header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Healthcare BPO Market to Show Promising Growth Driven by Rising Demand for Healthcare Services and Shift to Value-Based Care

Aug 24, 2023 9:00 AM ET

Gezondheidszorg BPO Markt Toepassingsgebied & Overzicht

Volgens het rapport van SNS Insider heeft de BPO-markt voor de gezondheidszorg in 2022 een waarde van 327,86 miljard dollar bereikt. Prognoses geven aan dat deze zal stijgen tot 692,64 miljard dollar in 2030, met een CAGR van 9,8% gedurende de geprojecteerde periode van 2023 tot 2030.

Uitbesteding van bedrijfsprocessen in de gezondheidszorg biedt instellingen in de gezondheidszorg een transformatieve manier om hun servicekwaliteit, operationele efficiëntie en financiële duurzaamheid te verbeteren. Door samen te werken met gespecialiseerde externe partners kunnen medische organisaties hun energie weer richten op het welzijn van de patiënt, terwijl niet-kerntaken worden toevertrouwd aan experts die op die gebieden uitblinken.

Belangrijke spelers in het rapport:

Accenture, IQVIA, Cognizant Technology Solutions Corp, Accretive Health, Lonza Group AG, Genpact Ltd, Infosys BPO Ltd, Xerox Corp, Tata Consultancy Services Ltd, Quintiles, Inc. en andere spelers.

Gratis PDF-voorbeeldrapport: https://www.snsinsider.com/sample-request/1828

Marktanalyse

In de afgelopen jaren heeft de wereldwijde BPO-markt voor de gezondheidszorg een aanzienlijke groei doorgemaakt, gedreven door een samenloop van factoren die het industrielandschap een nieuwe vorm geven. De integratie van geavanceerde technologieën, zoals kunstmatige intelligentie (AI), robotische procesautomatisering (RPA) en blockchain, heeft een revolutie teweeggebracht in de BPO-activiteiten in de gezondheidszorg. Deze technologieën verbeteren de gegevensbeveiliging, stroomlijnen processen, verminderen fouten en verbeteren de algemene operationele efficiëntie. Organisaties in de gezondheidszorg staan onder enorme druk om de kosten te beheersen met behoud van de kwaliteit van de dienstverlening. Het uitbesteden van bepaalde functies aan regio’s met lagere arbeidskosten helpt deze organisaties om aanzienlijke kostenbesparingen te realiseren zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Met de digitalisering van medische dossiers en de groei van telegezondheidsdiensten hebben gezondheidszorgorganisaties behoefte aan robuuste oplossingen voor gegevensbeheer en -beveiliging. BPO-aanbieders bieden expertise in het beveiligen van gevoelige patiëntinformatie en het voorkomen van datalekken.

Impact van recessie

De impact van een recessie op de BPO-markt in de gezondheidszorg is veelzijdig en wordt beïnvloed door factoren zoals kostendruk, veranderende prioriteiten en de behoefte aan operationele efficiëntie. Hoewel recessies uitdagingen met zich mee kunnen brengen, creëren ze ook kansen voor BPO-aanbieders om hun waarde te laten zien door gestroomlijnde oplossingen aan te bieden die organisaties in de gezondheidszorg helpen om financiële stabiliteit en operationele veerkracht te behouden. Naarmate het landschap van de gezondheidszorg zich blijft ontwikkelen, zal de relatie tussen economische cycli en BPO in de gezondheidszorg dynamisch blijven en zich aanpassen aan de heersende omstandigheden.

Segmentatie-analyse

De BPO-markt voor de gezondheidszorg is getuige van een dynamische verschuiving waarbij de segmenten Revenue Cycle Management en Manufacturing Services centraal staan. De bekwaamheid van het RCM segment in het navigeren door de fijne kneepjes van facturatie en terugbetaling, gekoppeld aan het vermogen van het Manufacturing Services segment om productontwikkeling te versnellen, staat als een testament voor de transformatieve kracht van outsourcing in de gezondheidszorg. Omdat zorgverleners en bedrijven manieren blijven zoeken om de operationele efficiëntie en patiëntenzorg te verbeteren, zijn deze segmenten klaar om het landschap te domineren en het toekomstige traject van de sector vorm te geven.

