header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor NVH-materialen voor de auto-industrie zal naar verwachting meer dan USD 20,73 miljard bereiken en groeien met een CAGR van ongeveer 6,58%, volgens MRFR-studie

Aug 17, 2023 3:38 PM ET

Volgens een onderzoek van MRFR zal de wereldwijde markt voor NVH-materialen voor de auto-industrie tegen het einde van 2030 naar verwachting meer dan 20,73 miljard dollar bedragen, met een groei van ongeveer 6,58%.

In de wereld van auto-ontwerp staan prestaties, veiligheid en esthetiek al lang centraal. Er is echter nog een andere cruciale factor die stilaan de rijervaring bepaalt: lawaai, trillingen en hardheid (NVH). Om deze uitdagingen aan te gaan en het comfort voor de passagier te verbeteren, is de markt voor NVH-materialen (Noise, Vibration, and Harshness) voor auto’s een belangrijke speler geworden. In dit artikel gaan we dieper in op de betekenis, technologieën, groeistimulansen en innovaties die de ontwikkeling van deze dynamische markt stimuleren.

Ontvang een gratis voorbeeldrapport@
https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/10729

De NVH-uitdaging

Lawaai, trillingen en ruwheid in voertuigen hebben een aanzienlijke invloed op het rijcomfort en de tevredenheid van de passagiers. Ongewenste geluidsniveaus, overmatige trillingen en ongemak door oneffenheden in de weg kunnen de rijervaring verstoren. Automakers en ingenieurs streven naar stillere en soepelere voertuigen en hier spelen Automotive NVH-materialen een cruciale rol.

Inzicht in Automotive NVH-materialen

Automotive NVH-materialen zijn gespecialiseerde materialen die zijn ontworpen om lawaai, trillingen en ruwheid in voertuigen te verminderen. Deze materialen worden strategisch geïntegreerd in verschillende onderdelen om geluid te dempen, trillingen te verminderen en het algehele comfort te verbeteren. NVH-materialen worden gebruikt in verschillende toepassingen, waaronder isolatie, trillingsdemping en geluidsabsorptie, in verschillende onderdelen van een voertuig.

Het belang van NVH-materialen

Comfortverbetering: NVH-materialen zijn ontworpen om een serene en comfortabele cabineomgeving te creëren en passagiers te beschermen tegen weglawaai, motortrillingen en externe verstoringen.

Minder vermoeidheid: Een stillere en soepelere rit vermindert de vermoeidheid van bestuurder en passagier, wat bijdraagt aan een betere focus, alertheid en algehele rijtevredenheid.

Hogere restwaarde: Voertuigen die zijn uitgerust met effectieve NVH-oplossingen hebben vaak een hogere doorverkoopwaarde door hun verbeterde rijcomfort en verminderde slijtage.

Naleving van regelgeving: Strengere regels voor geluidsoverlast hebben NVH-oplossingen essentieel gemaakt voor autofabrikanten om ervoor te zorgen dat hun voertuigen voldoen aan de normen voor geluidsemissies.

NVH-technologieën en innovaties

Akoestische isolatiematerialen: Deze materialen zijn ontworpen om geluidsgolven te absorberen en te blokkeren, waardoor het geluidsniveau in de cabine afneemt. Ze worden vaak gebruikt in gebieden zoals de vloer, het dak en de deurpanelen van het voertuig.

Trillingsdempende materialen: Deze materialen worden gebruikt om trillingen veroorzaakt door de motor, de weg en andere bronnen te minimaliseren. Ze helpen bij het creëren van een soepelere en stabielere rijervaring.

Geluidsabsorberende materialen: Deze materialen, die op strategische plaatsen worden aangebracht, zoals in de motorruimte en wielkuipen, absorberen geluidsgolven en voorkomen weerkaatsing ervan, waardoor het geluidsniveau in de cabine afneemt.

Actieve geluidsbeheersing (ANC): ANC-technologie maakt gebruik van microfoons en luidsprekers om geluidsgolven te genereren die ongewenste geluiden onderdrukken. Deze technologie is vooral effectief in het verminderen van laagfrequent motorgeluid.

Vraag naar maatwerk@
https://www.marketresearchfuture.com/ask_for_customize/10729

Groeimotoren van de markt

Consumentenvraag naar comfort: Naarmate de verwachtingen van klanten stijgen, is de vraag naar een stillere en comfortabelere rijervaring een prioriteit geworden voor autofabrikanten.

Toenemend gebruik van elektrische voertuigen: Elektrische voertuigen (EV’s) hebben minder motorgeluid, waardoor andere geluidsbronnen meer opvallen. Deze trend heeft geleid tot de behoefte aan geavanceerde NVH-materialen om de cabine-ervaring te verbeteren.

Strengere regelgeving: De strenge regelgeving op het gebied van geluidsoverlast wereldwijd zet fabrikanten ertoe aan om effectieve NVH-oplossingen in hun voertuigen te integreren.

Technologische vooruitgang: Innovaties zoals lichtgewicht en high-performance materialen breiden het toepassingsgebied van NVH-oplossingen uit, waardoor een effectievere geluidsreductie mogelijk wordt zonder dat er overgewicht aan voertuigen wordt toegevoegd.

Uitdagingen en kansen

Kosten: Het implementeren van geavanceerde NVH-oplossingen kan de productiekosten verhogen, waardoor autofabrikanten een evenwicht moeten vinden tussen kosteneffectiviteit en kwaliteit.

Innovaties voor elektrische voertuigen: Elektrische voertuigen vereisen unieke NVH-oplossingen vanwege hun aparte geluidsprofielen. Het ontwikkelen van speciale materialen voor EV’s is zowel een uitdaging als een kans.

Duurzame materialen: De verschuiving van de auto-industrie naar duurzaamheid heeft deuren geopend voor de ontwikkeling van milieuvriendelijke NVH-materialen die aansluiten bij milieudoelstellingen.

Wereldwijd bereik: Verschillende markten kunnen verschillende geluids- en comfortvoorkeuren hebben. Fabrikanten moeten NVH-oplossingen afstemmen op regionale voorkeuren.

Bekijk meer rapporten over auto!

Markt voor gedeeld rijden@

https://www.marketresearchfuture.com/reports/ride-sharing-market-7444

E-bike markt@

https://www.marketresearchfuture.com/reports/e-bike-market-1876

Markt voor autosoftware@

https://www.marketresearchfuture.com/reports/automotive-software-market-7238

Automotive Remklauwmarkt@

https://www.marketresearchfuture.com/reports/automotive-brake-caliper-market-7921

Markt voor vrachtwagenverhuur@

https://www.marketresearchfuture.com/reports/truck-rental-market-7825

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op haar diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft de voorname doelstelling om onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek te leveren aan klanten.

Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited)

Hudson Street 99,

5Th Floor New York,

NY 10013 Verenigde Staten van Amerika

1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK)

E-mail: [email protected]

Website: https: //www.marketresearchfuture.com


Keywords:  Automotive NVH Materials Market,Automotive NVH Materials Market Trends,Automotive NVH Materials Market Size,Automotive NVH Materials Market Share,Automotive NVH Materials Market Scope