header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor gedecentraliseerde financiering is USD 446,43 miljard waard en groeit met een CAGR van 46,80% tegen 2032 – Rapport van Market Research Future (MRFR)

Aug 23, 2023 1:00 AM ET

Markt voor gedecentraliseerde financiering:

De waarde van de markt voor decentrale financiering bedroeg in 2022 USD 14,1 miljard. Verwachte trends suggereren dat de Decentrale Financieringssector een aanzienlijke expansie zal doormaken, van USD 20,69 miljard in 2023 naar een indrukwekkende USD 446,43 miljard in 2032. Dit groeitraject weerspiegelt een robuust samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 46,80% over de voorspelde periode van 2023 tot 2032. De drijvende krachten achter deze opmerkelijke marktgroei zijn de opmerkelijke transformaties die plaatsvinden binnen het financiële domein en de groeiende omarming van DeFi (Decentralized Finance) als middel om tussenpersonen te elimineren.

Concurrentielandschap van de markt:

De belangrijkste bedrijven die actief zijn in de gedecentraliseerde financiële sector zijn:

  • Compound Labs Inc.
  • MakerDAO
  • Aave
  • Uniswap
  • SushiSwap
  • Curve Financiën
  • Synthetix
  • Balancer
  • Bancor Netwerk
  • Das DAO

Klik hier voor een Premium-voorbeeldrapport

Omvang van het rapport – Decentrale Financiële Markt:

Rapportgegevens

Details

Marktomvang in 2032

446,43 miljard dollar

CAGR tijdens 2023-2032

46.80%

Basisjaar

2022

Prognose

2023-2032

Koop nu Premium Onderzoeksrapport – Krijg Uitgebreid Marktinzicht.

Markt Segmentatie

De segmentatie van de gedecentraliseerde financiële markt op basis van componenten omvat blockchaintechnologie, gedecentraliseerde toepassingen en per regio

Op basis van componenten: In de context van de gedecentraliseerde financiële markt is het essentieel om de belangrijkste componenten te begrijpen, waaronder blockchaintechnologie, gedecentraliseerde applicaties (dApps) en slimme contracten. De sector van de blockchaintechnologie neemt de leiding in het genereren van inkomsten. Blockchaintechnologie heeft het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in bestaande gedecentraliseerde bedrijfsmodellen door gedistribueerd vertrouwen te wekken, transactiekosten te verlagen en gedecentraliseerde platforms te versterken.

Door toepassingen: Een ander cruciaal aspect zijn de toepassingen binnen de gedecentraliseerde financiële markt. Deze omvatten asset tokenization, compliance en identiteitsoplossingen, marktplaatsen en liquiditeitsplatforms, betalingssystemen, data & analysetools, gedecentraliseerde beurzen, predictiemarkten, stablecoins en verschillende andere toepassingen. Met name de data & analytics sector heeft zich ontpopt als een top inkomstengenerator. DeFi-protocollen bieden aanzienlijke voordelen voor gegevensanalyse en besluitvorming, voornamelijk dankzij hun transparantie in gegevens en netwerkactiviteiten. Deze transparantie helpt bij effectief risicobeheer en het creëren van economische kansen. Gebruikers van DeFi-platforms hebben toegang tot een reeks interfaces en tools om opbrengsten en liquiditeit te vergelijken, maar ook om platformrisico’s te evalueren, dankzij de functies die deze platforms bieden.

Per regio: De dominantie van Noord-Amerika in de gedecentraliseerde financieringsmarkt wordt toegeschreven aan de aanwezigheid van belangrijke spelers zoals Compound en Uniswap. Daarnaast heeft Noord-Amerika een van de grootste cryptocurrency markten ter wereld, wat een positieve invloed heeft op de adoptie van DeFi systemen. Volgens het 2021 Geography of Cryptocurrency Report van Chainalysis waren DeFi-transacties goed voor 37% van alle transacties in Noord-Amerika van juli 2020 tot juni 2021. In deze periode hebben gebruikers meer dan 276 miljard USD aan cryptocurrency bijgedragen aan DeFi-platforms, wat de centrale rol van de regio in het DeFi-landschap onderstreept.

Blader door diepgaand marktonderzoeksrapport (128 pagina’s, grafieken, tabellen, cijfers) Decentrale Financiële Markt https://www.marketresearchfuture.com/reports/decentralized-finance-market-11510

Markt

De opmerkelijke groei in de markt kan worden toegeschreven aan een significante transformatie in de financiële sector, gedreven door de wijdverspreide toepassing van DeFi (Decentralized Finance). In het laatste half decennium is de populariteit van blockchain-gebaseerde interacties binnen de DeFi en gedecentraliseerde financiële platformen enorm toegenomen. Het vermogen van DeFi om tussenpersonen uit financiële transacties te elimineren heeft een centrale rol gespeeld in de toenemende populariteit ervan. Met name de verzekeringssector heeft de meest diepgaande impact van DeFi ondervonden, voornamelijk vanwege de inherente complexiteit, het overmatige papierwerk en de ingewikkelde auditsystemen die met traditionele methoden gepaard gaan. Er is en blijft dus een grote vraag naar diensten die verband houden met de ontwikkeling van gedecentraliseerde financiering.

