header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt van slimme robots zal sterker groeien door de vooruitgang in kunstmatige intelligentie (AI) in combinatie met stijgende arbeidskosten en personeelstekorten

Aug 22, 2023 9:00 AM ET

Smart Robot Markt Toepassingsgebied & Overzicht

Volgens het rapport van SNS Insider heeft de markt voor slimme robots in 2022 een waarde van 10,35 miljard dollar bereikt en zal deze tegen 2030 naar verwachting 84,95 miljard dollar bedragen, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 30,1% tijdens de voorspelde periode van 2023 tot 2030.

Een slimme robot is een geavanceerd technologisch hoogstandje dat de capaciteiten van kunstmatige intelligentie (AI) en robotica combineert om autonoom taken uit te voeren, zich aan te passen aan veranderende omgevingen en op een geavanceerde manier te interageren met mensen en zijn omgeving.

Marktanalyse

De markt voor slimme robots maakt een opmerkelijke groeispurt door als gevolg van technologische vooruitgang, veranderende maatschappelijke behoeften en de toenemende vraag naar industriële automatisering. De trend naar Industrie 4.0, gekenmerkt door de integratie van digitale technologieën in productieprocessen, wakkert de vraag naar slimme robots aan. Deze robots zijn cruciaal bij het creëren van efficiënte en flexibele productielijnen, het optimaliseren van de toewijzing van middelen en het garanderen van een hogere precisie bij de productie. Hun vermogen om samen te werken met menselijke werknemers in een gedeelde werkruimte verhoogt de productiviteit en kosteneffectiviteit. De explosieve groei van e-commerce heeft de behoefte aan efficiënte oplossingen voor opslag en logistiek aangewakkerd. Slimme robots uitgerust met geavanceerde navigatie- en pickingtechnologieën worden ingezet voor het stroomlijnen van orderverwerking, voorraadbeheer en last-mile delivery, waardoor een snellere en nauwkeurigere service mogelijk wordt.

Ontvang een gratis verslag van de markt voor slimme robots @ https://www.snsinsider.com/sample-request/3376

De belangrijkste spelers in het Smart Robot marktrapport zijn:

Hanson Robotics Ltd., KUKA AG, Amazon Inc., SoftBank Corporation, ABB, Honda Motor Company Ltd., OMRON Adept Technology Inc., YASKAWA Electric Corporation, Blue Frog Robotics, DeLaval, Intuitive Surgical, Samsung Electronics Co. Ltd. en andere belangrijke spelers die in het eindrapport worden genoemd.

Impact van de recessie

De markt van slimme robots is, net als vele andere, niet immuun voor de eb en vloed van economische cycli. De impact van een recessie op deze markt kan zowel uitdagingen als kansen met zich meebrengen. Hoewel de toepassing in sommige sectoren kan vertragen door lagere uitgaven en vertraagde innovatie, kan de focus op kostenefficiëntie, de behoeften van de gezondheidszorg en collaboratieve oplossingen nieuwe groeimogelijkheden bieden. Uiteindelijk hangt de manier waarop de markt de storm van een recessie doorstaat af van het vermogen van de sector om zich aan te passen, te innoveren en nieuwe manieren te vinden om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van zowel bedrijven als consumenten.

Segmentatie analyse

De segmenten Gezondheidszorg en Software zijn klaar om een significante invloed uit te oefenen op de markt van slimme robots vanwege hun innovatieve toepassingen en hun fundamentele rol in het mogelijk maken van intelligente robotsystemen. De integratie van slimme robots in de gezondheidszorgsector verbetert de patiëntenzorg en medische procedures, terwijl het softwaresegment intelligentie, aanpassingsvermogen en samenwerkingsmogelijkheden stimuleert. Terwijl deze segmenten zich blijven ontwikkelen, belooft hun synergie een toekomst waarin slimme robots een steeds grotere rol spelen in het vormgeven van industrieën en het verbeteren van het menselijk leven.

