header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Analyse, trends en omvang van de markt voor optische vezelsensoren zal tegen 2030 7,2 miljard dollar bedragen

Aug 18, 2023 3:25 PM ET

Marktoverzicht optische vezelsensoren

Volgens een uitgebreid onderzoeksrapport van Market Research Future (MRFR), Fiber Optic Sensor Market Information By Type, By End-User, by Component and Region – Forecast till 2030, zou de markt voor optische vezelsensoren tussen 2022 en 2030 met 11,5% kunnen groeien. De marktomvang zal tegen het einde van het jaar 2030 ongeveer 7,2 miljard dollar bedragen.

Marktsamenvatting

Een optische vezelsensor is een sensorapparaat dat optische vezels gebruikt om fysische en chemische parameters te detecteren en te meten. Het werkt volgens het principe van het detecteren van veranderingen in lichtintensiteit, golflengte of fasemodulatie veroorzaakt door de aanwezigheid van externe stimuli. Glasvezelsensoren bieden tal van voordelen, zoals een hoge gevoeligheid, ongevoeligheid voor elektromagnetische interferentie en de mogelijkheid om grote afstanden af te leggen zonder signaaldegradatie. Deze sensoren vinden toepassingen in verschillende industrieën, waaronder telecommunicatie, lucht- en ruimtevaart, olie en gas, gezondheidszorg en structurele monitoring.

Het gebruik en de toepassingen van optische vezelsensoren zijn divers en breiden zich steeds verder uit. In de telecommunicatie-industrie worden glasvezelsensoren gebruikt voor signaaloverdracht, waardoor een snelle gegevensoverdracht over lange afstanden mogelijk wordt. In de olie- en gassector spelen deze sensoren een cruciale rol bij het bewaken van de integriteit van pijpleidingen, het opsporen van lekken en het garanderen van de operationele veiligheid. In de gezondheidszorg worden glasvezelsensoren gebruikt voor medische beeldvorming, patiëntbewaking en biomedisch onderzoek. Ze vinden ook toepassingen in structurele monitoring voor bruggen, dammen en gebouwen, waarbij real-time gegevens over de structurele integriteit worden geleverd.

Concurrentielandschap van de markt:

De toonaangevende bedrijven in de sector van optische vezelsensoren zijn onder andere

  • Finisar Corporation
  • Yokogawa Electric Corporation
  • Deltex Medical Group PLC
  • Luna Innovations Incorporated
  • OmniSens S.A.
  • Sumitomo Electric Industries Ltd.
  • ABB Ltd.

Vraag een gratis proefexemplaar aan via https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/2514

Oktober 2022

Sumitomo Electric Industries Ltd. heeft de lancering aangekondigd van een nieuw gedistribueerd temperatuursensorsysteem. Dit systeem maakt nauwkeurige en betrouwbare temperatuurbewaking over lange afstanden mogelijk, waardoor het geschikt is voor toepassingen in diverse industrieën zoals energie, transport en infrastructuur. Deze ontwikkeling toont de voortdurende innovatie in glasvezelsensortechnologie om te voldoen aan de groeiende eisen van diverse industrieën.

Behandelde markt USP:

Markt Drivers:

Verschillende factoren stimuleren de groei van de markt voor optische vezelsensoren. Ten eerste is de toenemende vraag naar geavanceerde detectietechnologieën in verschillende industrieën een belangrijke drijfveer. Glasvezelsensoren bieden een hoge nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en flexibiliteit, waardoor ze de voorkeur genieten voor toepassingen die precieze metingen vereisen. Ten tweede wordt de markt gestimuleerd door de toenemende toepassing van Industrial Internet of Things (IIoT)-oplossingen. Glasvezelsensoren, die gegevens over lange afstanden kunnen verzenden en bestand zijn tegen ruwe omgevingen, zijn een integraal onderdeel van IIoT-systemen. Tot slot stimuleren de toenemende bewustwording en implementatie van structurele gezondheidsmonitoring systemen in infrastructuurprojecten de vraag naar optische vezelsensoren.

Beperkingen in de markt:

Ondanks het potentieel van de markt, zijn er bepaalde beperkingen waarmee rekening moet worden gehouden. De hoge kosten die gepaard gaan met de installatie en het onderhoud van optische vezelsensoren kunnen sommige eindgebruikers afschrikken, vooral in kostengevoelige industrieën. Bovendien kan de complexiteit van de integratie van optische vezelsensoren in bestaande systemen of structuren een uitdaging vormen en gespecialiseerde expertise en middelen vereisen. Bovendien kan de beperkte beschikbaarheid van geschoolde professionals die bedreven zijn in optische vezelsensortechnologie de groei van de markt belemmeren.

