header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor augmented en virtual reality (AR VR) zal een hogere groei laten zien dankzij de toenemende uitrol van 5G en de opkomst van zakelijke toepassingen

Aug 30, 2023 9:00 AM ET

Marktbereik & Overzicht

Volgens het rapport van SNS Insider had de markt voor Augmented en Virtual Reality (AR VR) in 2022 een geschatte waarde van 46,93 miljard USD. Prognoses geven aan dat deze markt tegen het jaar 2030 naar verwachting een waarde van ongeveer 288,82 miljard USD zal bereiken, met een aanzienlijke CAGR van 25,5% gedurende de geprojecteerde looptijd van 2023 tot 2030.

In een snel evoluerend technologisch landschap hebben Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR) zich ontpopt als baanbrekende innovaties die de kloof tussen de digitale en fysieke wereld overbruggen. Deze meeslepende technologieën hebben het potentieel om de manier waarop we de werkelijkheid waarnemen, ermee interageren en de werkelijkheid zelf ervaren opnieuw vorm te geven.

Ontvang een gratis sample van Augmented and Virtual Reality (AR VR) Market Report 2023 @ https://www.snsinsider.com/sample-request/2500

Marktanalyse

De markt voor augmented en virtual reality (AR VR) heeft een uitzonderlijke evolutie doorgemaakt, waarbij de grenzen van de verbeelding zijn overschreden om een cruciale kracht te worden in het vormgeven van verschillende industrieën. De gaming- en entertainmentindustrie is een monumentale pijler die de groei van AR- en VR-technologieën stimuleert. Nu consumenten op zoek zijn naar meer meeslepende en interactieve ervaringen, biedt AR/VR ongekende mogelijkheden. De integratie van deze technologieën in games, simulaties en interactieve content heeft entertainment geherdefinieerd, waardoor een massale groep gebruikers is aangetrokken en de markt is gegroeid. AR/VR herdefinieert het e-commercelandschap door consumenten in staat te stellen producten te visualiseren voordat ze deze kopen. Virtuele proefritten, augmented showrooms en interactieve winkelervaringen overbruggen de kloof tussen fysieke en online retail, bevorderen de betrokkenheid van de consument en stimuleren de verkoop.

Belangrijke spelers in het rapport zijn:

– Samsung Electronics Co. Ltd.
– Sony
– Wikitude
– HTC
– Magic Leap Inc.
– Microsoft
– Osterhout Ontwerpgroep
– Alfabet
– DAQRI
– Facebook
– Overige

Impact van Recessie

Een recessie kan inderdaad een impact hebben op de augmented en virtual reality (AR VR) markt. De omvang van deze impact zal echter afhangen van verschillende factoren, waaronder de ernst en duur van de economische neergang, het aanpassingsvermogen van bedrijven binnen de sector en de waardepropositie van AR/VR-technologieën bij het aanpakken van specifieke uitdagingen die de recessie met zich meebrengt. Zoals de geschiedenis heeft laten zien, vindt technologische innovatie vaak een manier om te overwinnen, en de reis van de AR/VR-markt door een recessie kan de weg vrijmaken voor meer veerkrachtige, toegankelijke en veelzijdige immersieve ervaringen in de toekomst.

Segmentatie analyse

De opkomst van grote ondernemingen en het commerciële segment in de markt voor augmented en virtual reality (AR/VR) zal het traject van de sector de komende jaren bepalen. Deze segmenten dragen hun specifieke sterke punten – financiële draagkracht, innovatievermogen en het oplossen van problemen in de echte wereld – bij aan de evolutie en groei van AR/VR-technologieën. Naarmate hun dominantie voortduurt, kunnen we steeds geavanceerdere toepassingen verwachten die de manier waarop we omgaan met zowel digitale als fysieke omgevingen herdefiniëren en de positie van AR/VR als transformatieve technologie verstevigen.

Marktsegmentatie en subsegmentatie inbegrepen zijn:

Naar organisatiegrootte

– Grote ondernemingen
– Kleine ondernemingen & Middelgrote ondernemingen

Op technologietype

AR-technologie

– Op markers gebaseerde AR-technologie
– Merkloze AR-technologie

VR-technologie

– Niet-immersief
– Semi-immersieve en Volledig Immersieve Technologie

Door component

– Hardware
– Software

Naar type eindgebruiker

– Commercieel
– Consument

Op toepassing

– Consument
– Commercieel
– Onderneming
– Gezondheidszorg
– Luchtvaart en defensie
– Auto-industrie
– Energie
– Overige

Regionale Status & Analyse

Noord-Amerika is koploper in de markt voor augmented en virtual reality (AR/VR) dankzij het robuuste technologische ecosysteem, met bedrijven als Microsoft, Facebook (Meta) en Google voorop. De dominantie van de regio wordt toegeschreven aan een combinatie van factoren, waaronder vroege investeringen in AR/VR-onderzoek, sterke ondersteuning door durfkapitaal en een cultuur van innovatie. In Europa wordt de toepassing van AR/VR beïnvloed door een rijk cultureel erfgoed en een focus op het samenvoegen van traditionele industrieën met technologische vooruitgang. Landen als Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zijn de drijvende krachten achter deze trend en passen AR/VR toe in auto-ontwerp, architectuur en cultuurbehoud.

