header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor kunstmatige intelligentie in diagnostiek zal exponentieel groeien door de toenemende vraag naar nauwkeurige en efficiënte diagnostiek

Aug 29, 2023 9:00 AM ET

Artificial Intelligence in Diagnostics Market Scope & Overzicht

Het rapport van SNS Insider geeft aan dat de markt voor kunstmatige intelligentie in diagnostiek in 2022 werd geschat op 1172,46 miljoen dollar en dat verwacht wordt dat deze in 2030 5123,16 miljoen dollar zal bedragen, met een CAGR van 23,45% over de voorspelde periode van 2023 tot 2030.

In de afgelopen jaren heeft de integratie van kunstmatige intelligentie (AI) in de diagnostiek zich ontpopt als een transformerende kracht in de geneeskunde. AI heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop medische aandoeningen worden gedetecteerd, geanalyseerd en behandeld, waardoor de weg is vrijgemaakt voor nauwkeurigere en efficiëntere diagnostische processen.

Belangrijke spelers in het rapport zijn de volgende:

HeartFlow, Inc, Therapixel SA, Nano-X Imaging Ltd, Prognos Health Inc, Butterfly Network, Inc, Aidence B.V., Siemens AG, GE Healthcare, Digital Diagnostics Inc, IBM en andere spelers.

Gratis PDF-voorbeeldrapport: https://www.snsinsider.com/sample-request/1849

Marktanalyse

Kunstmatige intelligentie (AI) heeft laten zien over opmerkelijke capaciteiten te beschikken bij het analyseren van complexe medische gegevens en het helpen bij een nauwkeurige diagnose van ziekten. Het vermogen om grote hoeveelheden gegevens te verwerken, patronen te herkennen en realtime inzichten te verschaffen verbetert de diagnostische precisie, waardoor de kans op een verkeerde diagnose afneemt en de resultaten voor de patiënt verbeteren. Deze groeiende vraag naar nauwkeurige en efficiënte diagnostiek is een belangrijke drijfveer voor de toepassing van AI in de medische sector. AI heeft een revolutie teweeggebracht in de interpretatie van medische beeldvorming. Met de ontwikkeling van geavanceerde beeldvormingstechnieken zoals MRI, CT-scans en digitale pathologie, is de hoeveelheid gegenereerde beeldgegevens enorm toegenomen. AI-algoritmes kunnen deze beelden snel analyseren en subtiele afwijkingen identificeren die door mensenogen misschien over het hoofd worden gezien. De integratie van AI met deze technologieën versnelt het diagnostische proces, wat leidt tot vroegtijdige opsporing van ziekten en gepersonaliseerde behandelplannen. Al deze factoren bevorderen de groei van de markt voor diagnostische kunstmatige intelligentie.

Impact van recessie

De markt voor kunstmatige intelligentie in diagnostica heeft het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in de gezondheidszorg door de diagnostische nauwkeurigheid en efficiëntie te verbeteren. De impact van een economische recessie op deze markt kan echter niet worden genegeerd. Investeringsuitdagingen, een tragere adoptie en hindernissen voor innovatie zijn enkele van de problemen waar belanghebbenden mee te maken kunnen krijgen. Door strategische benaderingen te implementeren die zich richten op kosteneffectiviteit, samenwerking, ROI, gediversifieerde financiering en aanpasbare bedrijfsmodellen, kan de AI in diagnostiek markt de uitdagingen van een recessie doorstaan en zijn traject naar transformatieve vooruitgang voortzetten.

Segmentatie-analyse

In de afgelopen jaren heeft de medische diagnostiek een revolutie doorgemaakt door de snelle vooruitgang in kunstmatige intelligentie (AI), met twee prominente segmenten in de voorhoede: Machine Learning (ML) en radiologie. Naarmate deze twee segmenten zich verder ontwikkelen, wordt hun wederzijdse synergie steeds duidelijker. Machine Learning-algoritmen kunnen snel terabytes aan radiologische beelden doorzoeken, waardoor subtiele afwijkingen die aan menselijke waarneming kunnen ontsnappen, sneller worden geïdentificeerd. Bovendien kunnen AI-algoritmen leren van een groot aantal gevallen, waardoor diagnostische fouten worden verminderd en de algehele betrouwbaarheid van medische interpretaties wordt verbeterd.

De marktsegmentatie van kunstmatige intelligentie (AI) in diagnostiek is als volgt:

Naar component

  • Software
  • Service

Op technologie

  • Machinaal leren
  • Natuurlijke taalverwerking
  • Computer Visie
  • Overige

Naar bedrijfstak

  • IT en Telecommunicatie
  • Detailhandel en E-commerce
  • BFSI
  • Gezondheidszorg
  • Productie
  • Auto-industrie
  • Overige

Hebt u een rapport op maat nodig volgens uw bedrijfsbehoeften, vraag het hier: https://www.snsinsider.com/enquiry/1849

