header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De rentetarieven zijn de hoogste in 22 jaar. Wat dit betekent voor je portemonnee

Aug 22, 2023 10:29 AM ET

De rente staat op het hoogste punt in 22 jaar. Dus wat betekent dit voor jou? De Federal Reserve heeft ze verhoogd in een poging om de inflatie aan te pakken, maar dit vertaalt zich in hogere kosten als je schulden hebt zoals autoleningen en hypotheken. Aan de andere kant, als je spaar- en beleggingsrekeningen hebt, zie je misschien een stijging in de hoeveelheid rente die je verdient.

Maar hoe zit het met creditcardschulden? Inzicht in creditcardrente en belangrijke creditcardvoorwaarden kan u helpen het huidige economische klimaat met minimale schade voor uw portemonnee te doorstaan. Dit is wat u moet weten.

Hoe creditcardrente werkt

Creditcardrente is de vergoeding die de uitgever van uw creditcard in rekening brengt wanneer u maandelijks een saldo overhoudt. Dit tarief wordt meestal uitgedrukt in een jaarlijks kostenpercentage (JKP). Het JKP van een creditcard is afhankelijk van de kaart en uw kredietwaardigheid. Als u een goede kredietscore hebt, kunt u in aanmerking komen voor een lager JKP, terwijl een lagere score kan resulteren in een hoger JKP.

Het verband tussen creditcards en de tarieven van de Federal Reserve

Hier is de link naar de Federal Reserve: Wanneer de Federal Reserve haar benchmarkrente verhoogt of verlaagt, heeft dit een directe invloed op de JKP\’s van creditcards. Als de Fed de rentetarieven verhoogt, volgen de JKP\’s van creditcards dat meestal ook, waardoor lenen duurder wordt. Omgekeerd, als de Fed de rente verlaagt, kun je enige verlichting zien in de rentekosten van je creditcard. Houd er rekening mee dat de rente op creditcards zich snel kan opstapelen, dus het is verstandig om uw saldo\’s snel af te betalen om onnodige kosten te voorkomen.

Minder creditcardrente betalen

Om minder rente te betalen, moet u ernaar streven het saldo van uw creditcard elke maand volledig te betalen. Zo bouwt u geen rente op over uw aankopen. Als u niet het volledige saldo kunt betalen, probeer dan meer dan het minimaal verschuldigde bedrag te betalen. Hoe hoger je maandelijkse betaling, hoe minder rente je na verloop van tijd betaalt. Overweeg daarnaast om saldi over te zetten naar een kaart met een lager JKP, vooral als je meerdere kaarten hebt met hoge tarieven.

Eindresultaat

Als u in de gaten houdt wat er gebeurt met de economie en de rentetarieven van de Federal Reserve, kunt u weloverwogen beslissingen nemen over bijvoorbeeld uw creditcardschuld of investeringen. De rentetarieven zijn op dit moment hoog en dat kan zowel goede als slechte dingen betekenen, afhankelijk van waar je financieel staat.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States