header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Jeanette Jin sluit zich aan bij de financiele expertisepraktijk van SEDA Experts

Aug 22, 2023 5:09 PM ET

New York, NY, 22 augustus 2023 – SEDA Experts LLC, een toonaangevend expertisebureau dat financiele expertisediensten van wereldklasse levert, kondigde vandaag aan dat Jeanette Jin zich bij het bedrijf heeft gevoegd als Managing Director.

“We zijn verheugd om de ervaren Financial Services Consultant Jeanette Jin te verwelkomen bij SEDA Experts,” zegt Peter Selman, voorzitter en Managing Partner van SEDA Experts.

Met bijna drie decennia ervaring als senior executive in de financiele dienstverlening heeft Dr. Jin een diepgaand begrip en kennis opgedaan van de gebruiken, praktijken en zorgstandaarden in de sector. In de afgelopen 14 jaar heeft Dr. Jin zich gericht op het toepassen van deze expertise in rechtszaken. In deze periode heeft ze deskundige getuigenissen en adviesdiensten geleverd in meer dan vijftig zaken over complexe onderwerpen zoals cryptocurrencies, MBS, derivaten, alternatieve investeringen, risicobeheer en corporate trust services.

Tijdens haar carriere heeft Dr. Jin in de voorhoede gestaan van enkele van de meest ingrijpende innovaties en gebeurtenissen in de financiele dienstverlening. Dankzij deze ervaring heeft ze haar clienten unieke inzichten kunnen verschaffen in een breed scala aan onderwerpen, waaronder gestructureerde producten, derivaten en risicobeheer. De afgelopen jaren heeft Dr. Jin haar expertise uitgebreid naar veel nieuwe en opkomende innovaties in de financiele sector, waaronder cryptocurrencies, gedecentraliseerde financiering en AI.

Als medeoprichter en directeur van PVA Toucan International levert Dr. Jin adviesdiensten aan enkele van de meest prestigieuze financiele instellingen, toezichthouders en overheidsinstanties over de hele wereld. In deze functie heeft Dr. Jin ook nauw samengewerkt met advocaten van enkele van de meest gerespecteerde advocatenkantoren aan tientallen complexe, spraakmakende geschillen en juridische zaken. Dr. Jin begon haar werk op het gebied van procesvoering en geschillen bij de Berkeley Research Group, waar ze managing director en lead resource was in de financiele dienstverleningspraktijk van het bedrijf.

Daarvoor was Dr. Jin medeoprichter en chief operating officer van Wilmington Trust Conduit Services (WTCS), een dochteronderneming van Wilmington Trust Company, een nationaal gecharterde bank. WTCS leverde een breed scala aan administratieve en operationele diensten aan emittenten en beheerders van en beleggers in complexe gestructureerde financiele producten. Het leverde ook fondsadministratiediensten aan hedgefondsen en private-equityfondsen die beleggen in bedrijfs- en commerciele vastgoedleningen, distressed assets en gestructureerde kredietproducten.

In haar functie was Dr. Jin verantwoordelijk voor het toezicht op de dagelijkse activiteiten met betrekking tot de administratie van klantenactiva, transacties en securitisaties. In die tijd had WTCS meer dan $16 miljard aan activa onder beheer met kantoren in New York City, de Kaaimaneilanden, Dublin en Luxemburg.

Voordat hij WTCS oprichtte, was Dr. Jin CEO van Toucan Partners en President van PVA International, zusteradviesbureaus in New York die zakelijke en technologische oplossingen boden op het gebied van kapitaalmarkten, handel en investeringen, en risicobeheer. Toen ze bij PVA/Toucan werkte, was Dr. Jin betrokken bij meer dan honderd projecten met meer dan vijftig klanten op vier continenten, waaronder money center banken, internationale makelaars, centrale banken, overheidsinstellingen en investeringsmanagers, waaronder Citigroup/Citibank, Societe Generale, ABN AMRO, Bankers Trust, CIBC, Bear Stearns, Merrill Lynch, FHLMC, Central Bank of Columbia, Fifth Third Bank en Bank of America.

Eerder in haar carriere bekleedde Dr. Jin senior posities in vastrentende handel en verkoop bij Chase Securities (nee Chemical Securities) en Smith Barney Shearson, waar ze handelsstrategieen ontwikkelde, het risico van vervroegde aflossing modelleerde en voor opties aangepaste waardering van gestructureerde producten uitvoerde voor zowel trading desks als institutionele klanten. Ze specialiseerde zich in mortgage-backed securities (“MBS”).

Over SEDA Experts LLC

SEDA is een toonaangevend expertisebureau gespecialiseerd in financiele diensten. Wij ondersteunen internationale advocatenkantoren door het aanbieden van het hoogste niveau van expertise in de financiele sector en het bieden van toegang tot de meest invloedrijke leiders in de financiele dienstverlening. Wij bieden superieur onafhankelijk advies, gegevensanalyses, waardebepaling en elite expertiserapporten en getuigenisdiensten aan advocatenkantoren, toezichthouders en toonaangevende financiele instellingen.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States