Regionale status & Analyse

Noord-Amerika blijft koploper op de markt voor kunstmatige intelligentie in diagnostiek vanwege de robuuste technologische infrastructuur, aanzienlijke investeringen in onderzoek en ontwikkeling en een goed gevestigd gezondheidszorgsysteem. De uitgebreide toepassing van elektronische patiëntendossiers (EHR’s) in de regio heeft geleid tot de beschikbaarheid van enorme datasets, die AI-algoritmen kunnen benutten voor nauwkeurige diagnostische inzichten. Europese landen omarmen AI in de diagnostiek om strategieën voor gepersonaliseerde geneeskunde te verbeteren. Met een vergrijzende bevolking en een stijgende ziektelast is er een groeiende behoefte aan nauwkeurige en tijdige diagnoses. AI-technologieën stellen zorgverleners in staat om op maat gemaakte behandelplannen aan te bieden door genetische, klinische en levensstijlgegevens te analyseren. In de regio Azië-Pacific is een toename te zien van AI-gestuurde diagnostische initiatieven die de kloof in de toegankelijkheid van de gezondheidszorg op het platteland en in stedelijke gebieden moeten overbruggen.

Conclusie

De toekomst van kunstmatige intelligentie in de diagnostiekmarkt belooft veel goeds. Met de mogelijkheid om diagnoses te versnellen, de nauwkeurigheid te verbeteren en de middelen in de gezondheidszorg te optimaliseren, staat AI voor een revolutie in de manier waarop medische professionals patiëntenzorg benaderen. Naarmate de technologie zich blijft ontwikkelen en de samenwerking tussen AI-experts en medische professionals zich verdiept, kunnen we een nieuw tijdperk van diagnostiek verwachten waarin ziekten eerder worden ontdekt, behandelingen worden afgestemd op individuen en de resultaten voor patiënten aanzienlijk worden verbeterd.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de verwachte vooruitzichten voor de groei van de markt voor diagnostische kunstmatige intelligentie?

De wereldwijde markt zal tegen 2030 een waarde bereiken van 5123,16 miljoen USD, met een CAGR van 23,45% over de voorspelde periode van 2023 tot 2030.

Wat zijn de belangrijkste factoren die de markt voor kunstmatige intelligentie in diagnostiek beïnvloeden?

De markt kent een aanzienlijke groei als gevolg van factoren zoals de toenemende vraag naar nauwkeurige diagnostiek, de prevalentie van chronische ziekten, de beschikbaarheid van big data, trends in gepersonaliseerde geneeskunde, de vooruitgang in AI-algoritmen en de opkomst van telegeneeskunde.

Wie zijn de belangrijkste spelers op de markt voor kunstmatige intelligentie in diagnostiek?

HeartFlow, Inc., Digital Diagnostics Inc., Prognos Health Inc., Butterfly Network, Inc., Therapixel SA, Nano-X Imaging Ltd., Aidence B.V., Siemens AG, GE Healthcare, IBM.

Inhoud

Hoofdstuk 1 Introductie

Hoofdstuk 2 Onderzoeksmethodologie

Hoofdstuk 3 Marktdynamiek

Hoofdstuk 4. Impactanalyse (COVID-19, oorlog tussen Oekraïne en Rusland, aanhoudende recessie op grote economieën)

Hoofdstuk 5 Waardeketenanalyse

Hoofdstuk 6 De 5 krachten van Porter

Hoofdstuk 7 PEST-analyse

Hoofdstuk 8 Kunstmatige intelligentie (AI) in de diagnostiek marktsegmentatie, per component

Hoofdstuk 9 Kunstmatige intelligentie (AI) in de diagnostiek marktsegmentatie, per technologie

Hoofdstuk 10 Kunstmatige intelligentie (AI) in de diagnostiek marktsegmentatie, naar bedrijfstak

Hoofdstuk 11 Regionale analyse

Hoofdstuk 12 Bedrijfsprofiel

Hoofdstuk 13 Concurrentielandschap

Hoofdstuk 14 Gebruikscases en best practices

Hoofdstuk 15 Conclusie

Koop het volledige onderzoeksrapport: https://www.snsinsider.com/checkout/1849

Over de VS:

SNS Insider is met haar authentieke consumenten- en marktinzichten wereldwijd toonaangevend op het gebied van data en analytics. Het vertrouwen van onze klanten en zakenpartners heeft altijd centraal gestaan in wie we zijn als bedrijf. Om het succes van onze klanten te ondersteunen, hebben onze hoogopgeleide ingenieurs, consultants en datawetenschappers consequent de grenzen van de industrie verlegd met innovatieve methoden en meettechnologieën.

We helpen onze klanten te anticiperen op industriële, economische en consumententrends om ontwrichtende veranderingen te stimuleren door wereldwijde ervaring te combineren met lokale informatie van experts van over de hele wereld. We brengen context aan in strategische en tactische gegevens door benaderingen te combineren die gebaseerd zijn op gegevenswetenschap en veldonderzoek, en helpen u zo bij het aanpakken van uw meest dringende problemen en het signaleren van mogelijkheden.

Neem contact met ons op: Akash Anand Hoofd bedrijfsontwikkeling & Strategie, [email protected], Telefoon: 1-415-230-0044 (VS) | 91-7798602273 (IND), Website: https://www.snsinsider.com/


Keywords:  artificial intelligence in diagnostics market,Artificial Intelligence (AI) In Diagnostics Market,Artificial Intelligence in Diagnostics Market Size,Artificial Intelligence in Diagnostics Market Share,Artificial Intelligence in Diagnostics Market Trends,Artificial Intelligence in Diagnostics Market Growth