header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De 5G-markt in de gezondheidszorg zal exponentieel groeien als gevolg van de toenemende nadruk op patiëntbewaking op afstand en data-intensieve medische beeldvorming

Aug 28, 2023 9:00 AM ET

5G in Gezondheidszorg Markt Scope & Overzicht

Volgens het rapport van SNS Insider werd de markt voor 5G in de gezondheidszorg in 2022 geschat op 379,26 miljoen dollar. Prognoses geven aan dat de markt zal stijgen tot ongeveer 35.557,05 miljoen dollar in 2030, gedreven door een robuuste CAGR van 76,4% tijdens de prognoseperiode van 2023 tot 2030.

5G, de vijfde generatie draadloze communicatienetwerken, heeft een paradigmaverschuiving teweeggebracht in de manier waarop gezondheidszorgdiensten worden geleverd, beheerd en ervaren. De uitzonderlijke snelheid, ultralage latentie en enorme connectiviteitsmogelijkheden hebben een veelheid aan mogelijkheden ontsloten, waardoor de gezondheidszorg efficiënter, toegankelijker en patiëntgerichter is dan ooit tevoren.

Belangrijke spelers in het rapport zijn de volgende:

AT & T Inc., BT Group, Ericsson, Orange S.A., Cisco Systems, Inc., Telus Communications Inc., Telit, T?Mobile USA, Inc., Telefónica, S.A., SAMSUNG, Verizon en andere spelers.

Gratis PDF-voorbeeldrapport: https://www.snsinsider.com/sample-request/1744

Marktanalyse

Het internet der dingen (IoT) speelt een belangrijke rol in de moderne gezondheidszorg. De robuuste connectiviteit van 5G is geschikt voor een uitgebreid netwerk van onderling verbonden medische apparaten en wearables, variërend van smartwatches die vitale functies bewaken tot implanteerbare sensoren die continu gezondheidsgegevens leveren. Deze integratie bevordert proactief gezondheidszorgbeheer, waardoor tijdige interventies en gepersonaliseerde behandelplannen mogelijk worden. Telegeneeskunde, dat al in opkomst is, krijgt een aanzienlijke impuls van 5G-technologie. De snelle verbinding met lage latentie die 5G biedt, verbetert de kwaliteit van videoconsulten, waardoor diagnoses op afstand nauwkeuriger en betrouwbaarder worden. Patiënten in landelijke of afgelegen gebieden krijgen toegang tot gespecialiseerde medische expertise, terwijl zorgverleners efficiënt kunnen samenwerken ongeacht geografische barrières. Al deze factoren bevorderen de groei van de 5G-markt in de gezondheidszorg.

Impact van recessie

De impact van een recessie op de 5G-markt in de gezondheidszorg is complex en veelzijdig. Hoewel uitdagingen zoals lagere investeringen en een tragere adoptie mogelijk zijn, zijn er ook kansen voor innovatieve oplossingen die inspelen op de veranderende behoeften van de gezondheidszorgsector in financieel turbulente tijden. De wisselwerking tussen economische factoren en technologische vooruitgang zal uiteindelijk bepalend zijn voor de rol van 5G in de gezondheidszorg en de veerkracht en het aanpassingsvermogen van de sector bij tegenslagen aantonen.

Segmentatie-analyse

Het synergetisch potentieel van 5G-technologie en de segmenten Remote Patient Monitoring en Healthcare Providers houdt een immense belofte in voor de 5G-markt in de gezondheidszorg. Nu de integratie van 5G in een stroomversnelling raakt, zijn deze segmenten gepositioneerd als speerpunt voor de transformatieve veranderingen die de toekomst van de gezondheidszorg zullen bepalen. Door realtime datatransmissie, verbeterde telegeneeskundige mogelijkheden en operationele stroomlijning zal 5G niet alleen de patiëntenzorg verbeteren, maar ook de operationele efficiëntie van zorgverleners optimaliseren. Deze dynamische verschuiving markeert het begin van een nieuw tijdperk in de gezondheidszorg – een tijdperk dat meer verbonden, responsief en patiëntgericht is dan ooit tevoren.

5G in de gezondheidszorg marktsegmentatie als volgt:

Per component

  • Hardware
  • Connectiviteit
  • Diensten

Per toepassing

  • Patiëntbewaking op afstand
  • AR/VR
  • Verbonden medische apparaten
  • Activa volgen voor medische apparaten
  • Aangesloten ambulance

Per eindgebruiker

  • Zorgaanbieders
  • Zorg Betalers

Hebt u een rapport op maat nodig volgens uw bedrijfsbehoeften, vraag het hier: https://www.snsinsider.com/enquiry/1744

