header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor Enterprise Metadata Management zal een veelbelovende groei laten zien als gevolg van de toenemende complexiteit en omvang van gegevens in combinatie met initiatieven voor digitale transformatie

Aug 25, 2023 9:00 AM ET

Enterprise Metadata Management Markt Scope & Overzicht

Volgens het rapport van SNS Insider werd de Enterprise Metadata Management-markt in 2022 geschat op 7,47 miljard USD. Prognoses geven aan dat de markt in 2030 42,60 miljard dollar zal hebben bereikt, met een opmerkelijke CAGR van 24,31% tijdens de prognoseperiode van 2023 tot 2030.

Enterprise Metadata Management is een strategische aanpak die door organisaties wordt gebruikt om systematisch metadata te verzamelen, organiseren, beheren en onderhouden die gekoppeld zijn aan hun gegevens en informatiesystemen. Het helpt gebruikers de betekenis, relaties en kenmerken van gegevens te begrijpen, waardoor het een essentieel onderdeel is voor effectief gegevensbeheer, gegevensintegratie en besluitvormingsprocessen binnen een onderneming.

Ontvang een gratis sample van het Enterprise Metadata Management Market Report 2023 @ https://www.snsinsider.com/sample-request/2055

Marktanalyse

In het huidige digitale tijdperk hebben ondernemingen te maken met enorme en diverse datasets uit verschillende bronnen. De toename van gegevens, waaronder gestructureerde, semigestructureerde en ongestructureerde gegevens, vereist robuuste EMM-oplossingen om de kwaliteit, consistentie en nauwkeurigheid van gegevens te behouden. Naarmate bedrijven migreren naar cloudomgevingen, wordt het beheren van metadata over verschillende cloudplatforms en on-premises systemen complexer. EMM-oplossingen helpen de consistentie en toegankelijkheid van metadata in hybride en multi-cloudomgevingen te behouden. Organisaties onderzoeken manieren om hun datamateriaal te gelde te maken. EMM helpt bij het identificeren van waardevolle data-assets, het bijhouden van het gebruik ervan en het waarborgen van de juiste gegevensdeling en compliance, waardoor inspanningen om data te gelde te maken worden ondersteund. Al deze factoren bevorderen de groei van de Enterprise Metadata Management-markt.

Belangrijke spelers in het rapport zijn:

– ASG Technologies
– Cambridge Semantics
– CentricMinds
– Collibra
– Data Advantage Groep
– IBM
– Informatica
– Oracle
– SAP
– Talend
– Andere

Impact van Recessie

Een recessie kan verschillende effecten hebben op de Enterprise Metadata Management markt, variërend van verminderde uitgaven en uitgestelde initiatieven tot verschuivingen in gebruik en veranderingen in het leverancierslandschap. EMM’s kernpropositie van het verbeteren van datakwaliteit, governance en besluitvorming kan echter nog steeds aanslaan bij organisaties die de uitdagingen van een economische neergang het hoofd willen bieden en zich willen positioneren voor groei in de herstelfase.

Segmentatie analyse

Het BFSI-segment en het Tools-segment zijn klaar om hun invloed uit te oefenen op de Enterprise Metadata Management-markt. Hun verschillende kenmerken, gecombineerd met strategische integratie, veranderen de manier waarop organisaties hun datamateriaal zien en gebruiken. Naarmate de technologie zich blijft ontwikkelen, zal de samenwerking tussen deze segmenten waarschijnlijk het traject van EMM bepalen en de weg bereiden voor ongeëvenaarde efficiëntie, veiligheid en innovatie in verschillende sectoren.

De marktsegmentatie en subsegmentatie omvatten:

Op basis van implementatietype

– Ter plaatse
– Cloud

Op basis van toepassing

– Governance en compliancebeheer
– Risicobeheer
– Product- en procesbeheer
– Incidentbeheer
– Overige

Op basis van metadatatype

– Zakelijke metagegevens
– Technische metagegevens
– Operationele metagegevens

Op basis van component

– Gereedschappen
– Diensten

Op basis van eindgebruik

– BFSI
– Telecommunicatie & IT
– Detailhandel en e-commerce
– Gezondheidszorg en Levenswetenschappen
– Productie
– Overheid en defensie
– Energie en nutsbedrijven
– Media en amusement
– Overige

Regionale Status & Analyse

De Noord-Amerikaanse regio, die de Verenigde Staten en Canada omvat, is koploper op de markt voor Enterprise Metadata Management. Dit wordt grotendeels toegeschreven aan de wijdverspreide toepassing van geavanceerde technologieën en datagestuurde praktijken in sectoren zoals financiën, gezondheidszorg en technologie. De regio Azië-Pacific is getuige van een snelle toename in de invoering van EMM, voornamelijk als gevolg van het bloeiende technologielandschap in landen als China, India en Japan. Deze landen ervaren een explosie in het genereren van gegevens in verschillende sectoren, variërend van e-commerce en financiën tot gezondheidszorg en telecommunicatie.

