header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Er zal nog meer creditcardschuld zijn bij het terug naar school gaan

Aug 22, 2023 10:26 AM ET

Terug naar school betekent je schrap zetten voor financiele gevolgen: 85% van de mensen zegt dat inflatie en stijgende consumentenkosten van invloed zullen zijn op hun back-to-school shopping plannen, volgens een nieuw onderzoek van CNET Money. Slaap je over de financiering van de aanschaf van benodigdheden voor je kind omdat je al moeite hebt om je schulden af te lossen? Misschien kom je in aanmerking voor een kredietkaart met een overschrijvingskrediet en kun je de last van de rentebetalingen verminderen. Misschien ben je afgewezen voor een nieuwe overschrijving en weet je niet hoe je moet winkelen zonder nog meer creditcardschuld op te lopen. Hier zijn wat tips om het seizoen financieel wat overzichtelijker te maken.

1. Maak een budget

Begin met het opstellen van een duidelijk budget voor de uitgaven voor het nieuwe schooljaar. Maak een lijst van alle noodzakelijke uitgaven en rangschik ze op basis van urgentie en belangrijkheid. Houd je strikt aan dit budget om overbesteding te voorkomen.

2. Koopjes en kortingen

Kijk uit naar uitverkoop, kortingen en aanbiedingen voor schoolspullen, kleding en andere benodigdheden. Gebruik kortingsbonnen en vergelijk prijzen online om er zeker van te zijn dat je het meeste waar voor je geld krijgt.

3. Geef voorrang aan behoeften boven wensen

Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen wat je kinderen echt nodig hebben voor school en wat je als “wil” zou kunnen beschouwen. Concentreer je eerst op de behoeften om de kosten in de hand te houden.

4. Hergebruik en recycle

Controleer of er spullen van het vorige schooljaar zijn die opnieuw gebruikt kunnen worden. Rugzakken, lunchtrommels en bepaalde kledingstukken kunnen vaak nog een jaar mee, waardoor je minder hoeft uit te geven.

5. Beperk buitenschoolse uitgaven

Buitenschoolse activiteiten zijn waardevol, maar ze kunnen wel veel geld kosten. Overweeg om prioriteit te geven aan een of twee activiteiten waar je kind het meest enthousiast over is en onderzoek betaalbare opties voor de rest.

6. Betrek je kinderen erbij

Leer je kinderen over budgetteren en betrek ze bij het proces. Dit kan een waardevolle levensles zijn en ze zullen misschien zelfs beter op hun uitgaven letten als ze de financiele situatie van het gezin begrijpen.

7. Betaal met contant geld

Laat je creditcards thuis als je gaat winkelen voor schoolspullen. Contant betalen kan impulsaankopen voorkomen en je helpen om binnen je budget te blijven.

8. Vermijd creditcards met een hoge rente

Als je toch een creditcard moet gebruiken voor de naschoolse uitgaven, probeer er dan een te gebruiken met een lagere rente of een promotioneel 0% JKP. Vermijd nog meer schulden op creditcards met een hoge rente.

9. Verken tweedehands opties

Kringloopwinkels, consignatiewinkels en online marktplaatsen kunnen geweldige bronnen zijn voor betaalbare, tweedehands schoolkleding en -benodigdheden.

10. Communiceer openlijk

Praat met uw kinderen over de financiele situatie van het gezin. Benadruk hoe belangrijk het is om verstandige uitgaven te doen en hoe dit bijdraagt aan het algehele welzijn van het gezin.

Conclusie

Het belangrijkste is dat je het jezelf niet kwalijk neemt. Miljoenen Amerikanen zitten in dezelfde situatie als jij en jij doet je best als ouder. Blijf je creditcardschuld zo goed mogelijk aanpakken, omarm strategieen voor persoonlijke financien en neem de dingen van dag tot dag.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States