header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor gegevensopslag in de gezondheidszorg zal een hogere groei laten zien vanwege het snel toenemende datavolume in de gezondheidszorg en de verschuiving naar gegevensgestuurde gezondheidszorg

Aug 22, 2023 9:00 AM ET

Healthcare Data Storage Market Scope & Overzicht

Volgens het rapport van SNS Insider werd de markt voor gegevensopslag in de gezondheidszorg in 2022 geschat op 4,12 miljard dollar. Prognoses geven een stijging aan tot USD 12,17 miljard in 2030, met een CAGR van 14,5% tijdens de voorspelde periode van 2023 tot 2030.

Gegevensopslag in de gezondheidszorg is een fundamentele pijler van moderne gezondheidszorgsystemen, die een efficiënt beheer van patiëntgegevens mogelijk maakt en tegelijkertijd voldoet aan strenge beveiligings- en nalevingsnormen. De voortdurende evolutie van de technologie zal het landschap van gegevensopslag in de gezondheidszorg blijven bepalen en innovaties stimuleren die de patiëntenzorg en het medisch onderzoek verbeteren.

Belangrijke spelers in het rapport:

Cloudian, Scality, Dell Technologies, Samsung Electronics Co., Ltd, Fujitsu Limited, IBM Corporation, Hitachi, Ltd., NetApp, Hewlett Packard Enterprise (HPE), Pure Storage, Huawei Technologies Co., Ltd. en andere spelers.

Gratis PDF-voorbeeldrapport: https: //www.snsinsider.com/sample-request/2030

Marktanalyse

In de afgelopen jaren heeft de gezondheidszorg een grondige transformatie ondergaan door de integratie van geavanceerde technologieën, en een van de kritieke aspecten van deze transformatie is de markt voor gegevensopslag in de gezondheidszorg. De gezondheidszorgsector genereert een ongekende hoeveelheid gegevens door de wijdverspreide toepassing van elektronische patiëntendossiers (EHR’s), medische beeldvorming, genomica, draagbare apparaten en medische apparaten die geschikt zijn voor het IoT. Deze enorme toename van het datavolume vereist schaalbare en aanpasbare storageoplossingen die geschikt zijn voor de steeds groter wordende datasets. Cloud-gebaseerde opslagoplossingen bieden organisaties in de gezondheidszorg de flexibiliteit om gegevens op afstand op te slaan en er toegang toe te krijgen, waardoor naadloze samenwerking en patiëntenzorg op afstand mogelijk worden. De cloud biedt ook schaalbaarheid, kosteneffectiviteit en mogelijkheden voor disaster recovery, die cruciaal zijn voor het beheren van gegevens in de gezondheidszorg.

Impact van recessie

De impact van een recessie op de markt voor gegevensopslag in de gezondheidszorg is complex en veelzijdig. Hoewel uitdagingen in de vorm van budgettaire beperkingen en vertraagde innovatie waarschijnlijk zijn, kunnen er kansen ontstaan in de vorm van een toegenomen gebruik van efficiënte en kosteneffectieve opslagoplossingen, aangescherpte beveiligingsmaatregelen en samenwerking tussen spelers in de sector. De omvang van deze gevolgen zal afhangen van de ernst en de duur van de recessie, evenals de strategische reacties van organisaties in de gezondheidszorg en leveranciers van gegevensopslag.

Segmentatie analyse

De markt voor gegevensopslag in de gezondheidszorg ondergaat een transformatieve fase, gedreven door de convergentie van digitale gezondheidsoplossingen, telegeneeskunde en de behoefte aan gezamenlijk onderzoek. Het Remote Segment en Housing, gefaciliteerd door cloud-gebaseerde technologieën, zorgen voor een revolutie in de toegankelijkheid van gegevens met behoud van strenge veiligheidsnormen. Tegelijkertijd zijn Contract Research Organizations (CRO’s) pioniers op het gebied van gezamenlijk gegevensbeheer, wat efficiënt klinisch onderzoek en het delen van gegevens binnen het hele medische ecosysteem mogelijk maakt. Naarmate deze twee segmenten zich verder ontwikkelen, zal hun gecombineerde impact het toekomstige landschap van gegevensopslag in de gezondheidszorg vormgeven en innovatie en verbeterde patiëntresultaten bevorderen.

De segmentatie van de markt voor gegevensopslag in de gezondheidszorg is als volgt:

Naar toepassing

  • Op afstand
  • Op locatie
  • Hybride

Op architectuur

  • Object opslag
  • Blokopslag
  • Bestandsopslag

Op Type

  • Magnetische opslag
  • Flash & Solid-state opslag
  • Magnetische schijven
  • Magnetische banden

Per Opslagsysteem

  • Direct aangesloten opslag
  • Opslagnetwerk
  • Aan een netwerk gekoppelde opslag

Naar eindgebruiker

  • Farmaceutische & Biotechnologiebedrijven, CRO’s en CMOS
  • Ziekenhuizen, klinieken en ASC’s
  • Onderzoekscentra, academische & overheidsinstellingen en klinische onderzoekslaboratoria
  • Diagnostische & klinische laboratoria

Hebt u een rapport op maat nodig volgens uw bedrijfsbehoeften, vraag het hier: https: //www.snsinsider.com/enquiry/2030

Regionale statusanalyse &

Noord-Amerika, met name de Verenigde Staten, loopt voorop als het gaat om technologische innovatie in de gezondheidszorg. Nu elektronische patiëntendossiers (EHR’s) op grote schaal worden gebruikt, is de vraag naar veilige en schaalbare oplossingen voor gegevensopslag aanzienlijk gestegen. De regio Azië-Pacific kent een snelle groei van de gezondheidszorginfrastructuur, vooral in landen als China en India. Deze uitbreiding stimuleert de behoefte aan efficiënte oplossingen voor gegevensopslag om patiëntendossiers, medische beelden en diagnostische gegevens te beheren. Cloud-gebaseerde opslag wint aan populariteit in de regio vanwege de schaalbaarheid en kosteneffectiviteit.