Regionale statusanalyse &

Noord-Amerika loopt voorop bij de toepassing van 5G-technologie in de gezondheidszorg. De geavanceerde gezondheidszorginfrastructuur en het sterke technologische ecosysteem van de regio hebben de snelle groei van de 5G-markt in de gezondheidszorg bevorderd. In Europa draagt de integratie van 5G in de gezondheidszorg bij aan betere patiëntresultaten en optimalisatie van middelen. Landen met uitgebreide netwerken in de gezondheidszorg, zoals Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, maken gebruik van 5G om de diagnostische mogelijkheden te verbeteren door middel van medische beeldvorming met hoge resolutie die naadloos kan worden gedeeld tussen medische professionals. De regio Azië-Pacific is getuige van aanzienlijke vooruitgang in 5G-gebaseerde gezondheidszorgoplossingen, met name in dichtbevolkte landen zoals China, Zuid-Korea en Japan. Telegeneeskunde heeft aan belang gewonnen en biedt een oplossing voor de problemen met betrekking tot de toegang tot gezondheidszorg in afgelegen en landelijke gebieden.

Conclusie

De toekomst van de markt wordt gekenmerkt door ongekende innovatie en potentieel. Naarmate 5G-technologie breder wordt geïmplementeerd, kunnen gezondheidszorgsystemen wereldwijd profiteren van verbeterde patiëntenzorg, gestroomlijnde operaties en verbeterde toegankelijkheid. Om dit potentieel te realiseren is echter een samenwerking nodig tussen technologieleveranciers, professionals in de gezondheidszorg en beleidsmakers om uitdagingen aan te pakken, gegevensbeveiliging te garanderen en de voordelen van deze transformatieve technologie te maximaliseren.

Vaak gestelde vragen

Wat zijn de verwachte vooruitzichten voor de groei van 5G in de gezondheidszorg?

  • De wereldwijde markt zal tegen 2030 35.557,05 miljoen dollar bereiken, gedreven door een robuuste CAGR van 76,4% tijdens de voorspellingsperiode van 2023 tot 2030.

Wat zijn de belangrijkste factoren die de markt voor 5G in de gezondheidszorg beïnvloeden?

  • De convergentie van ultrabetrouwbare communicatie met lage latentie, IoT-gebaseerde ecosystemen in de gezondheidszorg, telegeneeskunde, edge computing, geavanceerde medische beeldvorming en robotica benadrukt het immense potentieel van 5G om de gezondheidszorg naar nieuwe hoogten te tillen.

Wie zijn de belangrijkste spelers op de 5G-markt in de gezondheidszorg?

  • AT & T Inc., Telefónica, S.A., BT Group, Telus Communications Inc., Telit, Ericsson, Orange S.A., Cisco Systems, Inc.,T?Mobile USA, Inc., SAMSUNG, Verizon.

Inhoud

Hoofdstuk 1 Introductie

Hoofdstuk 2 Onderzoeksmethodologie

Hoofdstuk 3 Marktdynamiek

Hoofdstuk 4. Impactanalyse (COVID-19, oorlog tussen Oekraïne en Rusland, aanhoudende recessie op grote economieën)

Hoofdstuk 5 Waardeketenanalyse

Hoofdstuk 6 De 5 krachten van Porter

Hoofdstuk 7 PEST-analyse

Hoofdstuk 8 5G in de gezondheidszorg marktsegmentatie, per component

Hoofdstuk 9 5G in de gezondheidszorg marktsegmentatie, per toepassing

Hoofdstuk 10 5G in de gezondheidszorg marktsegmentatie, per eindgebruiker

Hoofdstuk 11 Regionale analyse

Hoofdstuk 12 Bedrijfsprofiel

Hoofdstuk 13 Concurrentielandschap

Hoofdstuk 14 Gebruikscases en best practices

Hoofdstuk 15 Conclusie

Koop het volledige onderzoeksrapport: https://www.snsinsider.com/checkout/1744

Over de VS:

SNS Insider is met haar authentieke consumenten- en marktinzichten wereldwijd toonaangevend op het gebied van data en analytics. Het vertrouwen van onze klanten en zakenpartners heeft altijd centraal gestaan in wie we zijn als bedrijf. Om het succes van onze klanten te ondersteunen, hebben onze hoogopgeleide ingenieurs, consultants en datawetenschappers consequent de grenzen van de industrie verlegd met innovatieve methodologieën en meettechnologieën.

We helpen onze klanten te anticiperen op industriële, economische en consumententrends om ontwrichtende veranderingen te stimuleren door wereldwijde ervaring te combineren met lokale informatie van experts van over de hele wereld. We brengen context aan in strategische en tactische gegevens door benaderingen te combineren die gebaseerd zijn op gegevenswetenschap en veldonderzoek, en helpen u zo bij het aanpakken van uw meest dringende problemen en het signaleren van mogelijkheden.

Neem contact met ons op: Akash Anand Hoofd Bedrijfsontwikkeling & Strategie, [email protected], Telefoon: 1-415-230-0044 (VS) | 91-7798602273 (IND), Website: https://www.snsinsider.com/


Keywords:  5g in healthcare market,5g in healthcare market size,5g in healthcare market share,5G In Healthcare,5G In Healthcare Market Growth,5G In Healthcare Market Trends,5g in healthcare industry