header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor neobanking zal aanzienlijk groeien door de toenemende aantrekkingskracht van millennials en Gen Z in combinatie met lagere operationele kosten

Aug 30, 2023 9:00 AM ET

Marktbereik & Overzicht

Volgens het rapport van SNS Insider had de markt voor neobankieren in 2022 een waarde van 71,42 miljard dollar. De markt zal naar verwachting aanzienlijk groeien met een CAGR van 52,4% tussen 2023 en 2030, met als doel een marktwaarde van USD 2078,54 miljard in 2030.

Neobanking luidt een nieuw tijdperk van financiële dienstverlening in, een tijdperk dat wendbaar, klantgericht en technologisch geavanceerd is. Met hun nadruk op gebruikerservaring, datagestuurde inzichten en digitale innovatie verleggen neobanken de grenzen van het traditionele bankieren.

Ontvang een gratis monster van Neobanking Market Report 2023 @ https://www.snsinsider.com/sample-request/1257

Marktanalyse

Een van de belangrijkste drijvende krachten achter de groei van de markt voor neobanking is het onophoudelijke streven naar technologische innovatie. Neobanken maken gebruik van geavanceerde technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI), machinaal leren (ML) en blockchain om naadloze, gebruiksvriendelijke ervaringen te creëren. Mobiele apps, intuïtieve interfaces en gepersonaliseerde financiële inzichten hebben allemaal bijgedragen aan het aantrekken van technisch onderlegde consumenten. Neobanken hebben zich ontpopt als krachtige instrumenten voor het bevorderen van financiële inclusie, vooral in regio’s met beperkte toegang tot traditionele bankdiensten. Door gebruik te maken van mobiele technologie brengen neobanken financiële basisdiensten naar minderbedeelde bevolkingsgroepen en stellen ze hen in staat om hun financiën te beheren en deel te nemen aan de digitale economie. Samenwerkingen tussen neobanken en fintech-startups hebben de groei van levendige financiële ecosystemen bevorderd. Via open API’s (Application Programming Interfaces) integreren neobanken naadloos diensten van derden, zoals investeringsplatforms, leenoplossingen en apps voor het beheer van persoonlijke financiën, waardoor klanten een allesomvattende financiële ervaring wordt geboden.

Belangrijke spelers in het rapport zijn:

– Atom Bank Plc
– BBVA S.A
– BMTX Inc
– Chime Financial Inc
– Citigroup Inc
– Dave Inc
– Deutsche Bank AG
– Digibank (DBS Bank Ltd.)
– Equitable Bank
– HSBC Holdings Plc
– Overige

Impact van Recessie

Hoewel neobanken het traditionele banklandschap hebben verstoord, zijn ze niet onkwetsbaar voor de gevolgen van economische recessies. De impact van een recessie op de neobanking markt zal grotendeels afhangen van de strategieën die deze digitale banken hanteren, hun financiële gezondheid en hun vermogen om zich aan te passen aan het veranderende consumentengedrag en de economische realiteit. Degenen die effectief door de uitdagingen kunnen navigeren, komen er misschien nog sterker uit, omdat ze hebben bewezen dat ze veerkrachtig zijn en zich kunnen aanpassen aan tegenslagen.

Segmentatie analyse

Het segment zakelijke rekeningen binnen de neobankingmarkt is gepositioneerd om een revolutie teweeg te brengen in het financieel beheer van bedrijven. Traditioneel zakelijk bankieren wordt al lange tijd geplaagd door omslachtige processen, papierwerk en tijdrovende interacties. Neobanken voor bedrijven pakken deze pijnpunten aan met naadloze digitale onboarding, intuïtieve interfaces en oplossingen op maat. Het segment Mobile Banking binnen de neobanksfeer zal domineren door in te spelen op de alomtegenwoordigheid van smartphones en het verlangen naar directe financiële interacties.

