header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Trends in de markt voor harde schijven, groei en omvang van de industrie zal groeien met een CAGR van 5,60 y 2030

Aug 14, 2023 3:44 PM ET

Markt Overzicht

Volgens een uitgebreid onderzoeksrapport van Market Research Future (MRFR), Hard Disk Market Information by Type, Application, End-User, and Region – Forecast till 2030, zou de markt voor harde schijven tussen 2022 en 2030 met 5,60 procent kunnen groeien. De marktomvang zal tegen het einde van het jaar 2030 ongeveer 80,6 miljard USD bedragen.

Marktsamenvatting

Een harde schijf, ook wel bekend als hard drive, is een apparaat voor gegevensopslag dat wordt gebruikt in computers en andere elektronische apparaten om digitale informatie op te slaan en op te halen. Het bestaat uit roterende magnetische schijven (platters) die bedekt zijn met een magnetisch materiaal, samen met lees-/schrijfkoppen die gegevens op de schijven openen en manipuleren. Harde schijven worden vaak gebruikt voor langdurige opslag van besturingssystemen, softwaretoepassingen, documenten, multimediabestanden en meer.

Harde schijven worden op grote schaal gebruikt in verschillende toepassingen, variërend van pc’s en laptops tot servers, spelconsoles, bewakingssystemen en netwerkopslagapparaten. Ze bieden betrouwbare opslag met een hoge capaciteit, waardoor gebruikers grote hoeveelheden gegevens efficiënt kunnen opslaan en openen. Daarnaast worden harde schijven veel gebruikt in datacenters en cloud-opslaginfrastructuren, waar ze door hun schaalbaarheid en kosteneffectiviteit de voorkeur genieten voor de opslag van grote hoeveelheden informatie.

Ontvang een gratis proefexemplaar @ https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/8306

Concurrentielandschap van de markt:

De toonaangevende bedrijven in de DevOps-industrie zijn onder andere

  • Western Digital Corporation
  • Seagate Technologie LLC
  • Toshiba Corporation
  • Sony Corporation
  • Transcend Information. Inc.
  • Samsung
  • ADATA Technology Co. Ltd.
  • Apple Inc.
  • Quantum Corp.

Oktober 2020

Een bekend Amerikaans dataopslagbedrijf, Seagate Technology plc, heeft aangekondigd dat het zal beginnen met de distributie van zijn 18TB SkyHawk Artificial Intelligence (AI) schijven in grote hoeveelheden. Deze schijf is de eerste in zijn soort die expliciet is ontworpen als harde schijf voor bewakingssystemen die gebruik maken van kunstmatige intelligentie (AI), waardoor snellere en verstandigere keuzes kunnen worden gemaakt. Toepassingen die Image Perfect AI met Edge gebruiken, kunnen dankzij deze nieuwe Sky Hawk AI-schijf gebruikmaken van werkstromen voor machine learning en deep learning.

Koop nu een eersteklas onderzoeksrapport: https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=8306

Behandelde markt USP:

Markt Drivers:

De markt voor harde schijven wordt gedreven door verschillende factoren die bijdragen aan de groei en de vraag. Ten eerste maakt de exponentiële groei van gegevens gegenereerd door individuen, bedrijven en organisaties robuuste opslagoplossingen noodzakelijk. De toenemende toepassing van cloud computing, IoT-apparaten en het creëren van digitale inhoud stimuleert de vraag naar opslagapparaten met een hoge capaciteit, zoals harde schijven. Ten tweede zorgt de groeiende populariteit van multimedia-inhoud, zoals high-definition video’s en virtual reality-toepassingen, voor een grotere behoefte aan opslagcapaciteit voor deze data-intensieve bestanden. Tot slot draagt de groeiende game-industrie, met een steeds grotere vraag naar game-installaties en -updates, bij aan de vraag naar harde schijven met een hoge capaciteit.

Beperkingen in de markt:

De markt voor harde schijven heeft te maken met een aantal beperkingen die het groeipotentieel beïnvloeden. Een belangrijke factor is de toenemende populariteit van SSD’s (Solid State Drives), die hogere gegevenstoegangssnelheden, een grotere duurzaamheid en een lager energieverbruik bieden in vergelijking met traditionele harde schijven. De opkomst van SSD’s als een levensvatbaar alternatief voor harde schijven vormt een uitdaging voor de markt, met name in de segmenten consumentenelektronica en bedrijfsopslag. Daarnaast beperken de voortdurende overgang naar cloud-gebaseerde opslagoplossingen en de verschuiving van fysieke opslag naar virtuele opslaginfrastructuren de groeivooruitzichten van de markt voor harde schijven.