In de financiële sector is een prominent en veelbesproken onderwerp de vergelijking tussen gedecentraliseerde financiering (DeFi) en gecentraliseerde financiering (CeFi). Centralized Finance, meestal CeFi genoemd, heeft betrekking op cryptocurrency en blockchain ondernemingen die op dezelfde manier werken als traditionele financiële systemen, waar klanten zowel als klant dienen als de centrale autoriteit die toezicht houdt op hun activiteiten. Aan de andere kant staat DeFi, kort voor Decentralized Finance, voor een baanbrekend financieel raamwerk dat werkt op een blockchainnetwerk.

Belangrijke spelers in de markt zijn strategische partnerschappen aangegaan met fintechbedrijven, technologieleveranciers en andere financiële instellingen om hun klantenbereik te vergroten en de diversiteit van hun product- en dienstenaanbod te verbeteren. Te midden van de hevigere concurrentie en een veeleisender marktlandschap streven marktdeelnemers actief naar samenwerkingsinitiatieven met zowel concurrenten als belangrijke ontwikkelingen in de sector.

In hun streven om klanten beter van dienst te zijn en hun aanwezigheid op de markt uit te breiden, hebben bedrijven hun productportefeuilles gediversifieerd om te voldoen aan de veranderende eisen van leners en kredietverstrekkers binnen de wereldwijde gedecentraliseerde financiële sector. Bedrijven die actief zijn in het domein van gedecentraliseerde financiering hebben de afgelopen jaren sterk de nadruk gelegd op digitale transformatie, met als doel klanten een gebruiksvriendelijk en gemakkelijk alternatief te bieden.

Gerelateerde rapporten:

Geospatial Analytics Market – De Geospatial Analytics Market zal naar verwachting tegen 2032 USD 209,81 miljard bereiken met een CAGR van 12,99% tijdens de voorspellingsperiode 2023-2032.

Business Analytics-markt – De Business Analytics-markt zal tegen 2032 naar verwachting 84,39 miljard dollar bereiken met een CAGR van 8,50% tijdens de prognoseperiode 2023-2032.

EncryptiesoftwaremarktDe encryptiesoftwaremarkt zal tegen 2032 naar verwachting 15,69 miljard USD bereiken met een CAGR van 16,40% tijdens de prognoseperiode 2023-2032.

COVID 19 Analyse

Met de komst van blockchaintechnologie heeft de COVID-19 pandemie een revolutie veroorzaakt in verschillende bedrijven. De belangrijkste drijfveer van de markt tijdens de uitbraak was de behoefte aan het stroomlijnen en automatiseren van supply chain-toepassingen en bedrijfsprocedures. Leningen op DeFi-platforms zijn sinds maart 2020 meer dan verzevenvoudigd tot USD 3,7 miljard, volgens de DeFi Pulse. In een tijd waarin centrale banken over de hele wereld de rente hebben verlaagd om economieën te ondersteunen die negatief zijn beïnvloed door de pandemie, zijn investeerders op zoek naar winst.

Over Market Research Future:

Bij Market Research Future (MRFR) stellen we onze klanten in staat om de complexiteit van verschillende industrieën te ontrafelen via onze Cooked Research Report (CRR), Half-Cooked Research Reports (HCRR), Raw Research Reports (3R), Continuous-Feed Research (CFR) en Market Research & Consulting Services.

Het team van MRFR heeft als hoogste doel het leveren van marktonderzoek en inlichtingendiensten van optimale kwaliteit aan onze klanten. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om al hun belangrijkste vragen te beantwoorden.

Daarnaast lanceren we“Wantstats”, het belangrijkste portaal voor marktgegevens in uitgebreide grafieken en statistieken, met prognoses en regionale en segmentanalyses. Blijf op de hoogte en maak data-gedreven beslissingen met Wantstats.

Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited) 99 Hudson Street, 5Th Floor New York, NY 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK) E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com

Contactgegevens:

Market Research Future (Part of Wantstats Research and Media Private Limited)
99 Hudson Street, 5Th Floor
New York, NY 10013
United States of America
+1 628 258 0071 (US)
+44 2035 002 764 (UK)
Email: [email protected]
Website: https://www.marketresearchfuture.com
Keywords:  Decentralized Finance Market,Decentralized Finance Market Share,Decentralized Finance Market Size,Decentralized Finance Market Trends,Decentralized Finance Market Growth,Decentralized Finance Market Research,Decentralized Finance Market Demand