header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Chatbot-markt zal aanzienlijke groei vertonen als gevolg van vooruitgang in AI en NLP in combinatie met automatisering van bedrijfsprocessen

Aug 23, 2023 9:00 AM ET

Chatbot-marktbereik & Overzicht

Volgens het rapport van SNS Insider had de Chatbot-markt in 2022 een geschatte waarde van 31,96 miljard USD. Prognoses geven aan dat de marktwaarde in 2030 329,52 miljard dollar zou kunnen bedragen, met een opmerkelijke CAGR van 33,86% in de geprojecteerde periode van 2023 tot 2030.

Een chatbot fungeert als een virtuele gesprekspartner, die zijn programmeer- en geleerde kennis gebruikt om met gebruikers te communiceren, hulp te bieden en relevante informatie te verstrekken. Omdat organisaties blijven zoeken naar innovatieve manieren om gebruikerservaringen te verbeteren en interacties te stroomlijnen, hebben chatbots zich ontpopt als een waardevol hulpmiddel bij het automatiseren en verbeteren van de communicatie tussen mens en machine.

Krijg een voorbeeld van Chatbot Market Report 2023 @ https://www.snsinsider.com/sample-request/1240

Marktanalyse

Omdat consumenten steeds meer directe, persoonlijke en 24 uur per dag hulp vragen, wenden bedrijven zich tot chatbots om naadloze en efficiënte klantondersteuning te bieden. Chatbots kunnen een groot aantal vragen tegelijkertijd afhandelen, waardoor de klanttevredenheid en -loyaliteit verbeteren. Chatbots bieden een kosteneffectieve oplossing in vergelijking met het inhuren en trainen van menselijke agenten. Ze kunnen routinematige en repetitieve taken afhandelen, waardoor de operationele kosten dalen en menselijke agenten zich kunnen richten op complexere activiteiten met toegevoegde waarde. Chatbots worden steeds veelzijdiger en bieden ondersteuning via verschillende communicatiekanalen, zoals websites, mobiele apps, sociale media en berichtenplatforms. Deze omnichannelondersteuning helpt bedrijven om in contact te komen met klanten op de platforms van hun voorkeur. In de e-commercesector helpen chatbots klanten met productaanbevelingen, het volgen van bestellingen en het oplossen van problemen, wat bijdraagt aan een hogere conversie en verkoop. Al deze factoren stimuleren de groei van de chatbotmarkt.

Belangrijke spelers in het rapport zijn:

– IBM
– Microsoft
– Google
– AWS
– Nuance
– Oracle
– Creatieve Virtuele
– Kunstmatige oplossingen
– Kore.ai
– Inbenta
– 24]7.AI
– Aivo
– ServiceNow
– Conversica
– Personetics
– Overige

Impact van Recessie

De impact van een recessie op de chatbotmarkt is veelzijdig en omvat zowel uitdagingen als kansen. Hoewel de aanvankelijke vertraging in investeringen belemmeringen kan opleveren, kan de nadruk op kostenefficiëntie, klantbetrokkenheid en aanpassing aan veranderend consumentengedrag de vraag naar chatbot-oplossingen stimuleren. Terwijl bedrijven door de complexiteit van economische recessies navigeren, moeten chatbotontwikkelaars en -providers wendbaar en innovatief blijven en hun aanbod afstemmen op de veranderende behoeften van de markt.

Segmentatie-analyse

Het segment Oplossingen en het segment Klantenservice zijn klaar om de chatbotmarkt opnieuw vorm te geven. Het eerste segment richt zich op verschillende industrieën door gespecialiseerde oplossingen aan te bieden, terwijl het tweede zich richt op het verbeteren van klantenondersteuning en betrokkenheid. Als bedrijven de waarde van deze segmenten erkennen, zullen ze investeren in de ontwikkeling van chatbots die aansluiten bij hun unieke doelen en uitdagingen. De synergie tussen deze segmenten zal ongetwijfeld de evolutie van chatbottechnologie stimuleren, wat zal leiden tot efficiëntere, inzichtelijkere en gepersonaliseerde interacties in verschillende domeinen.

De marktsegmentatie en subsegmentatie omvatten:

Per component:

– Oplossingen

o Software
o Platform

– Diensten

o Beheerde diensten
o Professionele services

– Consulting
– Systeemintegratie en -implementatie
– Ondersteuning en onderhoud

Per type:

– Regelgebaseerd
– AI-gebaseerd

Op inzetmodus:

– Op locatie
– Cloud

Op kanaalintegratie:

– Websites
– Contact Centra
– Sociale media
– Mobiele toepassingen

Naar organisatiegrootte:

– Grote ondernemingen
– Kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s)

Naar bedrijfsfunctie:

– Informatietechnologie Servicebeheer
– Human Resources
– Verkoop en marketing
– Financiën

Per toepassing:

– Klantenservice
– Persoonlijke assistent
– Branding en reclame
– Klantenbinding en klantenbehoud
– Gegevensbescherming en naleving
– Betrokkenheid en indiensttreding van werknemers
– Verwerking van betalingen
– Andere (Churn-analyse, Campagnebeheer, Nieuwslevering en Gegevensaggregatie).

