header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Hoe de cyclus van minimumbetalingen verslaan

Aug 22, 2023 10:27 AM ET

De pandemie heeft veel mensen met schulden opgezadeld. Uit een onderzoek van Northwestern Mutual bleek dat 35% van de Amerikanen de hoogste schuld ooit heeft of daar dicht bij in de buurt komt. Buiten de hypotheek is creditcardschuld de belangrijkste bron van persoonlijke schulden.

Als je creditcards maximaal zijn gebruikt en je achterloopt met creditcardbetalingen, voel je je waarschijnlijk gestrest en bezwaard, vooral als je je toegang tot krediet in noodgevallen niet kunt vergroten omdat je creditcardmaatschappij je kredietlimiet bepaalt en je niet meer wilt lenen. Het ergste is dat de minimale aflossingen nauwelijks de rente op je kaart dekken en je het licht aan het einde van de schuldtunnel niet ziet.

Het is een moeilijke situatie, maar niet hopeloos. Er zijn manieren om met geduld en vastberadenheid je financien weer gezond te maken. Hier zijn enkele tips om de cyclus van minimumbetalingen te overwinnen.

1. Zie de realiteit onder ogen

Erken uw financiele situatie en de impact van het hebben van een creditcardschuld. Begrijp dat u door alleen het minimum te betalen vast blijft zitten in een cyclus van hoge rentebetalingen, waardoor uw schuld blijft voortduren.

2. Maak een budget

Stel een gedetailleerd budget op met een overzicht van je inkomsten, uitgaven en schuldaflossingen. Geef prioriteit aan essentiele uitgaven zoals huisvesting, nutsvoorzieningen en boodschappen en besteed het resterende geld aan het afbetalen van uw creditcardschuld.

3. Discretionaire uitgaven verminderen

Bezuinig tijdelijk op niet-essentiele uitgaven zoals uit eten gaan, entertainment en winkelen. Richt deze middelen op het aflossen van schulden om het proces te versnellen.

4. Onderhandel over rentetarieven

Neem contact op met je creditcardmaatschappij en probeer te onderhandelen over een lagere rente. Als je een geschiedenis hebt van op tijd betalen, zijn ze misschien bereid om de rente tijdelijk te verlagen.

5. Sneeuwbal- of Lawine-methode

Kies een schuldaflossingsstrategie die bij je past. Bij de sneeuwbalmethode betaal je eerst de kleinste schuld af, wat je een psychologische boost geeft. De lawine methode richt zich op de schuld met de hoogste rente, waardoor de rentekosten op de lange termijn worden geminimaliseerd.

6. Inkomen verhogen

Onderzoek mogelijkheden om je inkomen te verhogen, al is het maar tijdelijk. Dit kan een parttime baan zijn, freelancen, ongebruikte spullen verkopen of een hobby of vaardigheid te gelde maken.

7. Gebruik meevallers voor schulden

Richt onverwachte meevallers, zoals belastingteruggaven, bonussen of geschenken, op je creditcardschuld. Dit kan een aanzienlijke deuk maken en uw vooruitgang versnellen.

8. Kredietadvies

Neem contact op met kredietadviesbureaus zonder winstoogmerk. Zij kunnen u helpen een gestructureerd schuldaflossingsplan op te stellen, te onderhandelen met schuldeisers en financiele voorlichting te geven.

9. Consolideren of oversluiten

Als je een goed krediet hebt, overweeg dan om je creditcardschuld over te schrijven naar een kaart met een lagere rente. U kunt ook een schuldconsolidatielening overwegen om uw betalingen te stroomlijnen.

10. Vermijd nieuwe schulden

Stop met het gebruik van uw creditcards totdat u uw bestaande schuld hebt afbetaald. Gebruik alleen contant geld of een betaalpas voor aankopen.

11. Zoek financiele hulp

Afhankelijk van je omstandigheden kun je in aanmerking komen voor hulpprogramma\’s van de overheid of lokale non-profitorganisaties die tijdelijke financiele verlichting kunnen bieden.

Conclusie

Onthoud dat kleine stapjes na verloop van tijd tot grote vooruitgang kunnen leiden. Blijf gefocust op je doel om schuldenvrij te worden en heb geduld met jezelf terwijl je naar financiele stabiliteit toewerkt.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States