Segmentatie van de BPO-markt voor de gezondheidszorg als volgt:

Naar type dienstverlening

  • Revenue Cycle Management
  • Patiëntenregistratie
  • Patiëntenzorg

Per type betaler

  • Beheer van claims
  • Geïntegreerde front-end diensten en back-office activiteiten
  • Ledenbeheer Productontwikkeling en bedrijfsacquisitie (PDBA)
  • Leveranciersbeheer Zorgbeheer
  • Facturering & Accountsbeheerdiensten
  • HR-diensten

Per type farmaceutische diensten

  • Productiediensten
  • R & D Diensten
  • Niet-klinische diensten
  • Verkoop & Marketingdiensten
  • SCM

Hebt u een rapport op maat nodig volgens uw bedrijfsbehoeften? Vraag het hier: https://www.snsinsider.com/enquiry/1828

Analyse regionale status &

Noord-Amerika, bestaande uit de Verenigde Staten en Canada, domineert de BPO-markt voor gezondheidszorg dankzij de geavanceerde gezondheidszorginfrastructuur, technologische vooruitgang en gunstige regelgeving. De regio Azië-Pacific ontpopt zich als een prominente speler op de markt. Landen als India, de Filippijnen en Maleisië maken een aanzienlijke groei door dankzij hun geschoolde arbeidskrachten, kosteneffectieve oplossingen en geavanceerde IT-infrastructuur. In Europa zijn landen als het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk toonaangevende spelers op de markt. De vergrijzing van de bevolking in de regio, in combinatie met de toenemende druk op de gezondheidszorg, heeft aanbieders ertoe aangezet om taken als medische codering, revenue cycle management en back-office activiteiten uit te besteden.

Conclusie

De toekomst van de markt ziet er veelbelovend uit, met technologie, patiëntgerichtheid, gegevensbeveiliging en specialisatie als drijvende krachten achter de evolutie. Naarmate de sector zich blijft aanpassen aan nieuwe uitdagingen en kansen, zullen BPO-aanbieders die innovatieve oplossingen kunnen bieden met behoud van hoge kwaliteits-, beveiligings- en nalevingsnormen zich in een goede positie bevinden om te gedijen in dit dynamische landschap.

Vaak gestelde vragen

Wat zijn de verwachte vooruitzichten voor de groei van de BPO-markt in de gezondheidszorg?

De wereldwijde markt zal tegen 2030 een waarde bereiken van USD 692,64 miljard, met een CAGR van 9,8% tijdens de geprojecteerde periode van 2023 tot 2030.

Wat zijn de belangrijkste factoren die de BPO-markt voor de gezondheidszorg beïnvloeden?

De groei van de markt wordt aangedreven door een veelzijdig samenspel van technologische vooruitgang, kostenoverwegingen, complexe regelgeving en een toenemende nadruk op patiëntgerichte zorg.

Wie zijn de belangrijkste spelers op de BPO-markt in de gezondheidszorg?

Accenture, IQVIA, Tata Consultancy Services Ltd, Lonza Group AG, Genpact Ltd, Cognizant Technology Solutions Corp, Accretive Health, Infosys BPO Ltd, Xerox Corp, Quintiles.

Inhoud

Hoofdstuk 1 Inleiding

Hoofdstuk 2 Onderzoeksmethodologie

Hoofdstuk 3 Marktdynamiek

Hoofdstuk 4. Impactanalyse (COVID-19, oorlog tussen Oekraïne en Rusland, aanhoudende recessie op grote economieën)

Hoofdstuk 5 Waardeketenanalyse

Hoofdstuk 6 De 5 krachten van Porter

Hoofdstuk 7 PEST-analyse

Hoofdstuk 8 Segmentatie van de BPO-markt voor de gezondheidszorg, naar type dienstverlening

Hoofdstuk 9 Gezondheidszorg BPO Markt Segmentatie, Naar Betaler Dienst Type

Hoofdstuk 10 BPO-marktsegmentatie in de gezondheidszorg, naar type farmaceutische diensten

Hoofdstuk 11 Regionale analyse

Hoofdstuk 12 Bedrijfsprofiel

Hoofdstuk 13 Concurrentielandschap

Hoofdstuk 14 Gebruikscases en best practices

Hoofdstuk 15 Conclusie

Koop het volledige onderzoeksrapport: https://www.snsinsider.com/checkout/1828

Neem contact met ons op:
Akash Anand Hoofd Bedrijfsontwikkeling & Strategie, [email protected], Telefoon: 1-415-230-0044 (VS) | 91-7798602273 (IND), Website: https://www.snsinsider.com/


Keywords:  healthcare bpo market,healthcare bpo market size,healthcare bpo market growth,united states healthcare bpo market,global healthcare bpo market,us healthcare bpo market