Vraag naar het rapport @ https://www.snsinsider.com/enquiry/2055

Conclusie

De toekomstperspectieven voor de markt zijn helder en transformatief. Omdat gegevens blijven groeien in complexiteit en volume, zal EMM een hoeksteen blijven voor effectieve data governance, datagestuurde besluitvorming en naleving van de regelgeving. Bedrijven die investeren in geavanceerde EMM-oplossingen kunnen een concurrentievoordeel behalen door gebruik te maken van de kracht van nauwkeurige, toegankelijke en goed beheerde metadata.

Veelgestelde vragen

V1) Wat zijn de verwachte vooruitzichten voor de groei van de Enterprise Metadata Management markt?

Ans: De wereldwijde markt zal 42,60 miljard dollar bereiken tegen 2030, met een opmerkelijke CAGR van 24,31% tijdens de voorspellingsperiode van 2023 tot 2030.

V2) Wat zijn de belangrijkste factoren die de markt voor Enterprise Metadata Management beïnvloeden?

Ans: De markt is klaar voor een aanzienlijke groei als gevolg van de toenemende complexiteit van data-omgevingen, de druk van de regelgeving, de behoefte aan nauwkeurige inzichten en de integratie van geavanceerde technologieën.

V3) Wie zijn de belangrijkste spelers op de markt voor Enterprise Metadata Management?

Ans: ASG Technologies, Data Advantage Group, IBM, Informatica, Cambridge Semantics, CentricMinds, Collibra, Oracle, SAP, Talend.

Inhoudsopgave – Belangrijkste punten

1. Inleiding
2. Methodologie van het onderzoek
3. Marktdynamiek
4. Impactanalyse
4.1. COVID-19 impactanalyse
4.2. Gevolgen van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland
4.3. Impact van aanhoudende recessie op grote economieën
5. Waardeketenanalyse
6. Porter’s 5 Krachten Model
7. PEST-analyse
8. Enterprise Metadata Management (EMM)-marktsegmentatie, naar implementatietype
9. Enterprise Metadata Management (EMM) Marktsegmentatie, per Toepassing
10. Enterprise Metadata Management (EMM)-marktsegmentatie, naar metadatatype
11. Enterprise Metadata Management (EMM)-marktsegmentatie, per component
12. Enterprise Metadata Management (EMM)-marktsegmentatie, naar eindgebruik
13. Regionale analyse
14. Bedrijfsprofielen
15. Concurrentielandschap
16. Conclusie

Over ons:

SNS Insider is een van de toonaangevende marktonderzoek- en adviesbureaus die wereldwijd de marktonderzoekindustrie domineert. Het doel van ons bedrijf is om klanten de kennis te geven die ze nodig hebben om te kunnen functioneren in veranderende omstandigheden. Om u te voorzien van actuele, nauwkeurige marktgegevens, consumenteninzichten en meningen, zodat u met vertrouwen beslissingen kunt nemen, maken we gebruik van verschillende technieken, waaronder enquêtes, videogesprekken en focusgroepen over de hele wereld.

Koop de volledige PDF van het Enterprise Metadata Management Market Report 2023 @ https://www.snsinsider.com/checkout/2055

Lees meer ICT-gerelateerde rapporten

Akash Anand | Hoofd bedrijfsontwikkeling & Strategie | Telefoon: 1-415-230-0044 (VS) | E-mail: [email protected]


Keywords:  Enterprise Metadata Management Market,EMM Market,Enterprise Metadata Management Market Size,Enterprise Metadata Management Market Share,Enterprise Metadata Management Market Growth,Enterprise Metadata Management Market Trends,Enterprise Metadata Management Market Analysis,Enterprise Metadata Management Market Forecast,Enterprise Metadata Management Market Report