header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Self-Service Technology-markt – Gegevens van toplanden met segmenten en strategieën [Nieuw rapport van 110 pagina’s].

Aug 14, 2023 9:00 PM ET

Marktsynopsis:

Market Research Future (MRFR) stelt in het nieuwste rapport over de markt voor selfservicetechnologie 2023 dat het toegenomen nut van geldautomaten een belangrijke factor is die de expansie van de wereldwijde selfservicemarkt kan veroorzaken. De markt voor selfservicetechnologie zal naar verwachting groeien van 33,7 miljard dollar in 2022 tot 73,8 miljard dollar in 2030, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 11,87 tijdens de prognoseperiode (2022 – 2030). De escalatie van de omvang van de selfservicetechnologiemarkt kan worden toegeschreven aan de beschikbaarheid van verschillende selfservicetechnologieën. Met deze technologieën kunnen consumenten diensten krijgen waarbij geen derde partijen betrokken zijn.

Klik hier voor het Premiumrapport @
https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/927

Belangrijkste spelers:

De belangrijkste bedrijven in de markt voor Self-Service Technologie zijn

  • IBM Corporation (VS)
  • Azkoyen Group (Spanje)
  • Crane Co. (VS)
  • Dendrite (VS)
  • Glory Ltd (Japan)
  • NCR (VS)
  • Kiosk Informatie Systemen (VS)

De hoge mate van privacy die selfservicetechnologieën bieden, kan de groei van de markt stimuleren. Digitale transformatie wordt gezien als een game changer voor de markt. De significante verbetering die technologieën bieden om de interactie tussen klant en bedrijf te verbeteren en een zeer effectief dienstenaanbod te bieden, kan de expansie van de wereldmarkt voor selfservicetechnologieën stimuleren. Technologische vooruitgang, zoals multifunctionele smartphones en IoT, kan de groei van de wereldwijde selfservicetechnologiemarkt stimuleren. De stijgende vraag van consumenten naar verkoopdiensten op afstand kan ook de groei van de markt stimuleren. Het toegenomen nut van zeer effectieve producten of diensten die met behulp van dergelijke technologie worden verkregen, kan de markt voor selfservicetechnologie een impuls geven.

Markt Segmentatie:

De wereldwijde self-service technologiemarkt is gesegmenteerd op basis van toepassing, interface en machinetype. Op basis van toepassing is de markt voor zelfbedieningstechnologie gesegmenteerd op basis van bankieren, entertainment, eten en drinken, gezondheidszorg, beveiliging en bewaking, transport, detailhandel en andere. Daarnaast is de markt op basis van interface gesegmenteerd in interactieve kiosk, online/internet, video/cd en telefoon/IVR. De wereldwijde markt voor zelfbedieningstechnologie is ook gebaseerd op het machinetype, dat verder is opgesplitst in geldautomaten, kiosken en verkoopautomaten.

Belangrijke elementen zoals hoge onderhoudskosten kunnen de groei van de markt voor zelfbedieningstechnologie belemmeren. Volgens het self-service technologie marktonderzoeksrapport zal de introductie van biometrische beveiligingsoplossingen samen met vooruitgang in draadloze technologieën de groei tijdens de prognoseperiode stimuleren. De markt voor selfservicetechnologie zal dankzij deze sleutelfactoren met een hoge CAGR groeien. De exploratie van applicatie-, interface- en machinetype segmenten samen met regionale markten is gegeven in het wereldwijde self-service technologie marktonderzoeksrapport. De onderzoeksanalisten die de self-service technologiemarkt bestuderen, hebben marktprognoses in het self-service technologiemarkt onderzoeksrapport opgenomen om self-service technologiemarkt gebaseerde bedrijven te ondersteunen. Het self-service technologie marktonderzoeksrapport biedt een uitgebreid inzicht in de self-service technologiemarkt op basis van de informatie en prognoses tot 2032.

