header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Generatieve AI-markt ter waarde van USD 404,8 miljard, groeit met 56,6% CAGR tegen 2032 – Rapport van Market Research Future (MRFR)

Aug 25, 2023 6:00 PM ET

Marktoverzicht:

Generatieve AI is een type kunstmatige intelligentie dat nieuwe inhoud kan creëren, zoals tekst, afbeeldingen, audio en video. Het doet dit door de patronen en structuren van bestaande gegevens te leren en deze kennis vervolgens te gebruiken om nieuwe gegevens met vergelijkbare kenmerken te genereren.

De wereldwijde markt voor generatieve AI zal van 2023 tot 2032 naar verwachting groeien met een CAGR van 56,6% en een waarde van USD 404,8 miljard vertegenwoordigen. De markt wordt gedreven door de toenemende vraag naar generatieve AI in verschillende sectoren, zoals gezondheidszorg, financiën, productie en detailhandel. Generatieve AI wordt gebruikt om nieuwe medicijnen te ontwikkelen, financiële modellen te creëren, producten te ontwerpen en marketingcampagnes te personaliseren.

De belangrijkste bedrijven in de Generative AI-markt zijn,

 • Microsoft (VS)
 • IBM (VS)
 • Google (VS)
 • AWS (VS)
 • META (VS)
 • Adobe (VS)
 • OpenAI (VS)
 • Vereenvoudigd (VS)
 • Insilico Medicine (Hong Kong)
 • Genie AI (VK)
 • Lightricks (Israël)
 • Lumen5 (Canada)
 • GIPHY (VS)
 • Dialpad (VS)
 • Persado (VS)
 • Codacy (Portugal)
 • AI (VS)
 • Riffusion (VS)
 • ht (India)
 • Speechify (VS)
 • io (Frankrijk)
 • Midjourney (VS)
 • FireFlies (VS)
 • io (Nederland)
 • Morphis Technologies (Portugal)

Download gratis PDF-bestand:
https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/11879

Generatieve AI-markt

Rapport Metriek

Details

Generatieve AI-omvang in 2032

404,8 miljard dollar (2032)

Generatieve AI CAGR in 2023-2032

56.6 %

Basisjaar

2022

Prognose

2023-2032


Koop dit rapport nu:
https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=11879

Generatieve AI is een snel groeiend vakgebied en er zijn veel verschillende soorten generatieve modellen. Enkele van de meest voorkomende types zijn:

Deep generatieve modellen: Deze modellen worden getraind op grote datasets van gegevens en ze gebruiken neurale netwerken om de patronen en structuren van de gegevens te leren. Diepe generatieve modellen kunnen worden gebruikt om realistische afbeeldingen, tekst en andere soorten inhoud te genereren.

Generatieve tegenstrijdige netwerken (GAN’s): GAN’s zijn een type diep generatief model dat bestaat uit twee neurale netwerken, een generator en een discriminator. De generator is verantwoordelijk voor het creëren van nieuwe gegevens en de discriminator is verantwoordelijk voor het maken van onderscheid tussen echte en gegenereerde gegevens. GANs kunnen worden gebruikt om zeer realistische afbeeldingen en andere soorten inhoud te genereren.

Boltzmann machines: Boltzmann machines zijn een type statistisch model dat kan worden gebruikt om gegevens te genereren. Boltzmann machines worden getraind op een dataset van gegevens en ze gebruiken probabilistische methoden om nieuwe gegevens te genereren die lijken op de trainingsgegevens.

Het verschil tussen generatieve AI en traditionele AI is dat traditionele AI gericht is op het detecteren van patronen, het nemen van beslissingen, het aanscherpen van analyses, het classificeren van gegevens en het detecteren van fraude. Generatieve AI produceert daarentegen nieuwe inhoud, chatreacties, ontwerpen, synthetische gegevens of deepfakes.

Het verschil tussen generatieve AI en algemene AI is dat algemene AI een hypothetisch type kunstmatige intelligentie is dat het vermogen zou hebben om te begrijpen en te redeneren als een mens. Generatieve AI is een subset van AI die gericht is op het creëren van nieuwe inhoud of ideeën op basis van bestaande gegevens.

Krijg toegang tot het volledige Generatieve AI-marktrapport:
https://www.marketresearchfuture.com/reports/generative-ai-market-11879

Regionale analyse van de Generatieve AI-markt:

Noord-Amerika: Noord-Amerika is de leidende markt voor generatieve AI, met een marktaandeel van 40,2% in 2022. Dit komt door de sterke technologiesector in de regio, de aanwezigheid van grote generatieve AI-bedrijven en de beschikbaarheid van grote datasets voor het trainen van generatieve modellen.

Europa: Europa is de op één na grootste markt voor generatieve AI, met een marktaandeel van 28,6% in 2022. De Europese markt wordt gedreven door de toenemende toepassing van generatieve AI in de gezondheidszorg, media en entertainment, en de verwerkende industrie.

Azië-Pacific: De Azië-Pacific markt zal naar verwachting groeien met de snelste CAGR van 36,5% tijdens de prognoseperiode. Dit komt door de groeiende vraag naar generatieve AI in de zich snel ontwikkelende economieën in de regio, zoals China en India.

Latijns-Amerika: De Latijns-Amerikaanse markt zal naar verwachting groeien met een CAGR van 32,8% tijdens de prognoseperiode. Dit komt door de toenemende toepassing van generatieve AI in de gezondheidszorg, detailhandel en financiële dienstverlening in de regio.

Midden-Oosten en Afrika: De markt in het Midden-Oosten en Afrika zal naar verwachting groeien met een CAGR van 29,9% tijdens de prognoseperiode. Dit komt door de toenemende investeringen in generatieve AI in de olie- en gasindustrie en telecommunicatie in de regio.

Generatieve AI is een krachtige technologie met een breed scala aan potentiële toepassingen. Naarmate de technologie zich verder ontwikkelt, kunnen we nog meer innovatieve en creatieve toepassingen van generatieve AI verwachten.

Gerelateerde artikelen:

Cardless ATM Market Research Report-Globalevoorspelling tot 2032

Video on Demand marktonderzoeksrapport – Wereldwijde prognose tot 2032

NFT marktonderzoek wereldwijd voorspeld tot 2032

Over Market Research Future:

Bij Market Research Future (MRFR) stellen we onze klanten in staat om de complexiteit van verschillende industrieën te ontrafelen via onze Cooked Research Report (CRR), Half-Cooked Research Reports (HCRR), Raw Research Reports (3R), Continuous-Feed Research (CFR) en Market Research & Consulting Services.

Het team van MRFR heeft als hoogste doel het leveren van marktonderzoek en inlichtingendiensten van optimale kwaliteit aan onze klanten. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om al hun belangrijkste vragen te beantwoorden.

Daarnaast lanceren we“Wantstats”, het belangrijkste portaal voor marktgegevens in uitgebreide grafieken en statistieken, met prognoses en regionale en segmentanalyses. Blijf op de hoogte en neem datagestuurde beslissingen met Wantstats.

Contact:
Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited) 99 Hudson Street, 5Th Floor New York, NY 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK) E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com

Contactgegevens:

Contact:
Market Research Future (Part of Wantstats Research and Media Private Limited)
99 Hudson Street, 5Th Floor
New York, NY 10013
United States of America
+1 628 258 0071 (US)
+44 2035 002 764 (UK)
Email: [email protected]
Website: https://www.marketresearchfuture.com
Keywords:  Generative AI Market,Generative AI,Generative AI Market Size,Generative AI Market Share,Generative AI Size,Generative AI Demand