header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Van ruwe olie naar chemicaliën: De kloof overbruggen tussen energie en chemische productie

Aug 9, 2023 4:00 PM ET

Markt

Market Research Future (MRFR) verwacht dat de waarde van de markt voor crude-to-chemicals tegen 2030 zal stijgen tot 600 miljard USD. De markt zou tussen 2022 en 2030 een CAGR van 8,00 kunnen behalen.

Groeibevorderaars en uitdagingen

Crude-to-chemicals-technologie helpt om ruwe olie direct om te zetten in een verscheidenheid aan hoogwaardige chemische producten in plaats van conventionele transportbrandstoffen. Het vergemakkelijkt de productie van verschillende chemicaliën die meer dan 70% van de chemische grondstoffen in een vat genereren in plaats van 10% in een niet-geïntegreerd raffinaderijcomplex.

Crude-to-chemicals kan de komende jaren een lucratieve markt worden, gezien de toenemende belangstelling van verschillende geïntegreerde raffinaderijen en chemieproducenten uit het Midden-Oosten, Oost-Europa en China. Dit wordt versterkt door meerdere factoren, vooral voorspellingen dat de groei van transportbrandstoffen zal vertragen door de toenemende voorkeur voor hybride en elektrische voertuigen. Ondertussen zal de vraag naar chemicaliën escaleren in lijn met de groeiende bevolking en de stijging van het besteedbare inkomen van de middenklasse. Deze specifieke factor heeft de vraag naar consumentengoederen, auto’s en verpakkingen doen stijgen, allemaal belangrijke eindgebruikers van ruw naar chemisch.

Wereldwijd passen veel fabrikanten van ruwe olie naar chemische stoffen geavanceerde technologieën toe, waaronder methanol naar olefinen (MTO), schaliegastechnologie en steenkool naar olefinen (CTO) om olefinen te produceren. Olefinen vervangen in hoog tempo producten als nafta als grondstof. De CTO-technologie maakt gebruik van goedkope grondstoffen zoals steenkool, een belangrijk residu van geraffineerde ruwe olie, om olefinen zoals propyleen of ethyleen te produceren. De MTO-technologie daarentegen maakt gebruik van methanol, afkomstig van steenkool of aardgas, voor de productie van olefinen. Daarom zou de toepassing van nieuwe technologieën de ontwikkelaars van crude-to-chemicals de komende jaren aantrekkelijke kansen moeten bieden.

Eenproefexemplaar van het rapport is te vinden op: https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/10862

Gesegmenteerd overzicht

De verschillende technologieën die worden besproken zijn onder andere hydrokraaktechnologie, de-asfaltingtechnologie en stoomkraaktechnologie. Stoomkraaktechnologie is een van de populairste technologieën en wordt veel gebruikt voor de productie van ethyleen en een bepaalde hoeveelheid propyleen. Deze technologie heeft in de loop der tijd veel veranderingen ondergaan, waarbij vooruitgang is geboekt voor het verwerken van verschillende grondstoffen, zoals gasolie, ethaan en nafta.

Verschillende toepassingen van ruwe tot chemicaliën zijn lijmen & afdichtingsmiddelen, polymeren, verven & coatings, kleurstoffen, oppervlakteactieve stoffen, rubber, oplosmiddelen, en andere zoals keramiek, glas, lakken, meststoffen, farmaceutische producten, ontsmettingsmiddelen, cosmetica en toiletartikelen.

De belangrijkste eindgebruikers op de markt zijn Automotive and Transportation, Building & Construction, Electrical and Electronics, Healthcare, en andere zoals textiel, schoeisel, olie & gas, woninginrichting, thuiszorg, cosmetica & persoonlijke verzorging, sport, papier & pulp, en landbouw. Het hoogste gebruik van crude-to-chemicals is te zien in de bouwsector, waar verschillende bouwactiviteiten gebruik maken van talrijke producten en apparatuur die afkomstig zijn van crude-to-chemicals. Lijmen, polymeren, verven & coatings en kunststoffen zijn enkele veelgebruikte producten in de bouwsector. Deze producten worden ontwikkeld met behulp van ruwe chemicaliën zoals olefinen, polyethyleen en aromatische verbindingen.

Praat met analist: https://www.marketresearchfuture.com/ask_for_schedule_call/10862

Regionaal inzicht

De Noord-Amerikaanse markt voor crude-to-chemicaliën is de wereldleider, dankzij de toename van schaliegasvondsten in Canada en de VS. Deze vondsten hebben de aanvoer van aardgasvloeistoffen verhoogd, waardoor Noord-Amerika een van de goedkoopste regio’s voor de productie van chemicaliën is geworden.

Azië-Pacific zal de komende jaren een van de meest succesvolle markten zijn en hoogstwaarschijnlijk de grootste groei vertonen. De stijgende overheidsuitgaven voor de productie van ruwe olie naar chemicaliën is een van de belangrijkste factoren die de omvang van de markt stimuleren. China en India voeren de APAC-markt aan.

Topbedrijven

De belangrijkste bedrijven die actief zijn op de wereldwijde markt voor crude-to-chemicaliën zijn onder andere Hengli Petrochemical, Shell Global, Indian Oil Corporation Ltd., Total, Sinopec, Reliance Industries, Saudi Arabian Oil Co. en ExxonMobil.

Gezien de toenemende concurrentie op de wereldmarkt kiezen merken steeds vaker voor effectieve strategieën om hun consumentenbasis te versterken. Productinnovatie en nieuwe lanceringen zijn enkele van de belangrijkste strategieën die door de grote bedrijven worden ingezet om hun marktpositie te verbeteren. Veel vooraanstaande merken richten zich op het gebruik van geavanceerde productietechnologieën voor de ontwikkeling van hoogwaardige oplossingen, wat hen helpt de interesse van een groter aantal eindgebruikers te wekken.

Volledig rapport raadplegen @ https://www.marketresearchfuture.com/reports/crude-to-chemicals-market-10862

Blader door meer rapporten:

Chlooralkali marktonderzoeksrapport – Wereldwijde prognose tot 2032

Onderzoeksrapport overzeldzame aardmetalen – Wereldwijde voorspelling voor 2032

Onderzoeksrapport overde glycerinemarkt – Wereldwijde voorspellingen voor 2032

Onderzoeksrapport overde titaandioxide-markt – Wereldwijde voorspelling voor 2032

Antimicrobiële poedercoating marktonderzoeksrapport – Wereldwijde voorspelling voor 2032

Over Market Research Future:

Bij Market Research Future (MRFR) stellen we onze klanten in staat om de complexiteit van verschillende industrieën te ontrafelen door middel van onze Cooked Research Report (CRR), Half-Cooked Research Reports (HCRR), Raw Research Reports (3R), Continuous-Feed Research (CFR) en Market Research Consulting Services. Het team van MRFR heeft als hoogste doel het leveren van marktonderzoek en inlichtingendiensten van optimale kwaliteit aan onze klanten. Onze marktonderzoeken naar componenten, toepassingen, logistiek en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om al hun belangrijkste vragen te beantwoorden.

Contact:Market Research Future®99 Hudson Street,5Th FloorNew York, New York 10013Verenigde Staten van AmerikaTelefoon: 1 628 258 0071(VS) 44 2035 002 764(VK)E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com


Keywords:  Crude-to-chemicals,Crude-to-chemicals Market,Crude-to-chemicals Industry,Crude-to-chemicals Market Size,Crude-to-chemicals Market Share,Crude-to-chemicals Market Forecast