header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De Academy of Court-Appointed Neutrals juicht het besluit van de American Bar Association toe om twee resoluties aan te nemen over door de rechtbank aangestelde neutralen

Aug 22, 2023 5:03 PM ET

De Academy of Court-Appointed Neutrals (ACAN) meldt dat het Huis van Afgevaardigden van de American Bar Association op 7 augustus 2023 twee resoluties heeft aangenomen die mede zijn gesponsord door de ABA Judicial Division en de Section of Dispute Resolution en die zijn ontworpen om van door de rechtbank benoemde neutralen een effectiever hulpmiddel voor de rechtsbedeling te maken.

Resolutie 516 onderschrijft de naam “Court-Appointed Neutrals”, dringt er bij regelgevers en wetgevers op aan om de term “court-appointed neutrals” te vervangen door “master” of “special master”, wijzigt de eigen 2019 Guidelines on the Appointment and Use of Special Masters in Federal and State Civil Litigation van de ABA om de nieuwe term te vervangen en steunt de inspanningen om een regel te wijzigen die de bevoegdheid van rechtbanken om neutralen aan te stellen in faillissementsprocedures beperkt.

Resolutie 517 dringt er bij staten, gemeenten, territoria en tribale rechtbanken op aan om een nieuwe Model Regel van Burgerlijke Rechtsvordering aan te nemen over de benoeming en het gebruik van door de rechtbank benoemde neutralen. Deze resolutie en de modelregel zouden de bestaande talloze nationale regels harmoniseren en een leidraad bieden door de ervaring op te nemen die is opgedaan met de toepassing van Federal Rule 53 en de richtlijnen die de ABA in januari 2019 heeft aangenomen. ACAN-voorzitter Randi Ilyse Roth legt uit: “We zijn blij dat de American Bar Association zich heeft aangesloten bij de Academy en de National Association of Women Judges en erkent dat \’door de rechtbank benoemde neutrale\’ veel beter het werk beschrijft dat ons beroep doet. Ons beroep bestaat om rechtbanken te helpen bij hun inspanningen om de administratie van justitie te dienen.” Roth voegde eraan toe: “Door ook de Model Rule aan te nemen, heeft de ABA richtlijnen toegevoegd aan rechtbanken in het hele land over hoe ze gebruik kunnen maken van deze bron.”ACAN Executive Director Merril Hirsh, wiens werk met de ABA Judicial Division Lawyers Conference Court-Appointed Neutrals Committee aan deze resoluties en de principes die ze belichamen begon jaren voordat hij gevraagd werd om bij ACAN te komen werken, legde uit: “Deze twee resoluties zijn het laatste product van een zeven jaar durende inspanning om vertegenwoordigers van secties, divisies, fora en conferenties van de hele ABA samen te brengen om ons beroep vanaf de naam te heroverwegen en het een beter begrepen en effectiever onderdeel van de rechtsbedeling te maken. ACAN is van plan om samen met de ABA projecten te ontwikkelen voor rechtbanken om gebruik te maken van deze denkwijze. Organisaties en rechtbanken die geinteresseerd zijn in meer informatie over de modelregel kunnen contact met ons opnemen. We helpen u graag.”


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States