header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De AI in Fintech-markt zal een exponentiële groei laten zien vanwege de toenemende nadruk op datagestuurde inzichten en naleving van regelgeving

Aug 28, 2023 9:00 AM ET

AI in Fintech-marktbereik & Overzicht

De AI in Fintech-markt heeft volgens het rapport van SNS Insider in 2022 een waarde van 13,23 miljard dollar bereikt. De prognoses gaan uit van een aanzienlijke CAGR van 42,3% tussen 2023 en 2030, waardoor de marktwaarde uiteindelijk zal stijgen tot ongeveer 222,49 miljard USD in het jaar 2030.

De samensmelting van AI en fintech heeft een wereld aan mogelijkheden ontsloten binnen de financiële dienstverlening. Van het opnieuw vormgeven van de manier waarop we geld beheren tot het herdefiniëren van risicobeoordeling en fraudepreventie, AI blijft innovatie stimuleren die de ervaringen van klanten verbetert, financiële instellingen mondiger maakt en de sector naar ongekende groei stuwt.

Ontvang een gratis sample van het AI in Fintech Market Report 2023 @ https://www.snsinsider.com/sample-request/1259

Marktanalyse

Een van de belangrijkste drijfveren voor de groei van de AI in fintech-markt is het ongeëvenaarde vermogen om waardevolle inzichten te halen uit enorme datasets. Fintech leeft van gegevens en het vermogen van AI om deze datavoorraden in realtime te verwerken en te analyseren stelt bedrijven in staat om beter geïnformeerde beslissingen te nemen. AI-gestuurde analyses stellen financiële instellingen in staat om klantgedrag te begrijpen, trends te identificeren en afwijkingen te detecteren, wat weer helpt bij risicobeoordeling, fraudepreventie en gepersonaliseerde klantervaringen. AI heeft de klantbetrokkenheid in de fintech-ruimte geherdefinieerd door diensten af te stemmen op individuele voorkeuren en behoeften. Chatbots en virtuele assistenten, aangedreven door AI, bieden 24 uur per dag ondersteuning, beantwoorden vragen, vergemakkelijken transacties en geven financieel advies. Dit verhoogt niet alleen de klanttevredenheid, maar verlaagt ook de operationele kosten voor fintech-bedrijven.

Belangrijke spelers in het rapport zijn:

– Microsoft
– Google
– Salesforce
– IBM
– Intel
– Amazon Web Services
– Inbenta Technologieën
– IPsoft
– Nuance Communications
– ComplyAdvantage
– Overige

Impact van Recessie

De impact van een recessie op AI in de fintechmarkt is een combinatie van uitdagingen en kansen. Financieringsbeperkingen en verschuivingen in consumentengedrag kunnen obstakels vormen, maar AI-technologieën kunnen fintech-bedrijven ook helpen om door het recessielandschap te navigeren door risicobeheer te verbeteren, kosten te verlagen en financiële begeleiding op maat te bieden. De mate waarin AI blijft floreren in fintech tijdens een recessie hangt af van het vermogen van de sector om de mogelijkheden ervan creatief en strategisch in te zetten.

Segmentatie-analyse

Het AI in fintech-marktlandschap is getuige van de opkomst van de segmenten Solution en Virtual Assistant, die een revolutie teweegbrengen in de financiële dienstverlening en klantinteracties. Deze segmenten zijn klaar om de markt te domineren, gedreven door hun capaciteit om uitgebreide oplossingen te bieden voor ingewikkelde financiële uitdagingen en om klantervaringen te transformeren door middel van gepersonaliseerde, AI-gedreven interacties. Naarmate AI zich verder ontwikkelt, belooft het samenwerkingspotentieel van deze segmenten de toekomst van financiën opnieuw vorm te geven, waardoor deze toegankelijker, efficiënter en klantgerichter worden dan ooit tevoren.

