header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor Elektrisch Computerondersteund Ontwerp (ECAD) zal naar verwachting groeien met USD 6,05 miljard tegen een CAGR van 8,94% in 2032 – Rapport van Market Research Future (MRFR)

Aug 26, 2023 1:00 AM ET

Marktanalyse:

In 2022 bereikte de markt voor Elektrisch Computerondersteund Ontwerp (ECAD) een waarde van USD 2,8 miljard. Vooruitkijkend is de ECAD industrie klaar voor substantiële expansie, met projecties die een stijging aangeven van USD 3,05 miljard in 2023 tot een indrukwekkende USD 6,05 miljard in 2032. Deze voorspelling weerspiegelt een robuust samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 8,94% tijdens de tienjarige periode van 2023 tot 2032. De opmerkelijke groei van de markt wordt toegeschreven aan de toenemende integratie van elektronica in verschillende industrieën, waar het een belangrijke rol blijkt te spelen bij het verbeteren van de algemene prestaties.

Belangrijkste spelers:

Prominente spelers uit de industrie die in het rapport over de wereldwijde markt voor elektrisch computerondersteund ontwerp worden geprofileerd, zijn onder andere:

  • Dassault Systèmes SE
  • EPLAN Software & Service
  • Siemens PLM, Autodesk, Inc.
  • Trimble, Inc.
  • Bentley Systems, Inc.
  • Nemetschek SE
  • IGE XAO
  • ALPI Internationale Software

Klik hier voor een Premium-voorbeeldrapport

Omvang van het rapport – Elektrisch computerondersteund ontwerp (ECAD) markt:

Rapportgegevens

Details

Marktomvang in 2032

USD 6,05 miljard

CAGR tijdens 2023-2032

8.94%

Basisjaar

2022

Prognose

2023-2032

Markt Segmentatie

De wereldwijde markt voor computerondersteund elektrisch ontwerp vertoont een veelzijdige segmentatie die componenten, industrietypen, toepassingen en verticale segmenten omvat.

Componentenperspectief: In de komende voorspellingsperiode zal software naar verwachting een leidende rol spelen in deze markt vanwege de mogelijkheid om simulaties uit te voeren voor zowel conceptuele ontwerpen als eindproducten.

Standpunt industrietype: Discrete industrieën zullen de markt domineren tijdens de voorspellingsperiode. Het groeitraject wordt aangedreven door de toenemende vraag naar software om ingewikkelde productontwerpen te maken. Bovendien draagt het aanpassingsvermogen van de software om samenwerking op zowel binnenlandse als internationale schaal te vergemakkelijken aanzienlijk bij aan de expansie van de markt.

Focus op toepassingen: Industriële machinebesturingen zullen tijdens de prognoseperiode de markt domineren. Dit wordt toegeschreven aan hun centrale rol in de ontwikkeling van nieuwe producten onder Industrie 4.0, de toenemende automatiseringstrends en een sterke nadruk op het verlagen van de productiekosten.

Verticaal perspectief: Binnen de beoordelingsperiode zal de automobielsector naar verwachting een aanzienlijk deel van de markt beheersen. Deze prominente positie wordt gedreven door de afhankelijkheid van het ontwerp van elektrische architectuur, de integratie van diverse consumentenelektronica, het waarborgen van de interoperabiliteit van componenten en het inspelen op de veranderende regelgeving.

Koop nu het Premium Onderzoeksrapport – Krijg Uitgebreid Marktinzicht.

Drijfveren voor de markt:

IoT-expansie stuwt de groei in de markt voor automatiseringssoftware voor elektronische apparaten

De markt voor Automatiseringssoftware voor elektronische apparaten zal een aanzienlijke groei doormaken, gedreven door de verspreiding van het Internet of Things (IoT) en de toenemende prevalentie van aangesloten apparaten. IoT-technologie brengt een revolutie teweeg door processen te automatiseren, wat leidt tot lagere arbeidskosten en operationele uitgaven, en tegelijkertijd de bedrijfsactiviteiten versnelt. Het overkoepelende doel van het IoT is om een naadloos onderling verbonden ecosysteem op te zetten, dat verschillende elementen verenigt via ingebedde software, sensoren en andere geavanceerde technologieën. Dit onderling verbonden systeem voedt gegevens naar cloud gateways, waar ze worden geanalyseerd om mogelijke toekomstige verbeteringen en verbeteringen te identificeren.

Elektrisch computerondersteund ontwerp markt Kansen
Proliferatie van slimme netwerken biedt grote kansen

De groei van slimme meters & en slimme netwerken biedt mogelijkheden voor de elektrische elektronische computerondersteunde ontwerpindustrie.

Markt voor Elektronisch Computerondersteund Ontwerp Beperkingen en Uitdagingen:

Gebrek aan technische expertise als marktbeperking

Het gebrek aan technische expertise, diefstal/piraterij van technische software en de stijgende prijs van O&O-activiteiten kunnen fungeren als marktrestricties in de beoordelingsperiode.