Conclusie

De toekomstperspectieven van de markt voor gegevensopslag in de gezondheidszorg worden gekenmerkt door een dynamisch samenspel van technologische vooruitgang en de veranderende behoeften van de gezondheidszorgsector. Van het transformerende potentieel van blockchain tot AI-gedreven inzichten, de nadruk op veiligheid, privacy en interoperabiliteit zal de innovatie in dit cruciale domein stimuleren. Het vermogen van de gezondheidszorg om deze opkomende trends te omarmen en te integreren, zal een beslissende rol spelen bij het vormgeven van de toekomst van gegevensopslag in de gezondheidszorg.

Vaak gestelde vragen

Wat zijn de verwachte vooruitzichten voor de groei van de markt voor gegevensopslag in de gezondheidszorg?

  • De wereldwijde markt zal tegen 2030 de USD 12,17 miljard overschrijden, met een CAGR van 14,5% tijdens de voorspelde periode van 2023 tot 2030.

Wat zijn de belangrijkste factoren die de markt voor gegevensopslag in de gezondheidszorg beïnvloeden?

  • De markt maakt een opmerkelijke groei door als gevolg van het samenkomen van factoren zoals het toenemende volume van gegevens in de gezondheidszorg, de behoefte aan datagestuurde inzichten, strenge wettelijke vereisten, cloudgebruik en technologische vooruitgang.

Wie zijn de belangrijkste spelers op de markt voor gegevensopslag in de gezondheidszorg?

  • Cloudian, Scality, Dell Technologies, IBM Corporation, Hitachi, Ltd., Samsung Electronics Co, Ltd, Fujitsu Limited, NetApp, Hewlett Packard Enterprise (HPE), Huawei Technologies Co.

Inhoud

Hoofdstuk 1 Inleiding

Hoofdstuk 2 Onderzoeksmethodologie

Hoofdstuk 3 Marktdynamiek

Hoofdstuk 4. Impactanalyse (COVID-19, oorlog tussen Oekraïne en Rusland, aanhoudende recessie op grote economieën)

Hoofdstuk 5 Waardeketenanalyse

Hoofdstuk 6 De 5 krachten van Porter

Hoofdstuk 7 PEST-analyse

Hoofdstuk 8 Segmentatie van de markt voor gegevensopslag in de gezondheidszorg, per toepassing

Hoofdstuk 9 Segmentatie van de markt voor gegevensopslag in de gezondheidszorg, naar architectuur

Hoofdstuk 10 Segmentatie van de markt voor gegevensopslag in de gezondheidszorg, per type

Hoofdstuk 11 Segmentatie van de markt voor gegevensopslag in de gezondheidszorg, per opslagsysteem

Hoofdstuk 12 Segmentatie van de markt voor gegevensopslag in de gezondheidszorg, per eindgebruiker

Hoofdstuk 13 Regionale analyse

Hoofdstuk 14 Bedrijfsprofiel

Hoofdstuk 15 Concurrentielandschap

Hoofdstuk 16 Gebruikscases en best practices

Hoofdstuk 17 Conclusie

Koop het volledige onderzoeksrapport: https://www.snsinsider.com/checkout/2030

Over de VS:

SNS Insider is met haar authentieke consumenten- en marktinzichten wereldwijd toonaangevend op het gebied van data en analytics. Het vertrouwen van onze klanten en zakenpartners heeft altijd centraal gestaan in wie we zijn als bedrijf. Om het succes van onze klanten te ondersteunen, hebben onze hoogopgeleide ingenieurs, consultants en datawetenschappers consequent de grenzen van de industrie verlegd met innovatieve methodologieën en meettechnologieën.

We helpen onze klanten te anticiperen op industriële, economische en consumententrends om ontwrichtende veranderingen te stimuleren door wereldwijde ervaring te combineren met lokale informatie van experts van over de hele wereld. We brengen context aan in strategische en tactische gegevens door benaderingen te combineren die gebaseerd zijn op gegevenswetenschap en veldonderzoek, en helpen u zo bij het aanpakken van uw meest dringende problemen en het signaleren van mogelijkheden.

Neem contact met ons op: Akash Anand Hoofd bedrijfsontwikkeling & Strategie, [email protected], Telefoon: 1-415-230-0044 (VS) | 91-7798602273 (IND), Website: https://www.snsinsider.com/


Keywords:  Healthcare Data Storage,Healthcare Data Storage Market,Healthcare Data Storage Market Size,Healthcare Data Storage Market Share,Healthcare Data Storage Market Growth,Healthcare Data Storage Market Trends