Inbegrepen marktsegmentatie en subsegmentatie zijn:

Per component:

– Oplossingen

o Softwaretools
o Platformen

– Diensten

o Beheerd
o Professioneel

Op implementatiemodus:

– Cloud
– Op locatie

AI in Fintech-markt per toepassingsgebied:

– Virtuele assistent (chatbots)
– Bedrijfsanalyse en rapportage
– Gedragsanalyse van klanten
– Overige (inclusief marktonderzoek, reclame en marketingcampagnes)

Regionale statusanalyse &

Noord-Amerika, met name de Verenigde Staten, loopt voorop bij de integratie van AI in fintech-diensten. De regio profiteert van een robuust technologisch ecosysteem, toegang tot enorme hoeveelheden gegevens en een gunstig regelgevingsklimaat dat innovatie stimuleert. Europese landen omarmen AI in fintech met nadruk op gegevensbescherming en ethische overwegingen. De General Data Protection Regulation (GDPR) heeft de ontwikkeling van AI vormgegeven door de nadruk te leggen op toestemming van de gebruiker en privacy. De Aziatisch-Pacifische regio is getuige van een golf van AI-gestuurde fintech-innovatie, gedreven door een combinatie van ondersteunend overheidsbeleid, een ontluikende technisch onderlegde bevolking en het voorbijstreven van de traditionele bankinfrastructuur.

Vraag naar het rapport @ https://www.snsinsider.com/enquiry/1259

Conclusie

De toekomst van AI in de fintech-markt is enorm veelbelovend. Naarmate de technologie zich verder ontwikkelt, zal de integratie van AI in financiële diensten innovatie stimuleren, de klantervaring verbeteren en traditionele bedrijfsmodellen een nieuwe vorm geven. Het is echter essentieel voor bedrijven om de ethische, regelgevende en veiligheidsoverwegingen die gepaard gaan met deze ontwikkelingen in goede banen te leiden om te zorgen voor een verantwoord en duurzaam AI-gedreven fintech-landschap.

Veelgestelde vragen

V1) Wat zijn de verwachte vooruitzichten voor de groei van de AI in fintech-markt?

Ans: De wereldwijde markt zal tussen 2023 en 2030 een CAGR van 42,3% laten zien, waardoor de marktwaarde uiteindelijk zal stijgen tot ongeveer 222,49 miljard USD in het jaar 2030.

V2) Wat zijn de belangrijkste factoren die de AI in fintech-markt beïnvloeden?

Ans: Datagestuurde inzichten, verbeterde klantervaringen, robuust risicobeheer, algoritmische handel, inclusieve kredietscores, naleving van regelgeving en gepersonaliseerd financieel advies vormen samen de basis van de opmars van AI in fintech.

V3) Wie zijn de belangrijkste spelers op de AI in fintech-markt?

Ans: Microsoft (Washington, VS), Google (Californië, VS), IBM (New York, VS), Intel (Californië, VS), Amazon Web Services (Washington, VS), Nuance Communications (Massachusetts, VS).

Inhoudsopgave – Belangrijkste punten

1. Inleiding
2. Methodologie van het onderzoek
3. Marktdynamiek
4. Impactanalyse
4.1. COVID-19 impactanalyse
4.2. Gevolgen van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland
4.3. Impact van aanhoudende recessie op grote economieën
5. Waardeketenanalyse
6. Porter’s 5 Krachten Model
7. PEST-analyse
8. AI in Fintech-marktsegmentatie, per servicetype per component
9. AI in Fintech markt Naar Implementatiewijze
10. AI in Fintech markt naar toepassingsgebied
11. Regionale analyse
12. Bedrijfsprofielen
13. Concurrentielandschap
14. Conclusie

Over ons:

SNS Insider is een van de toonaangevende marktonderzoek- en adviesbureaus die wereldwijd de marktonderzoekindustrie domineert. Het doel van ons bedrijf is om klanten de kennis te geven die ze nodig hebben om te kunnen functioneren in veranderende omstandigheden. Om u te voorzien van actuele, nauwkeurige marktgegevens, consumenteninzichten en meningen, zodat u met vertrouwen beslissingen kunt nemen, maken we gebruik van verschillende technieken, waaronder enquêtes, videogesprekken en focusgroepen over de hele wereld.

Koop de volledige PDF van AI in Fintech Market Report 2023 @ https://www.snsinsider.com/checkout/1259

Lees meer ICT-gerelateerde rapporten

Akash Anand | Hoofd bedrijfsontwikkeling & Strategie | Telefoon: 1-415-230-0044 (VS) | E-mail: [email protected]


Keywords:  AI in Fintech Market,AI in Fintech Market Size,AI in Fintech Market Share,AI in Fintech Market Growth,AI in Fintech Market Trends,AI in Fintech Market Analysis,AI in Fintech Market Forecast,AI in Fintech Market Report