Regionale analyse:

Noord-Amerika domineert de wereldwijde self-service technologiemarkt. Vooruitgang in technologieën en de neiging om zelfbedieningsmachines in te zetten vanwege personeelstekorten zijn belangrijke drijvende krachten achter de grote vraag op de markt. Daarnaast heeft de aanwezigheid van gevestigde infrastructuren en technologieleveranciers in de regio een positieve invloed op de marktgroei.

Verwacht wordt dat de markt voor selfservicetechnologie in Europa snel zal groeien tijdens de prognoseperiode. Factoren zoals de ontluikende BFSI, gezondheidszorg en reisindustrie die de economische omstandigheden in de regio verbeteren, ondersteunen de groei van de markt aanzienlijk. Ondernemingen in de regio zijn zeer geïnteresseerd in selfservicetechnologie om tegemoet te komen aan de veranderende eisen van de klant.

De markt voor selfservicetechnologie in Azië-Pacific zal naar verwachting het snelst groeien. Ontluikende bedrijven in de detailhandel en telecommunicatiesector helpen de markt te groeien, waardoor steeds meer zelfbedieningsmachines kunnen worden ingezet. Daarnaast geven andere snelgroeiende sectoren zoals BFSI, media & entertainment, reizen en gezondheidszorg een impuls aan de groei van de markt.

Nieuws uit de sector:

Enlighten, de pionier in technologie en marketingoplossingen, heeft de lancering aangekondigd van AdSuite, een nieuw SBB self-service advertentie-inkoopplatform om cannabisconsumenten beter te begrijpen, te benaderen en met hen in contact te komen tijdens hun consumentenreis. Met het alles-in-één marketingplatform AdSuite kunnen advertentiecampagnes snel en eenvoudig worden ingekocht, beheerd en berekend. Om campagnes naadloos aan te sturen via verschillende publiciteitsplatforms, maakt Enlighten gebruik van consumenten- en lokale gegevens om consumenten een duidelijk beeld te geven van het succes van elke campagne, zodat niet alleen nieuwe klanten worden gevonden, behouden en aangetrokken, maar ook weloverwogen beslissingen kunnen worden genomen.

Download een PDF-voorbeeld van dit rapport om de structuur van het volledige rapport te begrijpen (inclusief volledig TOC, tabel & cijfers) @
https://www.marketresearchfuture.com/reports/self-service-technologies-market-927

23 mrt 2021 – Openprise, een leider in oplossingen voor data-orkestratie, heeft een toonaangevende oplossing gelanceerd – Openprise App Factory, waarmee DevOps-teams self-service apps kunnen maken zonder code te schrijven. App Factory-applicaties bieden self-service toegang tot data die go-to-market-processen ondersteunen, zoals territoriumtoewijzing en leadrouting, lead scoring, segmentering, campagneattributie, het laden van lijsten en honderden andere.

Gerelateerde rapporten:

CRM Analytics-markt

SaaS-markt (Software as a Service)

Proximity-markt

Markt voor Cloud Beheerde Diensten

Lage-code ontwikkelingsplatform markt

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op haar diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft het voorname doel om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt bij het beantwoorden van uw belangrijkste vragen.

Daarnaast lanceren we“Wantstats”, het belangrijkste portaal voor marktgegevens in uitgebreide grafieken en statistieken, met prognoses en regionale en segmentanalyses. Blijf op de hoogte en maak datagestuurde beslissingen met Wantstats.

ContactMarket Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited)99 Hudson Street, 5Th FloorNew York, NY 10013Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK)E-mail: [email protected]: https://www.marketresearchfuture.com


Keywords:  self-service technology market,self service technology market,self service technology market size,self service technology market trends,self service technology market share,self-management,self-service advertising technology,disadvantages of self-service technology,types of self service technology,self service banking technology,technology based self service,importance of self service technology,advantages and disadvantages of self-service technology,self-service technology in banking industry,what is self service technology,how to improve self service technology,self-service technology