header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


NLP in gezondheidszorg en biowetenschappen: veelbelovende groei door toenemende nadruk op telegeneeskunde en monitoring op afstand

Aug 18, 2023 9:00 AM ET

NLP in gezondheidszorg en biowetenschappen marktbereik & Overzicht

Volgens het rapport van SNS Insider werd de NLP-markt in de gezondheidszorg en biowetenschappen in 2022 geschat op ongeveer 2,35 miljard dollar. Prognoses geven aan dat de markt in 2030 een waarde van ongeveer USD 9,54 miljard zal bereiken, met een robuust samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 19,1% tijdens de prognoseperiode van 2023 tot 2030.

Op het gebied van gezondheidszorg en biowetenschappen is Natural Language Processing (NLP) een baanbrekende technologische kracht die een revolutie teweegbrengt in de manier waarop we grote hoeveelheden tekstgegevens verzamelen, analyseren en er inzichten uit halen. NLP, een tak van kunstmatige intelligentie, stelt computers in staat om menselijke taal te begrijpen, te interpreteren en te genereren op een manier die enorme mogelijkheden biedt voor het verbeteren van patiëntenzorg, klinisch onderzoek, medicijnontwikkeling en algemene besluitvormingsprocessen.

Marktanalyse

De markt voor NLP in de gezondheidszorg en biowetenschappen ondergaat een significante transformatie die wordt aangedreven door de veelzijdige voordelen van NLP. Diagnostische tools die gebruikmaken van NLP analyseren elektronische patiëntendossiers (EHR’s), medische literatuur en patiëntengeschiedenissen om clinici te helpen bij het diagnosticeren van complexe medische aandoeningen. Door subtiele patronen en correlaties in enorme datasets te identificeren, draagt NLP bij aan eerdere en nauwkeurigere diagnoses, waardoor tijdige interventies en gepersonaliseerde behandelplannen mogelijk worden. NLP versnelt de ontdekking van medicijnen door het snel verwerken en extraheren van inzichten uit een immense hoeveelheid wetenschappelijke literatuur, gegevens uit klinische studies en onderzoeksartikelen. Onderzoekers kunnen potentiële kandidaat-geneesmiddelen identificeren, hun werkingsmechanismen begrijpen en veiligheidsprofielen efficiënter beoordelen. Dit versnelt de hele levenscyclus van de ontwikkeling van medicijnen, verlaagt de kosten en brengt nieuwe therapieën sneller op de markt.

Download gratis PDF-voorbeeldrapport: https://www.snsinsider.com/sample-request/1194

Belangrijke spelers in het rapport:

  • IBM
  • 3M
  • Health Fidelity, Inc.
  • Linguamatics
  • Cerner Corporation
  • Dolbey
  • Apixio
  • com
  • Microsoft Corporation en andere spelers.

Impact van Recessie

Hoewel de mogelijke impact van een recessie op NLP in de gezondheidszorg en biowetenschappen zorgwekkend is, is het belangrijk op te merken dat de veerkracht en het langetermijnpotentieel van deze sectoren intact blijven. Ervaringen uit het verleden hebben aangetoond dat innovatie zelfs in moeilijke economische tijden standhoudt. Belanghebbenden in NLP, gezondheidszorg en biowetenschappen moeten zich blijven aanpassen, samenwerkingsmogelijkheden zoeken en pleiten voor de voortdurende vooruitgang van NLP-technologieën. Door dit te doen, kunnen ze ervoor zorgen dat NLP een vitale rol blijft spelen bij het transformeren van patiëntenzorg, medisch onderzoek en wetenschappelijke ontdekkingen, ongeacht het economische klimaat.

Segmentatie analyse

De convergentie van het cloudsegment en het IVR-segment op het gebied van NLP geeft de NLP-markt voor gezondheidszorg en biowetenschappen een nieuwe vorm. Deze segmenten bieden ongeëvenaarde schaalbaarheid, toegankelijkheid en mogelijkheden voor patiëntenbetrokkenheid, waardoor medisch onderzoek en patiëntenzorg naar nieuwe hoogten worden gestuwd. Een waakzame benadering van gegevensbeveiliging en privacy is echter essentieel om ervoor te zorgen dat deze vooruitgang op verantwoorde wijze wordt ingezet. Terwijl de reis van NLP in de gezondheidszorg en biowetenschappen zich voortzet, zullen de segmenten Cloud en IVR de drijvende krachten worden achter transformatieve verandering, waardoor de gezondheidszorg efficiënter, persoonlijker en impactvoller wordt dan ooit tevoren.

