteit veroorzaakten schommelingen in de vraag naar energie. Commerciële en industriële sluitingen resulteerden in een lager energieverbruik, wat een impact had op de business case voor energieopslagprojecten die gericht zijn op vraagrespons en piekscheren.

Onzekerheid op de markt: De markt voor energieopslag ondervond, net als andere sectoren, onzekerheid en verminderde investeringslust als gevolg van economische zorgen. Het werd moeilijker om financiering voor projecten te krijgen omdat investeerders voorzichtig werden door de volatiliteit van de markt.

Rapport op maat: https://www.marketresearchfuture.com/ask_for_customize/4476

Regionale analyse

De markt voor energieopslag heeft wereldwijd een aanzienlijke groei doorgemaakt, waarbij verschillende regio’s een cruciale rol hebben gespeeld in de expansie ervan. Hier volgt een regionale analyse van de markt voor energieopslag:

Noord-Amerika: Noord-Amerika is een belangrijke speler op de markt voor energieopslag, aangedreven door de Verenigde Staten en Canada. In deze regio is de vraag naar energieopslagsystemen op netwerkschaal gestegen om de stabiliteit van het net te verbeteren, de integratie van hernieuwbare energie mogelijk te maken en stroomonderbrekingen te beperken.

Europa: Europa loopt voorop in de markt voor energieopslag, voornamelijk geleid door landen als Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. De regio heeft zich gericht op het gebruik van hernieuwbare energie en streeft naar energietransitie en het koolstofvrij maken van de economie.

Azië-Pacific: De regio Azië-Pacific, inclusief landen als China, Japan en Zuid-Korea, heeft een snelle groei doorgemaakt in de markt voor energieopslag. De regio richt zich sterk op de integratie van hernieuwbare energie, de modernisering van het net en elektrificatie. China heeft zich ontpopt als een belangrijke speler, met ambitieuze doelstellingen voor hernieuwbare energie en ondersteunend overheidsbeleid voor de inzet van energieopslag. Japan is een vroege gebruiker van energieopslagtechnologieën, met name in de vorm van lithium-ionbatterijen. Zuid-Korea heeft ook aanzienlijk geïnvesteerd in energieopslagsystemen om zijn doelstellingen voor hernieuwbare energie te ondersteunen.

Latijns-Amerika: Latijns-Amerika heeft veelbelovende groeivooruitzichten in de markt voor energieopslag, aangedreven door landen als Brazilië, Mexico en Chili. De regio heeft een rijke basis aan hernieuwbare energiebronnen, waaronder zonne- en windenergie, wat mogelijkheden heeft gecreëerd voor de uitrol van energieopslag. Met name in Chili is veel geïnvesteerd in energieopslagprojecten om het netwerk voor hernieuwbare energie te stabiliseren.

Koop het eersteklas marktonderzoeksrapport over energieopslag:

https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=4476

Midden-Oosten en Afrika: In het Midden-Oosten en Afrika wordt geleidelijk overgeschakeld op oplossingen voor energieopslag om aan de energiebehoeften te voldoen. De focus van de regio op hernieuwbare energie, met name zonne-energie, in combinatie met de behoefte aan stabiliteit van het elektriciteitsnet, heeft de vraag naar energieopslagsystemen gestimuleerd. Landen als de Verenigde Arabische Emiraten en Zuid-Afrika hebben opmerkelijke vooruitgang geboekt in de toepassing van energieopslag.

Marktsegmentaties

De markt wordt gesegmenteerd op basis van type, regio en eindgebruikers. Op basis van het type is de markt onderverdeeld in vliegwielopslag, waterkracht en batterijen. Van al deze soorten zal de batterijsector de grootste energieopslagindustrie domineren. De gebruikte batterijopslagsystemen zijn nikkel-cadmium, lithium-ion, nikkel-zink, nikkel-metaalhydride, loodzuur en andere. De lithium-ion batterijsector kende een maximale groei en verwacht een enorme vraag op de markt. Op basis van de eindgebruikers is de markt onderverdeeld in de residentiële en commerciële & industriële sectoren.

Belangrijkste spelers

De belangrijkste spelers op de wereldwijde energieopslagmarkt zijn

  • Tesla Inc. (VS),
  • AES Corporation (VS)
  • General Electric Company (VS)
  • Sulzer Ltd. (Zwitserland)
  • Voith GmbH (Duitsland)
  • Hydrostor Inc. (Canada)
  • Linde AG (Duitsland)
  • Highview energieopslag (Verenigd Koninkrijk)
  • Hydrogenics Corporation (Canada)
  • SolarReserve LLC. (VS)

Bekijk de details van het rapport voor meer informatie: https: //www.marketresearchfuture.com/reports/energy-storage-market-4476

Over:

Market Research Future® (onderdeel van WantStats Research and Media Pvt. Ltd.) heeft gespecialiseerde onderzoeksanalisten op het gebied van Aerospace & Defense, Automotive, C & M, Energy & Power, F & B, Healthcare & Pharmaceutical, ICT, Industrial Equipment, Packaging Construction & Mining en Semiconductor.

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op zijn diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. De aanpak van MRFR combineert de eigen informatie met verschillende gegevensbronnen om de klant een uitgebreid inzicht te geven in de laatste belangrijke ontwikkelingen, verwachte gebeurtenissen en over welke actie te ondernemen op basis van deze aspecten.

Contact:Market Research Future99 Hudson Street,5Th FloorNew York, New York 10013Verenigde Staten van AmerikaVerkoop: 1 628 258 0071(VS) 44 2035 002 764(VK)E-mail: [email protected]


Keywords:  Energy Storage Market,Energy Storage Market Size,Energy Storage Market Scope,Energy Storage Market Share,Energy Storage Market Trends,Energy Storage Market Demand