header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De groei van de schaliegasmarkt is naar verwachting goed voor 5,90 AGR en zal in 2032 USD 96,8 miljard waard zijn.

Aug 13, 2023 3:49 PM ET

Schaliegasmarkt: Een revolutie in het energielandschap

De omvang van de schaliegasmarkt werd in 2022 geschat op 57,8 miljard dollar. De schaliegasmarkt zal naar verwachting groeien van USD 61,2 miljard in 2023 tot USD 96,8 miljard in 2032, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 5,90 tijdens de prognoseperiode (2023 – 2032).

In de afgelopen jaren heeft er in de energiesector een belangrijke verschuiving plaatsgevonden door de opkomst van schaliegas. Schaliegas is een game-changer in de wereld van de aardgasproductie, met enorme reserves en het potentieel om de energiemarkten te transformeren. We zullen ons verdiepen in de markt voor schaliegas en het ontstaan, de groei en de invloed ervan op het wereldwijde energielandschap onderzoeken.

Krijg toegang tot het PDF-voorbeeldrapport:

https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/11778

Belangrijkste spelers:

  • Southwestern Energy Company
  • EQT Corporation
  • Equinor ASA
  • Repsol SA
  • SINOPEC
  • Chesapeake Energie Maatschappij
  • Shell PLC
  • Exxon Mobil Corporation
  • Chevron
  • PETROCHINA

Wat is schaliegas?

Schaliegas is een soort aardgas dat diep onder de grond zit opgesloten in leisteenformaties. In tegenstelling tot conventionele aardgasreserves, die relatief gemakkelijk te bereiken zijn, zijn voor schaliegas geavanceerde boortechnieken nodig, zoals hydraulisch breken (fracking) en horizontaal boren, om het gas uit de rotsformaties te halen.

De oorsprong van schaliegas

Het concept van schaliegaswinning dateert al van tientallen jaren geleden, maar het duurde tot het einde van de 20e eeuw voordat technologische vooruitgang de commerciële productie haalbaar maakte. De Verenigde Staten speelden een cruciale rol in de schaliegasrevolutie, met de Barnett Shale in Texas als een van de eerste commercieel succesvolle schaliegasontginningen.

Groei van de schaliegasmarkt

In de afgelopen twee decennia heeft de schaliegasmarkt een exponentiële groei doorgemaakt. Landen over de hele wereld hebben de economische en strategische voordelen van in eigen land geproduceerd schaliegas erkend. De Verenigde Staten, Canada, China, Argentinië en verschillende Europese landen behoren tot de belangrijkste spelers op de wereldwijde schaliegasmarkt.

Verzoek om aanpassing:

https://www.marketresearchfuture.com/ask_for_customize/11778

Voordelen van schaliegas

  1. Overvloedige reserves

Een van de belangrijkste voordelen van schaliegas is de overvloed ervan. De winbare schaliegasreserves in de wereld zijn naar schatting enorm en vormen een substantiële en betrouwbare energiebron voor de komende decennia.

  1. Energiezekerheid

Door binnenlandse schaliegasreserves aan te boren, kunnen landen hun afhankelijkheid van geïmporteerd aardgas verminderen, hun energiezekerheid vergroten en de blootstelling aan internationale prijsschommelingen verminderen.

  1. Lagere koolstofuitstoot

Vergeleken met steenkool produceert schaliegas minder koolstofemissies bij verbranding voor elektriciteitsopwekking, waardoor het een overgangsbrandstof is naarmate de wereld verschuift naar schonere energiebronnen.

  1. Banencreatie en economische groei

De schaliegasindustrie heeft wereldwijd miljoenen banen gecreëerd, zowel direct als indirect, wat bijdraagt aan economische groei en lokale gemeenschappen nieuw leven inblaast.

Milieu

Hoewel schaliegas veel voordelen biedt, heeft de winning ervan tot milieuproblemen geleid. Het proces van hydraulisch breken wordt in sommige regio’s in verband gebracht met waterverontreiniging en seismische activiteit. Bovendien kan de uitstoot van methaan tijdens de productie en het transport de klimaatvoordelen van het gebruik van schaliegas ten opzichte van steenkool tenietdoen.

Om deze problemen aan te pakken, werkt de industrie voortdurend aan het verbeteren van de winningstechnieken en het aannemen van strenge milieuregelgeving.

Volledig rapportoverzicht:

https://www.marketresearchfuture.com/reports/shale-gas-market-11778

De toekomst van de schaliegasmarkt

De toekomst van de schaliegasmarkt is veelbelovend maar onzeker. Technologische vooruitgang en verdere exploratie kunnen leiden tot de ontdekking van meer reserves en een toename van de productiecapaciteit. De groei van de markt kan echter ook worden beïnvloed door overheidsbeleid, milieuregelgeving en de ontwikkeling van alternatieve energiebronnen.

Meer gerelateerde rapporten – Smart Well Systems

Smart Well Systems Marktomvang

Dampterugwinningseenheden markttrends

marktsegmentatie geothermische energie

Marktaandeel HVAC-motoren VS

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op zijn diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft het voorname doel om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt bij het beantwoorden van uw belangrijkste vragen.

Contactgegevens:Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited)99 Hudson Street,5Th Floor New York,NY 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK)E-mail: [email protected]: https://www.marketresearchfuture.com

Contactgegevens:

Contact Information:
Market Research Future (Part of Wantstats Research and Media Private Limited)

99 Hudson Street,

5Th Floor New York,

NY 10013 United States of America

+1 628 258 0071 (US) +44 2035 002 764 (UK)

Email: [email protected]

Website: https://www.marketresearchfuture.com
Keywords:  Shale Gas,Shale Gas Market,Shale Gas Market Share,Shale Gas Market Research Report,Shale Gas Market Size,Shale Gas Market Trends