COVID 19-analyse

De COVID-19 pandemie had een gemengde impact op de markt voor harde schijven. Aanvankelijk leidden de wereldwijde lockdowns en regelingen voor werken op afstand tot een grotere vraag naar opslagapparaten, waaronder harde schijven, omdat particulieren en bedrijven hun opslagcapaciteit wilden upgraden voor werken op afstand en digitale contentconsumptie. Bovendien stimuleerde de toename van online activiteiten, zoals e-learning, videostreaming en teleconferenties, de vraag naar opslagoplossingen.

De pandemie verstoorde echter ook de wereldwijde toeleveringsketen, waardoor fabrikanten van harde schijven te maken kregen met vertragingen in de productie en logistieke problemen. Het tekort aan grondstoffen en componenten leidde tot productiebeperkingen en beïnvloedde de beschikbaarheid van harde schijven op de markt. Daarnaast leidde de economische onzekerheid als gevolg van de pandemie tot een verminderde koopkracht van de consument, wat van invloed was op de algehele vraag naar opslagapparaten, waaronder harde schijven.

Kijk op Korting@ https://www.marketresearchfuture.com/check-discount/8306

Segmentatie van de markt

Naar type

Naar type SSD, HDD en HHD

Naar toepassing

Per toepassing omvat het segment kleine en middelgrote ondernemingen, grote ondernemingen

Eindgebruiker

Per eindgebruiker omvat het segment IT & Telecom, BFSI, detailhandel, productie, gezondheidszorg, energie & nutsbedrijven

Regionaal inzicht

Noord-Amerika heeft een aanzienlijk aandeel in de markt voor harde schijven door de aanwezigheid van grote technologiebedrijven en een sterke consumentenbasis. De geavanceerde IT-infrastructuur in de regio en de hoge adoptie van digitale technologieën stimuleren de vraag naar betrouwbare oplossingen voor gegevensopslag. Met name de Verenigde Staten domineren de markt in Noord-Amerika, met een robuuste aanwezigheid van industriële spelers en een bloeiende e-commerce sector. De groeiende dataproductie vanuit verschillende sectoren, waaronder gezondheidszorg, financiën en entertainment, draagt bij aan de vraag naar harde schijven in de regio. Daarnaast stimuleert de toenemende trend van cloud computing en datacenters de groei van de markt in Noord-Amerika.

Azië-Pacific is een snel groeiende markt voor harde schijven, gedreven door de bloeiende IT-industrie in de regio en de toenemende toepassing van digitalisering in verschillende sectoren. Landen als China, Japan en India lopen voorop in deze groei. Vooral China is een belangrijke marktspeler vanwege de grote bevolking, de groeiende consumentenelektronicasector en de toenemende dataproductie. Bovendien dragen de groeiende penetratie van e-commerce en de aanwezigheid van grote productiecentra in Azië-Pacific bij aan de vraag naar harde schijven. De sterke focus van de regio op technologische vooruitgang, zoals de ontwikkeling van slimme steden en digitale infrastructuur, ondersteunt de groei van de markt verder.

Europa is een andere belangrijke regio in de markt voor harde schijven, gedreven door de robuuste IT-infrastructuur, de hoge internetpenetratie en de toenemende behoefte aan gegevensopslag. Landen als het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk leveren een belangrijke bijdrage aan de marktgroei in Europa. De gevestigde productiecapaciteit van de regio en de aanwezigheid van gerenommeerde technologiebedrijven stimuleren de vraag naar harde schijven. Daarnaast stimuleert de groei van cloud computing, datacenters en het Internet of Things (IoT) in Europa de behoefte aan betrouwbare en schaalbare opslagoplossingen. Bovendien dragen het toenemende gebruik van digitale contentplatforms en de uitbreiding van de gamingindustrie in de regio bij aan de vraag naar harde schijven.

Gerelateerde rapporten:

Onderzoeksrapport Informatie over deMarkt voor Druktransmitters per Component, Type, Toepassing – Voorspelling tot 2027

OnderzoeksrapportGeotechnische Instrumentatie en Monitoring Markt Informatie per Type, per Communicatieprotocol, per Toepassing, per Verticaal en per Regio- Voorspelling tot 2027

Onderzoeksrapport overde markt voor penetratietesten Informatie per onderdeel, per technologie, per toepassing en per regio – marktvoorspelling tot 2032.

Solid State Transformer Market Research Report Informatie per component, per type, per implementatie, per organisatiegrootte en per eindgebruiker- Voorspelling tot 2030

IoT Microcontroller Market Research Report Informatie per toepassing, per type, per eindgebruiker en per regio – marktvoorspelling tot 2032.

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op zijn diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft het voorname doel om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om uw belangrijkste vragen te beantwoorden.

Contact:Market Research Future99 Hudson Street,5Th FloorNew York, New York 10013Verenigde Staten van AmerikaVerkoop: 1 628 258 0071(VS) 44 2035 002 764(VK)E-mail: [email protected]


Keywords:  Hard Disk Market,Hard Disk Market Size,Hard Disk Market Share,Hard Disk Market Trends,Hard Disk Market Demand,Hard Disk Market Growth