De marktsegmentatie en subsegmentatie omvatten:

Naar type dienst:

– Mobiel Bankieren
– Betalingen & Geld overmaken
– Cheque/spaarrekening
– Leningen
– Overige

Per type rekening:

– Zakelijk
– Spaargeld

Op aanvraag:

– Persoonlijk
– Zakelijk

Regionale Status & Analyse

In Noord-Amerika is de markt voor neobanking in een stroomversnelling geraakt dankzij de technisch onderlegde bevolking in de regio en een relatief gunstig regelgevingsklimaat. De Verenigde Staten, bijvoorbeeld, heeft de opkomst gezien van neobanken zoals Chime en Varo Money, die zich richten op digital-first ervaringen en transparantie van kosten. Europa loopt voorop met initiatieven op het gebied van open bankieren, waardoor het naadloos delen van financiële gegevens tussen instellingen mogelijk wordt. Neobanken in Europa, zoals Revolut en N26, hebben van deze initiatieven geprofiteerd om klanten via één app een geconsolideerd overzicht van hun financiële leven te bieden. In de regio Azië-Pacific, die wordt gekenmerkt door een grote groep mensen die geen bank heeft, worden neobanken gezien als een middel om de financiële inclusiekloof te overbruggen. Landen als India en China zijn getuige geweest van de snelle invoering van mobiele betalingen en digitale portemonnees, wat een vruchtbare bodem heeft gecreëerd voor neobanken.

Vraag naar het rapport @ https://www.snsinsider.com/enquiry/1257

Conclusie

De markt is klaar voor een opmerkelijke groei in de komende jaren. Met hun klantgerichte benadering, nadruk op technologische innovatie en flexibiliteit in het inspelen op markttrends zijn neobanken goed gepositioneerd om het landschap van de financiële dienstverlening opnieuw vorm te geven. Naarmate ze de uitdagingen op het gebied van regelgeving, monetisatie en concurrentie overwinnen, zullen neobanken waarschijnlijk een integraal onderdeel worden van het moderne bancaire ecosysteem.

Veelgestelde vragen

V1) Wat zijn de verwachte vooruitzichten voor de groei van de markt voor neobanken?

Ans: De wereldwijde markt zal tussen 2023 en 2030 groeien met een CAGR van 52,4%, met als doel een marktwaarde van USD 2078,54 miljard in 2030.

V2) Wat zijn de belangrijkste factoren die de markt voor neobanking beïnvloeden?

Ans: Met technologie als drijvende kracht blijven neobanken het landschap van financiële diensten herdefiniëren en bieden ze een blik in de toekomst van bankieren – een toekomst die wordt gekenmerkt door gemak, personalisering en toegankelijkheid voor iedereen.

V3) Wie zijn de belangrijkste spelers op de neobankingmarkt?

Ans: Atom Bank Plc, BBVA S.A., Citigroup Inc., Equitable Bank, Dave, Inc., Deutsche Bank AG, BMTX, Inc., Chime Financial, Inc., Digibank (DBS Bank Ltd.), HSBC Holdings Plc.

Inhoudsopgave – Belangrijkste punten

1. Inleiding
2. Methodologie van het onderzoek
3. Marktdynamiek
4. Impactanalyse
4.1. COVID-19 impactanalyse
4.2. Gevolgen van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland
4.3. Impact van aanhoudende recessie op grote economieën
5. Waardeketenanalyse
6. Porter’s 5 Krachten Model
7. PEST-analyse
8. Segmentatie van de Neo banking-markt, naar type dienst
9. Neo banking-markt, naar type rekening
10. Neo Bankieren Markt, per Toepassing
11. Regionale analyse
12. Bedrijfsprofielen
13. Concurrentielandschap
14. Conclusie

Over ons:

SNS Insider is een van de toonaangevende marktonderzoek- en adviesbureaus die wereldwijd de marktonderzoekindustrie domineert. Het doel van ons bedrijf is om klanten de kennis te geven die ze nodig hebben om te kunnen functioneren in veranderende omstandigheden. Om u te voorzien van actuele, nauwkeurige marktgegevens, consumenteninzichten en meningen, zodat u met vertrouwen beslissingen kunt nemen, maken we gebruik van verschillende technieken, waaronder enquêtes, videogesprekken en focusgroepen over de hele wereld.

Koop de volledige PDF van Neobanking Market Report 2023 @ https://www.snsinsider.com/checkout/1257

Lees meer ICT-gerelateerde rapporten

Akash Anand | Hoofd bedrijfsontwikkeling & Strategie | Telefoon: 1-415-230-0044 (VS) | E-mail: [email protected]

Contactgegevens:

Akash Anand | Head of Business Development & Strategy | Ph: +1-415-230-0044 (US) | Email: [email protected]
Keywords:  Neobanking Market,Neobanking Market Size,Neobanking Market Share,Neobanking Market Growth,Neobanking Market Trends,Neobanking Market Analysis,Neobanking Market Forecast,Neobanking Market Report