Verticaal:

– BFSI
– IT en Telecom
– Detailhandel en e-commerce
– Gezondheidszorg en biowetenschappen
– Transport en logistiek
– Overheid
– Reizen en horeca
– Media en amusement
– Overige (onderwijs, energie- en nutsbedrijven en industrie)

Regionale statusanalyse &

De regionale dynamiek van de chatbotmarkt onthult een rijk tapijt van trends en inzichten, die de unieke sociaaleconomische, taalkundige en technologische landschappen van de verschillende gebieden weerspiegelen. Noord-Amerika leidt in technologische innovatie, Europa richt zich op meertalig aanpassingsvermogen, Azië-Pacific legt de nadruk op e-commerce en klantondersteuning, Latijns-Amerika richt zich op de behoeften van opkomende economieën en het Midden-Oosten en Afrika geven prioriteit aan culturele gevoeligheid. Omdat de markt zich blijft ontwikkelen, zal het voor bedrijven die chatbot-oplossingen succesvol willen implementeren en integreren essentieel zijn om deze regionale dynamiek te begrijpen en erop in te spelen.

Vraag naar het rapport @ https://www.snsinsider.com/enquiry/1240

Conclusie

De toekomst van de markt zit boordevol innovatie, omdat de vooruitgang in AI, NLP en andere technologieën de manier waarop we met machines communiceren blijft veranderen. Van emotioneel intelligente assistenten tot AR-geïntegreerde oplossingen, chatbots zijn klaar om een centrale rol te spelen in het vormgeven van het digitale landschap van morgen. Naarmate bedrijven en consumenten het potentieel van deze intelligente agents omarmen, zal de markt een aanzienlijke groei doormaken en de manier waarop we communiceren, communiceren en transacties uitvoeren voor altijd veranderen.

Veelgestelde vragen

V1) Wat zijn de verwachte vooruitzichten voor de groei van de chatbotmarkt?

Ans: De wereldwijde markt zal 329,52 miljard dollar overschrijden tegen 2030, met een CAGR van 33,86% in de geprojecteerde periode van 2023 tot 2030.

V2) Wat zijn de belangrijkste factoren die de chatbotmarkt beïnvloeden?

Ans: De markt is klaar voor een aanzienlijke groei als gevolg van de evoluerende technologieën, de veranderende verwachtingen van de consument en de verscheidenheid aan industrieën die chatbot-oplossingen gebruiken.

V3) Wie zijn de belangrijkste spelers op de chatbot-markt?

Ans: IBM (VS), Microsoft (VS), Google (VS), AWS (VS), Oracle (VS), Artificial Solutions (Spanje), Kore.ai (VS), Aivo (Argentinië) ServiceNow (VS), Personetics (VS).

Inhoudsopgave – Belangrijkste punten

1. Inleiding
2. Methodologie van het onderzoek
3. Marktdynamiek
4. Impactanalyse
4.1. COVID-19 impactanalyse
4.2. Gevolgen van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland
4.3. Impact van aanhoudende recessie op grote economieën
5. Waardeketenanalyse
6. Porter’s 5 Krachten Model
7. PEST-analyse
8. Segmentatie van de wereldwijde Chatbot-markt, per type component
9. Segmentatie van de wereldwijde Chatbot-markt, per type
10. Segmentatie van de wereldwijde Chatbot-markt, per inzetmodus
11. Segmentatie van de wereldwijde Chatbot-markt, per kanaalintegratie
12. Segmentatie van de wereldwijde Chatbot-markt, per organisatiegrootte
14. Wereldwijde Chatbot-marktsegmentatie, per toepassing
15. Segmentatie van de wereldwijde Chatbot-markt, per bedrijfstak
16. Regionale analyse
17. Bedrijfsprofielen
18. Concurrentielandschap
19. Conclusie

Over ons:

SNS Insider is een van de toonaangevende marktonderzoek- en adviesbureaus die wereldwijd de marktonderzoekindustrie domineert. Het doel van ons bedrijf is om klanten de kennis te geven die ze nodig hebben om te kunnen functioneren in veranderende omstandigheden. Om u te voorzien van actuele, nauwkeurige marktgegevens, consumenteninzichten en meningen, zodat u met vertrouwen beslissingen kunt nemen, maken we gebruik van verschillende technieken, waaronder enquêtes, videogesprekken en focusgroepen over de hele wereld.

Koop de volledige PDF van Chatbot Market Report 2023 @ https://www.snsinsider.com/checkout/1240

Lees meer ICT-gerelateerde rapporten

Akash Anand | Hoofd bedrijfsontwikkeling & Strategie | Telefoon: 1-415-230-0044 (VS) | E-mail: [email protected]


Keywords:  Chatbot Market,Chatbot Market Size,Chatbot Market Share,Chatbot Market Growth,Chatbot Market Trends,Chatbot Market Analysis,Chatbot Market Forecast,Chatbot Market Report