De marktsegmentatie van slimme robots is als volgt:

Naar component
Hardware
Sensor
Krachtbronnen
Actuator
Besturingssystemen
Overige
Software
Service

Naar mobiliteit
Mobiel
Vast/Stationair

Op bedrijfsomgeving
Grond
Onder water

Verticaal
Gezondheidszorg
Auto-industrie
Voeding en dranken
Productie
Energie & Nutsbedrijven
Detailhandel
Overige

Naar toepassing
Professioneel
Industrie
Hulp voor de gezondheidszorg
Militaire & Defensie
Veld/Landbouw
Logistiek Beheer
Verpakking & palletiseren
Bouw
Overige
Persoonlijk & Huishoudelijk
Onderwijs
Vermaak
Gezelschap
Veiligheid in huis
Vroege hulp
Anderen

Gesegmenteerd per regio/land:
Noord-Amerika
Europa
China
Japan
Azië Overige

Ontvang gratis kwartaalupdates. Klik op de link voor meer informatie @ https://www.snsinsider.com/enquiry/3376

Analyse regionale status &

Noord-Amerika, bestaande uit de Verenigde Staten en Canada, loopt voorop in de innovatie van slimme robots. De regio profiteert van een robuust ecosysteem van technologiebedrijven, onderzoeksinstellingen en durfkapitaalbedrijven. De regio Azië-Pacific, met name landen als Japan, China en Zuid-Korea, loopt al tientallen jaren voorop op het gebied van robotica. Japan, met zijn vergrijzende bevolking, is een pionier in de ontwikkeling van robots voor ouderenzorg. Europa heeft een rijk industrieel erfgoed en legt sterk de nadruk op automatisering en robotica. Landen als Duitsland, met hun gevestigde productiesectoren, willen graag slimme robots integreren om hun wereldwijde concurrentievoordeel te behouden.

Conclusie

De markt voor slimme robots bevindt zich op een pad van groei en innovatie. De convergentie van AI, robotica en automatiseringstechnologieën opent een wereld van mogelijkheden in alle industrieën en sectoren. Naarmate deze machines intelligenter worden, zich beter kunnen aanpassen en beter in ons dagelijks leven worden geïntegreerd, hebben ze het potentieel om industrieën opnieuw vorm te geven, menselijke capaciteiten te verbeteren en bij te dragen aan een efficiëntere en meer onderling verbonden toekomst.

Inhoudsopgave – Analyse van de belangrijkste punten

1. Inleiding
2. Methodologie van het onderzoek
3. Marktdynamiek
4. Impactanalyse
4.1 COVID-19 Impactanalyse
4.2 Impact van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland
4.3 Impact van aanhoudende recessie op grote economieën
5. Waardeketenanalyse
6. Porter’s 5 krachten model
7. PEST-analyse
8. Segmentatie van de markt voor slimme robots, per onderdeel
9. Segmentatie van de markt voor slimme robots, per bedrijfsomgeving
10. Segmentatie van de markt voor slimme robots, naar mobiliteit
11. Segmentatie van de markt van slimme robots, per verticale sector
12. Segmentatie van de markt voor slimme robots, per toepassing
13. Regionale analyse
14. Bedrijfsprofielen
15. Concurrentielandschap
16. Conclusie

PDF voor één gebruiker kopen @ https://www.snsinsider.com/checkout/3376

Vaak gestelde vragen

Q1. Wat zijn de verwachte vooruitzichten voor de groei van de markt voor slimme robots?

ANS: De wereldwijde markt zal tegen 2030 een waarde bereiken van 84,95 miljard USD, met een CAGR van 30,1% tijdens de voorspelde periode van 2023 tot 2030.

Q2. Wat zijn de belangrijkste factoren die de markt voor slimme robots beïnvloeden?

ANS: De opkomst van collaboratieve robots, of cobots, is een baanbrekende ontwikkeling in het slimme robotlandschap. Deze robots zijn ontworpen om naast mensen te werken, waardoor de veiligheid en efficiëntie in verschillende taken worden verbeterd.

Q3. Wie zijn de belangrijkste spelers op de markt van slimme robots?

ANS: Hanson Robotics Ltd., Amazon Inc., SoftBank Corporation, Honda Motor Company Ltd., YASKAWA Electric Corporation, Blue Frog Robotics, Samsung Electronics Co. Ltd.

Neem contact met ons op: Akash Anand Hoofd bedrijfsontwikkeling & Strategie [email protected] Telefoon: 1-415-230-0044 (US) | 91-7798602273 (IND)


Keywords:  Smart Robot Market,Smart Robot Market Size,Smart Robot Market Share,Smart Robot Market Growth,Smart Robot Market Trends,Smart Robot Market Analysis,Smart Robot Industry