NLP in de gezondheidszorg en biowetenschappen marktsegmentatie als volgt:

Per component:

  • Oplossing
  • Diensten

Op inzetmodus:

  • Cloud
  • Op locatie

Op organisatiegrootte:

  • Grote ondernemingen
  • Kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s)

Op NLP:

  • Regelgebaseerd
  • Hybride
  • Statistisch

Op toepassing:

  • IVR
  • Samenvatten en categoriseren
  • Patroon- en beeldherkenning
  • Voorspellende risicoanalyse
  • Tekst- en spraakanalyse
  • Rapportage en visualisatie
  • Andere

Naar eindgebruiker:

  • NLP voor artsen
  • NLP voor klinische operatoren
  • NLP voor patiënten
  • NLP voor onderzoekers

Hebt u een rapport op maat nodig volgens uw bedrijfsbehoeften, vraag het hier: https://www.snsinsider.com/enquiry/1194

Regionale Status & Analyse

In Noord-Amerika, met name in de Verenigde Staten en Canada, ligt de nadruk op baanbrekende NLP in de gezondheidszorg en life sciences markt. Vooraanstaande academische instellingen en onderzoekscentra werken nauw samen met technologiebedrijven om geavanceerde NLP-algoritmen te ontwikkelen. De regio Azië-Pacific maakt een snelle AI-gedreven transformatie in de gezondheidszorg door, waarbij NLP een centrale rol speelt. Landen als China, Japan en Zuid-Korea lopen voorop bij het integreren van NLP-technologieën in hun gezondheidszorgsystemen.

Conclusie

De toekomst van de markt is enorm veelbelovend. Van het verbeteren van klinische processen tot het vergroten van de betrokkenheid van patiënten, NLP heeft de potentie om het landschap van gezondheidszorg en onderzoek te veranderen, wat uiteindelijk leidt tot nauwkeurigere diagnoses, gepersonaliseerde behandelingen en betere resultaten voor patiënten. Naarmate de technologie voortschrijdt en het onderzoek op dit gebied vordert, kunnen we verwachten dat NLP een steeds grotere rol gaat spelen bij het vormgeven van de toekomst van de gezondheidszorg.

Vaak gestelde vragen

Wat zijn de verwachte vooruitzichten voor de groei van de markt voor NLP in de gezondheidszorg en biowetenschappen?

  • De wereldwijde markt zal 9,54 miljard dollar bereiken in 2030, met een CAGR van 19,1% tijdens de voorspellingsperiode van 2023 tot 2030.

Wat zijn de belangrijkste factoren die de NLP in de gezondheidszorg en biowetenschappen markt beïnvloeden?

  • Naarmate de technologie zich blijft ontwikkelen, zal het vermogen van NLP om zinvolle inzichten te halen uit ongestructureerde tekstgegevens een cruciale rol spelen bij het vormgeven van de toekomst van gezondheidszorg, onderzoek en patiëntresultaten.

Wie zijn de belangrijkste spelers op de markt voor NLP in de gezondheidszorg en biowetenschappen?

  • IBM, 3M, Amazon.com, Cerner Corporation, Dolbey, Apixio, Health Fidelity, Inc., Linguamatics, Microsoft Corporation.

Koop een compleet onderzoeksrapport met een gedetailleerde impactanalyse van COVID-19, de oorlog tussen Rusland en Oekraïne & Lopende recessie: https: //www.snsinsider.com/checkout/1194

Inhoud

Hoofdstuk 1 Inleiding

Hoofdstuk 2 Onderzoeksmethodologie

Hoofdstuk 3 Marktdynamiek

Hoofdstuk 4. Impactanalyse (COVID-19, oorlog tussen Oekraïne en Rusland, aanhoudende recessie op grote economieën)

Hoofdstuk 5 Waardeketenanalyse

Hoofdstuk 6 De 5 krachten van Porter

Hoofdstuk 7 PEST-analyse

Hoofdstuk 8 NLP in de gezondheidszorg en biowetenschappen marktsegmentatie, per type component

Hoofdstuk 9 NLP in de gezondheidszorg en life sciences marktsegmentatie, naar type inzetmodus

Hoofdstuk 10 NLP in de gezondheidszorg en life sciences marktsegmentatie, naar soort organisatiegrootte

Hoofdstuk 11 NLP in de gezondheidszorg en life sciences marktsegmentatie, naar NLP-type

Hoofdstuk 12 Regionale analyse

Hoofdstuk 13 Bedrijfsprofiel

Hoofdstuk 14 Concurrentielandschap

Hoofdstuk 15 Gebruikscases en best practices

Hoofdstuk 16 Conclusie

Neem contact met ons op:
Akash Anand Hoofd Bedrijfsontwikkeling & Strategie, [email protected], Telefoon: 1-415-230-0044 (VS) | 91-7798602273 (IND), Website: https://www.snsinsider.com/


Keywords:  NLP in Healthcare and Life Sciences Market,NLP in Healthcare and Life Sciences Market Size,NLP in Healthcare and Life Sciences Market Analysis,NLP in Healthcare and Life Sciences Market Growth,NLP in Healthcare and Life Sciences Market Share,NLP in Healthcare and Life Sciences Industry Overview,NLP in Healthcare and Life Sciences Market Trends