header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De golfgeleidermarkt zal tot 2032 groeien met een CAGR van 6,20% en een waarde van USD 2,8 miljard bereiken

Aug 22, 2023 7:00 PM ET

Inzicht in golfgeleidermarkt

In 2022 werd de omvang van de golfgeleidermarkt geschat op USD 1,6 miljard. Een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 6,20% wordt verwacht voor de Waveguide markt Eindgebruiker tijdens de prognoseperiode (2023-2032), stijgend van USD 1,7 miljard in 2023 tot USD 2,8 miljard in 2032. De belangrijke marktfactoren die de marktgroei stimuleren zijn onder andere de vraag naar hogesnelheidsdatatransmissie, de toepassing van draadloze communicatiesystemen en de voortdurende ontwikkeling van radar- en satellietcommunicatietoepassingen.

De golfgeleiderindustrie wordt gedreven door een verscheidenheid aan factoren, waaronder de groeiende vraag naar hogesnelheidsdatatransmissie, het toegenomen gebruik van draadloze communicatiesystemen en de uitbreiding van radar- en satellietcommunicatietoepassingen. De noodzaak van betrouwbare en efficiënte elektromagnetische golftransmissie bij hogere frequenties is een andere factor die de behoefte aan golfgeleiders stimuleert. De ontwikkeling van nieuwe technologieën zoals 5G, bestuurderloze auto’s en het internet der dingen (IoT) zal naar verwachting leiden tot een toename in de golfgeleiderindustrie. De ontwikkeling van geavanceerde materialen en fabricageprocedures maakt het ook mogelijk om golfgeleiders te maken met betere prestaties en kosteneffectiviteit, wat de groei van de markt ondersteunt.

Verbeteringen in radartechnologie, zoals softwaregedefinieerde radars en digitale componenten, stimuleren de vraag naar militaire radars. Dankzij verbeterde radars met Track-While-Scan (TWS) mogelijkheden, zijn militaire organisaties in staat geweest om meer doelen te bereiken terwijl ze een algemeen bewustzijn van het luchtruim behouden om situationele aandacht te helpen.

Met TWS-radars kunnen gevechtsvliegtuigen, slagschepen en gepantserde gevechtsvoertuigen de aanwezigheid van naderende raketten, vijanden en andere vergelijkbare bedreigingen detecteren terwijl ze een gespecificeerd doel volgen. Verbeteringen in elektronica in vaste vorm, zoals Gallium Nitride (GaN), hebben geleid tot de introductie van een nieuwe klasse Advanced Electronically Scanned Array (AESA) radars. AESA-radars bieden betere doeldetectiemogelijkheden, waaronder de mogelijkheid om veel doelen te volgen. Daarnaast bieden ze een groter bereik en meer multifunctionele mogelijkheden dan vacuümbuisradars. Deze verouderde klystron- en traveling-wave tube (TWT)-radars worden momenteel vervangen door deze modernere radars vanwege de mogelijkheden van een AESA-radar.

Belangrijke bedrijven in de golfgeleidermarkt zijn

  • Penn Engineering Components
  • Jupiter Microwave Components Inc.
  • Quantic Elektronica
  • Amphenol RF
  • Delta Elektronica, Inc.
  • Samtec
  • Cobham Geavanceerde Elektronische Oplossingen
  • Ducommun
  • ETL Systems Ltd.
  • Smiths Interconnect
  • DigiLens Inc.
  • Flann Microwave Ltd.

Segmentatie

Adapters, couplers, belastingen en filters, isolatoren en circulatoren, faseverschuivers, vermogenscombinatoren, drukvensters en andere apparaten zijn opgenomen in de op componenten gebaseerde segmentatie van de golfgeleidermarkt. In 2022 domineerde de sector van de faseverschuivers de wereldmarkt.

Rechthoekige golfgeleiders, ronde golfgeleiders, golfgeleiders met enkele ribbel, golfgeleiders met dubbele ribbel en elliptische golfgeleiders behoren tot de typen golfgeleiders die zijn gesegmenteerd in de golfgeleiderindustrie. In 2022 domineerde het rechthoekige golfgeleidersegment de wereldmarkt.

Op basis van eindgebruiker is de golfgeleidermarkt gesegmenteerd in lucht- en ruimtevaart, defensie, medisch, industrie en andere. In 2022 werd de golfgeleiderindustrie gedomineerd door het andere segment.

De analyse biedt inzicht in de markt voor Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific en de rest van de wereld, per regio. In 2022 werd deze markt geleid door de Noord-Amerikaanse Waveguide-markt (45,80%). Twee factoren die deze stijging mogelijk maken zijn de stijgende investeringen in communicatie-infrastructuur en het toenemende gebruik van draadloze communicatiesystemen in de regio. Bovendien had de Amerikaanse markt voor golfgeleiders in het Noord-Amerikaanse gebied het grootste marktaandeel, terwijl de Canadese golfgeleiderindustrie de snelste expansie kende.

Van 2023 tot 2032 zal de Waveguide-industrie in Azië en Oceanië naar verwachting een snelle groei doormaken. Waveguide is om verschillende redenen nodig in de regio Azië-Pacific, waaronder groeiende productiefaciliteiten, ondersteunende overheidsinitiatieven, toenemende bouwactiviteit en toenemende investeringen in nieuwe infrastructuur. Zo werden de Andaman en Nicobar eilanden en het vasteland van India met elkaar verbonden door een speciale onderzeese optische vezelverbinding die de Indiase premier in augustus 2020 officieel lanceerde. Door inwoners toegang te geven tot snelle internetgegevensoverdracht hoopt de overheid de lokale economie te versterken. Bovendien had de Waveguide-industrie in China het grootste marktaandeel, terwijl de Waveguide-markt in India de snelste expansie kende in de regio Azië-Stille Oceaan.

Lees meer artikel-

NDT-marktonderzoeksrapport – voorspelling voor 2030

Onderzoeksrapport over de markt vooroptische sorteerders – Prognose voor 2030

Onderzoeksrapport overde markt voor veiligheidstesten – Prognose tot 2027

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op zijn diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft het voorname doel om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt bij het beantwoorden van uw belangrijkste vragen.

Market Research Future 99 Hudson Street,5Th Floor New York, New York 10013 Verenigde Staten van Amerika Verkoop: 1 628 258 0071(VS) 44 2035 002 764(VK E-mail: [email protected]

Contactgegevens:

Market Research Future
99 Hudson Street,5Th Floor
New York, New York 10013
United States of America
Sales: +1 628 258 0071(US)
+44 2035 002 764(UK
Email: [email protected]

Keywords:  Waveguide Market Share,Waveguide Market Size,Waveguide Market Growth