Informeer naar het rapport @ https://www.snsinsider.com/enquiry/2500

Conclusie

De markt bevindt zich op een keerpunt, klaar om industrieën, maatschappelijke interacties en persoonlijke ervaringen opnieuw vorm te geven. De convergentie van realiteiten, de komst van 5G en het vervagen van de grenzen tussen consumenten en bedrijven stuwen deze technologie naar onbekend terrein. Terwijl de wereld AR-brillen omarmt en ethische afwegingen maakt, wemelt het van de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen

V1) Wat zijn de verwachte vooruitzichten voor de groei van de markt voor augmented en virtual reality (AR VR)?

Ans: De wereldwijde markt zal 288,82 miljard dollar bereiken tegen het jaar 2030, met een aanzienlijke CAGR van 25,5% tijdens de geprojecteerde duur van 2023 tot 2030.

V2) Wat zijn de belangrijkste factoren die de markt voor augmented en virtual reality (AR VR) beïnvloeden?

Ans: Consumenten omarmen AR-enabled winkelervaringen, waarbij ze producten in hun echte omgeving kunnen visualiseren voordat ze een aankoop doen. Deze synergie stimuleert innovatie in verschillende sectoren.

V3) Wie zijn de belangrijkste spelers op de markt van augmented en virtual reality (AR VR)?

Ans: Samsung Electronics Co, Ltd, Alphabet, Magic Leap, Inc, Microsoft Corporation, Sony, Wikitude, HTC, OSTERHOUT DESIGN GROUP, DAQRI, Facebook.

Inhoudsopgave – Belangrijkste punten

1. Inleiding
2. Methodologie van het onderzoek
3. Marktdynamiek
4. Impactanalyse
4.1. COVID-19 impactanalyse
4.2. Gevolgen van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland
4.3. Impact van aanhoudende recessie op grote economieën
5. Waardeketenanalyse
6. Porter’s 5 Krachten Model
7. PEST-analyse
8. Augmented en Virtual Reality-markt, per organisatiegrootte
9. Augmented en Virtual Reality-markt, per technologietype
10. Augmented en Virtual Reality markt, per component
11. Augmented en Virtual Reality-markt, per type eindgebruiker
12. Augmented en Virtual Reality markt, per toepassing
13. Regionale analyse
14. Bedrijfsprofielen
15. Concurrentielandschap
16. Conclusie

Over ons:

SNS Insider is een van de toonaangevende marktonderzoek- en adviesbureaus die wereldwijd de marktonderzoekindustrie domineert. Het doel van ons bedrijf is om klanten de kennis te geven die ze nodig hebben om te kunnen functioneren in veranderende omstandigheden. Om u te voorzien van actuele, nauwkeurige marktgegevens, consumenteninzichten en meningen, zodat u met vertrouwen beslissingen kunt nemen, maken we gebruik van verschillende technieken, waaronder enquêtes, videogesprekken en focusgroepen over de hele wereld.

Koop Volledige PDF van Augmented and Virtual Reality (AR VR) Marktrapport 2023 @ https://www.snsinsider.com/checkout/2500

Lees meer ICT gerelateerde rapporten

Akash Anand | Hoofd bedrijfsontwikkeling & Strategie | Telefoon: 1-415-230-0044 (VS) | E-mail: [email protected]

Contactgegevens:

Akash Anand | Head of Business Development & Strategy | Ph: +1-415-230-0044 (US) | Email: [email protected]
Keywords:  Augmented and Virtual Reality (AR VR) Market,Augmented and Virtual Reality Market,AR VR Market,AR Market,VR Market,Augmented Reality Market,Virtual Reality Market,Augmented and Virtual Reality (AR VR) Market Size,Augmented and Virtual Reality (AR VR) Market Share,Augmented and Virtual Reality (AR VR) Market Growth,Augmented and Virtual Reality (AR VR) Market Trends,Augmented and Virtual Reality (AR VR) Market Analysis,Augmented and Virtual Reality (AR VR) Market Forecast,Augmented and Virtual Reality (AR VR) Market Report,Augmented and Virtual Reality Market Size,Augmented and Virtual Reality Market Share,Augmented and Virtual Reality Market Growth,Augmented and Virtual Reality Market Trends,Augmented and Virtual Reality Market Analysis,Augmented and Virtual Reality Market Forecast,Augmented and Virtual Reality Market Report