header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor cloud computing zal 2082,2 miljard dollar bereiken, met een CAGR van 18,53 in 2032 – Rapport van Market Research Future (MRFR)

Aug 17, 2023 9:00 PM ET

Marktsynopsis:

De markt voor cloud computing heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop bedrijven IT-infrastructuur beheren en gebruiken. Cloud computing omvat de levering van computerbronnen, zoals servers, opslag, databases, netwerken en software, via het internet. Het biedt bedrijven schaalbaarheid, flexibiliteit en kostenefficiëntie, waardoor ze zich kunnen concentreren op hun kerncompetenties. De markt heeft de afgelopen jaren een exponentiële groei doorgemaakt, waarbij tal van drijvende factoren hebben bijgedragen aan de expansie. De markt voor cloudcomputing zou tussen 2023 en 2032 kunnen groeien met 18,53%. De marktomvang zal tegen het einde van het jaar 2032 ongeveer USD 2082,2 miljard bedragen.

Een van de belangrijkste drijfveren achter de groei van de cloud computing-markt is de toenemende adoptie van digitale transformatie-initiatieven door organisaties. Omdat bedrijven ernaar streven concurrerend te blijven in het digitale tijdperk, omarmen ze cloud-gebaseerde oplossingen om de operationele efficiëntie, samenwerking en flexibiliteit te verbeteren. Cloud computing stelt bedrijven in staat om toegang te krijgen tot en gebruik te maken van een breed scala aan applicaties en diensten zonder de noodzaak van infrastructuur op locatie, waardoor de kosten worden verlaagd en de schaalbaarheid wordt verbeterd.

Concurrentielandschap van de markt:

De toonaangevende bedrijven in de cloudcomputingsector zijn onder andere,

  • com Inc.
  • Microsoft Corporation
  • Alphabet Inc.
  • Oracle Corporation
  • com
  • IBM Corporation
  • Alibaba Group Holding Ltd.
  • Dell EMC Corp.
  • Rackspace Inc.
  • Adobe Systems Inc.
  • SAS Institute Inc.
  • TIBCO Software Inc.


Gratis voorbeeld-PDF-brochure –
https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/1013

Omvang van het rapport – Cloud Computing Market:

Rapportgegevens

Details

Marktomvang in 2032

USD 2082,2 miljard

CAGR in 2023-2032

18.53%

Basisjaar

2022

Prognose

2023-2032

Behandelde markt USP:

Marktdrivers:

Een van de belangrijkste drijvende factoren in de cloud computing-markt is de kostenefficiëntie en schaalbaarheid die het biedt. Traditionele IT-infrastructuur vereist aanzienlijke investeringen vooraf in hardware, software en onderhoudskosten. Cloudcomputing elimineert de noodzaak voor kapitaaluitgaven door een pay-as-you-go-model te bieden, waarbij bedrijven alleen betalen voor de bronnen die ze gebruiken. Dit verlaagt de IT-kosten aanzienlijk, met name voor kleine en middelgrote ondernemingen (MKB) met beperkte budgetten.

Daarnaast biedt cloud computing ongeëvenaarde schaalbaarheid, waardoor bedrijven hun resources snel kunnen op- of afschalen op basis van de vraag. Met cloudservices kunnen organisaties eenvoudig extra rekenkracht, opslag of bandbreedte leveren om groei of plotselinge pieken in de werklast op te vangen. Deze flexibiliteit stelt bedrijven in staat om zich snel aan te passen aan veranderende marktomstandigheden en piekbelastingen efficiënt op te vangen, zonder dat er grote investeringen in infrastructuur nodig zijn.

Koop dit eersteklas rapport:
https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=1013

Beperkingen in de markt:

Hoewel cloud computing veel voordelen biedt, werken gegevensbeveiliging en privacy als beperkende factoren in de markt. Het opslaan van gevoelige gegevens en kritieke applicaties in de cloud leidt tot bezorgdheid over onbevoegde toegang, datalekken en naleving van de privacyregelgeving. Organisaties moeten de beveiligingsmaatregelen en gegevensbeschermingsmogelijkheden van cloudserviceproviders zorgvuldig evalueren om de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van hun gegevens te garanderen.

Marktsegmentatie:

Naar service:

De service in de markt omvat Infrastructure as a Service (Iaas), Platform as a Service (Paas) en Software as a Service (Saas).