Blader door diepgaand marktonderzoeksrapport (111 pagina’s, grafieken, tabellen, figuren) Elektrische computerondersteunde ontwerpmarkt (ECAD) – https://www.marketresearchfuture.com/reports/electrical-computer-aided-design-market-8235

Regionale analyse:

Noord-Amerika stuurt de markt voor elektrisch computerondersteund ontwerp

Noord-Amerika zal de markt voor elektrisch computerondersteund ontwerpen (ECAD) gaan aansturen, gedreven door een toename in de discrete en procesindustrie, aanzienlijke investeringen in industriële productie en de groeiende toepassing van ECAD-technologie. De VS, met een aanzienlijk marktaandeel, komt naar voren als een belangrijke speler, die profiteert van sterke concurrentie en factoren zoals verstedelijking, vooruitgang in digitale technologie, stijgende inkomens en een grote vraag naar geavanceerde productierobots. Overheidsinitiatieven voor fabrieksautomatisering en de digitalisering van olievelden in lijn met Industrie 4.0 dragen verder bij aan de groei van de markt.

APAC laat sterke groei zien in ECAD-markt

De APAC-regio verwacht een opmerkelijke groei in de ECAD-markt, aangewakkerd door de toenemende populariteit van ECAD en geavanceerde 3D-oplossingen voor het verbeteren van productie- en ontwerpprocessen. Efficiënt kostenbeheer, snellere time-to-market, verbeterde cashflow, verbeterde productkwaliteit en hogere winstmarges stimuleren de groei van de markt. De vraag naar mobiele grafische ontwerp-apps in slimme fabrieken en de bloeiende auto-industrie in Zuid-Korea, Japan en China, vooral in de ontwikkeling van elektrische voertuigen, stimuleren deze expansie verder.

Europa op weg naar veelbelovende groei in de markt voor elektrisch computerondersteund ontwerp

De Europese markt voor elektrisch computerondersteund ontwerp (ECAD) is klaar voor een aanzienlijke groei, voornamelijk gedreven door de toenemende complexiteit van het productieproces. Bovendien zal de toegenomen aandacht voor milieukwesties en veiligheid op de werkplek naar verwachting een katalysator zijn voor de expansie van de markt tijdens de evaluatieperiode. De markt profiteert ook van de toenemende haalbaarheid van nieuwe energiebronnen en een voortdurende stijging van de productkosten, gevoed door een cohort van innovatieve en concurrerende ontwerpers en ingenieurs die zich inzetten voor baanbrekende ontwikkelingen binnen de ECAD-industrie in de EU.

Gerelateerde rapporten:

Construction Robot Market – De Construction Robot Market zal naar verwachting een marktomvang van USD 2,80 miljard bereiken, met een jaarlijkse groei van 14,80% tijdens de voorspelde periode van 2022-2030.

Technical Illustration Software Market – De Technical Illustration Software Market zal naar verwachting een CAGR van 4,80% laten zien tijdens de prognoseperiode en een waarde bereiken van USD 8,7 miljard in 2030.

Elektrische computerondersteunde ontwerpmarkt (ECAD) – De elektrische computerondersteunde ontwerpmarkt (ECAD) zal naar verwachting 6,05 miljard dollar bedragen in 2032, met een CAGR van 8,94% tijdens de prognoseperiode 2023 – 2032.

Over Market Research Future:

Bij Market Research Future (MRFR) stellen we onze klanten in staat om de complexiteit van verschillende industrieën te ontrafelen via onze Cooked Research Report (CRR), Half-Cooked Research Reports (HCRR), Raw Research Reports (3R), Continuous-Feed Research (CFR) en Market Research & Consulting Services.

Het team van MRFR heeft als hoogste doel het leveren van marktonderzoek en inlichtingendiensten van optimale kwaliteit aan onze klanten. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om al hun belangrijkste vragen te beantwoorden.

Daarnaast lanceren we“Wantstats”, het belangrijkste portaal voor marktgegevens in uitgebreide grafieken en statistieken, met prognoses en regionale en segmentanalyses. Blijf op de hoogte en maak data-gedreven beslissingen met Wantstats.

Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited) 99 Hudson Street, 5Th Floor New York, NY 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK) E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com

Contactgegevens:

Market Research Future (Part of Wantstats Research and Media Private Limited)
99 Hudson Street, 5Th Floor
New York, NY 10013
United States of America
+1 628 258 0071 (US)
+44 2035 002 764 (UK)
Email: [email protected]
Website: https://www.marketresearchfuture.com
Keywords:  Electrical Computer-Aided Design (ECAD) Market,Electrical Computer-Aided Design (ECAD) Market Share,Electrical Computer-Aided Design (ECAD) Market Size,Electrical Computer-Aided Design (ECAD) Market Trends,Electrical Computer-Aided Design (ECAD) Market Insights,Electrical Computer-Aided Design (ECAD) Market Growth