Koop nu een eersteklas onderzoeksrapport:

Bekijk korting op https://www.marketresearchfuture.com/check-discount/2514

COVID 19 Analyse

De COVID-19 pandemie had een gemengd effect op de markt voor optische vezelsensoren. Enerzijds verstoorde de pandemie de wereldwijde toeleveringsketens en veroorzaakte tijdelijke onderbrekingen in de productieactiviteiten, wat de groei van de markt beïnvloedde. Aan de andere kant creëerde de toenemende vraag naar bewaking op afstand en detectieoplossingen in de gezondheidszorg en kritieke infrastructuur tijdens de pandemie kansen voor glasvezelsensortoepassingen. Verwacht wordt dat de markt zich na de pandemie zal herstellen naarmate de economieën heropenen en de industriële activiteiten hervatten, met meer aandacht voor de ontwikkeling van infrastructuur en de implementatie van smart city-projecten.

Marktsegmentatie

Naar type

Het type in de markt Intrinsiek, Extrinsiek

Per eindgebruiker

Per eindgebruiker omvat het segment transport, medisch, defensie, industrie, olie en gas

Per component

Per component omvat het segment Ontvanger, Zender, Glasvezelkabel, Optische versterker

Regionaal inzicht

Noord-Amerika, met de Verenigde Staten voorop, heeft een aanzienlijk marktaandeel in de glasvezelsensorindustrie. De regio profiteert van de sterke aanwezigheid in industrieën zoals telecommunicatie, lucht- en ruimtevaart en gezondheidszorg, die een grote vraag hebben naar geavanceerde detectietechnologieën. Met name de telecommunicatiesector stimuleert de marktgroei door de toenemende inzet van glasvezelnetwerken voor datatransmissie met hoge snelheid. Daarnaast gebruikt de luchtvaartindustrie glasvezelsensoren voor structurele monitoring en analyse van vliegtuigprestaties. De gezondheidszorg biedt ook kansen voor glasvezelsensoren in toepassingen zoals medische beeldvorming en diagnostiek.

Europa is een andere prominente regio in de markt van optische vezelsensoren. De focus van de regio op industriële automatisering, infrastructuurontwikkeling en milieumonitoring stuwt de vraag naar optische vezelsensoren. Industrieën zoals productie, automobiel en energie vertrouwen op optische vezelsensoren voor procescontrole, conditiebewaking en veiligheidstoepassingen. De initiatieven van de Europese Unie ter bevordering van slimme steden en duurzame ontwikkeling dragen verder bij aan de groei van de markt. Glasvezelsensoren zijn een integraal onderdeel van gebouwautomatisering, milieumonitoring en energie-efficiëntiesystemen die worden geïmplementeerd in slimme steden in heel Europa.

De regio Azië-Pacific, met de nadruk op China en Japan, is getuige van een snelle groei in de markt voor optische vezelsensoren. De toenemende investeringen in telecommunicatie-infrastructuur, industriële expansie en smart city-initiatieven wakkeren de vraag naar optische vezelsensoren in de regio aan. China is een productiehub en heeft een grote behoefte aan optische vezelsensoren in industrieën zoals de auto-industrie, elektronica en energie. Japan, bekend om zijn technologische vooruitgang, maakt gebruik van optische vezelsensoren in verschillende toepassingen, waaronder robotica, medische apparatuur en optische communicatiesystemen. De toenemende toepassing van glasvezelnetwerken en de drang naar digitalisering in opkomende economieën in heel Azië-Pacific dragen verder bij aan de expansie van de markt.

Gerelateerde rapporten:

Onderzoeksrapportkoptelefoon- en hoofdtelefoonmarkt: per type per toepassing en per regio – voorspelling tot 2030

Onderzoektoegangscontrole, per technologie, per toepassing – voorspelling voor 2030

Spraakherkenningsmarkt, per type, technologie, marktsegmenten – voorspelling tot 2030

Robotic Process Automation (RPA) Markt, Per Proces, Per Operatie, Per Type, Per Industrie – Prognose 2030

Industrie 4.0-markt, per technologie, per toepassing, per eindgebruiker – prognose 2030

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op haar diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft het voorname doel om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt bij het beantwoorden van uw belangrijkste vragen.

Volg ons: LinkedIn | Twitter

Contact: Market Research Future 99 Hudson Street,5Th Floor New York, New York 10013 Verenigde Staten van Amerika Verkoop: 1 628 258 0071(VS) 44 2035 002 764(VK) E-mail: [email protected]


Keywords:  Fiber Optic Sensor Market,Fiber Optic Sensor Market Size,Fiber Optic Sensor Market Share,Fiber Optic Sensor Market Trends,Fiber Optic Sensor Market Scope