Op Type:

Op Type omvat het segment Publiek, Privaat en Hybride

Op organisatiegrootte:

Per organisatiegrootte omvat het segment kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) en grote ondernemingen

Verticaal:

Verticaal omvat het segment banken, financiële diensten en verzekeringen (BFSI), telecommunicatie, IT en telecom, overheid en publieke sector, detailhandel en consumentengoederen, andere

Blader door het diepgaande marktonderzoeksrapport (141 pagina’s) over Cloud Computing-markt.
https://www.marketresearchfuture.com/reports/cloud-computing-market-1013

COVID 19-analyse:

De COVID-19 pandemie heeft een grote impact gehad op de markt voor cloud computing. Naarmate bedrijven en individuen zich aanpasten aan werken op afstand en digitale communicatie, steeg de vraag naar cloudservices explosief. Organisaties vertrouwden op cloud computing om toegang op afstand mogelijk te maken, bedrijfscontinuïteit te garanderen en samenwerking en communicatie te ondersteunen.

Tijdens de pandemie maakten cloudgebaseerde productiviteitstools, videoconferentieplatforms en platforms voor online samenwerking een ongekende groei door. Aanbieders van cloudinfrastructuur zagen de vraag naar hun diensten toenemen omdat bedrijven schaalbare en veilige oplossingen nodig hadden om activiteiten op afstand te ondersteunen. De pandemie werkte als een katalysator voor cloudadoptie en versnelde het digitale transformatieproces voor veel organisaties.

Regionaal inzicht:

Noord-Amerika: Noord-Amerika domineert de markt voor cloud computing, met de Verenigde Staten als belangrijkste speler. De regio heeft een volwassen IT-infrastructuur en huisvest grote leveranciers van clouddiensten zoals Amazon.com Inc., Microsoft Corporation en Google (Alphabet Inc.). De wijdverspreide toepassing van cloud computing in Noord-Amerika wordt gedreven door factoren zoals een geavanceerde technologie-infrastructuur, een hoge internetpenetratie en een sterke focus op digitale transformatie.

Europa is een andere belangrijke markt voor cloud computing. Landen als het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk zijn getuige van een snelle invoering van cloud computing in verschillende sectoren. De aanwezigheid van grote cloudserviceproviders zoals Microsoft Corporation, Oracle Corporation en IBM Corporation heeft de marktgroei in Europa aangewakkerd. De focus van de Europese Unie op gegevensbescherming en privacyregelgeving, zoals de General Data Protection Regulation (GDPR), heeft ook de overstap naar de cloud in de regio beïnvloed.

De regio Azië-Pacific kent een robuuste groei in de cloud computing-markt. Landen als China, India en Japan zien een toename in de toepassing van cloud computing in sectoren als e-commerce, financiën en productie. De stijgende internetpenetratie, toenemende digitaliseringsinspanningen en overheidsinitiatieven om de invoering van de cloud te bevorderen, stimuleren de markt in deze regio. Aanbieders van clouddiensten zoals Alibaba Group Holding Ltd. en Tencent Holdings Ltd. spelen een belangrijke rol in de markt in Azië en de Stille Oceaan.

Gerelateerde rapporten:

Onderzoeksrapport Anomalie Detectie Markt – Prognose tot 2030

Onderzoeksrapport over de markt voor navigatiesatellietsystemen – Prognose tot 2032

Onderzoeksrapport Optische Netwerkhardware – Prognose 2030

Over Market Research Future:

Bij Market Research Future (MRFR) stellen we onze klanten in staat om de complexiteit van verschillende industrieën te ontrafelen door middel van onze Cooked Research Report (CRR), Half-Cooked Research Reports (HCRR), Raw Research Reports (3R), Continuous-Feed Research (CFR) en Market Research & Consulting Services.

Het team van MRFR heeft als hoogste doel het leveren van marktonderzoek en inlichtingendiensten van optimale kwaliteit aan onze klanten. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om al hun belangrijkste vragen te beantwoorden.

Daarnaast lanceren we“Wantstats”, het belangrijkste portaal voor marktgegevens in uitgebreide grafieken en statistieken, met prognoses en regionale en segmentanalyses. Blijf op de hoogte en neem datagestuurde beslissingen met Wantstats.

Contact: Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited)99 Hudson Street, 5Th FloorNew York, NY 10013Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK)E-mail: [email protected]: https://www.marketresearchfuture.com

Contactgegevens:

Contact:
Market Research Future (Part of Wantstats Research and Media Private Limited)
99 Hudson Street, 5Th Floor
New York, NY 10013
United States of America
+1 628 258 0071 (US)
+44 2035 002 764 (UK)
Email: [email protected]
Website: https://www.marketresearchfuture.com
Keywords:  Cloud Computing Market,Global Cloud Computing Market,Cloud Computing Market Size,Cloud Computing Market Share,Cloud Computing Market Demand,Cloud Computing Market Analysis