header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


5G IoT-markt groeit aanzienlijk door toenemende vraag naar hogesnelheidsconnectiviteit en groeiende industriële automatisering

Aug 31, 2023 9:00 AM ET

5G IoT-markt Scope & Overzicht

Volgens het rapport van SNS Insider had de 5G IoT-markt in 2022 een geschatte waarde van USD 4,77 miljard. Prognoses geven aan dat deze markt tegen 2030 een waarde van 364,35 miljard USD zal bereiken, met een opmerkelijke CAGR van 71,9% tijdens de voorspellingsperiode van 2023 tot 2030.

In het voortdurend evoluerende technologielandschap springt het huwelijk tussen 5G en het Internet of Things (IoT) eruit als een baanbrekende fusie die de manier waarop we tegen connectiviteit en automatisering aankijken zal herdefiniëren. 5G IoT, een ingenieuze synergie van de vijfde generatie draadloze technologie en het enorme netwerk van onderling verbonden apparaten, luidt een nieuw tijdperk in van naadloze communicatie, ongekende gegevensoverdrachtssnelheden en ongeëvenaarde mogelijkheden.

Ontvang een gratis sample van 5G IoT Market Report 2023 @ https://www.snsinsider.com/sample-request/1925

Marktanalyse

De opmerkelijke datatransmissiesnelheden van 5G, die vaak multi-gigabitsnelheden bereiken, zijn een fundamentele groeimotor voor de markt. Dit maakt real-time gegevensuitwisseling mogelijk, waardoor toepassingen mogelijk worden die een hoge bandbreedte vereisen, zoals 4K-videostreaming, virtual reality en augmented reality-ervaringen. Bedrijven kunnen hun activiteiten verbeteren met onmiddellijke gegevensanalyse en besluitvorming, wat leidt tot verbeterde efficiëntie en productiviteit. 5G IoT stimuleert de digitale transformatie van industrieën door geavanceerde automatisering en bewaking op afstand mogelijk te maken. Productiefaciliteiten kunnen bijvoorbeeld een netwerk van IoT-apparaten inzetten om de toestand van machines in realtime te monitoren, waardoor onderhoudsbehoeften worden voorspeld en stilstand tot een minimum wordt beperkt. De veelzijdigheid van 5G IoT-netwerken zorgt ervoor dat ze geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen in verschillende industrieën. Van slimme landbouw en milieumonitoring tot supply chain management en gezondheidszorg, het aanpassingsvermogen van 5G IoT stimuleert de toepassing ervan in tal van sectoren, waardoor het marktpotentieel wordt verbreed. Al deze factoren ondersteunen de exponentiële groei van de 5G IoT-markt.

Belangrijke spelers in het rapport zijn:

– AT & T Intellectual Property
– Cisco
– Telefnaktiebolaget LM Ericsson
– Huawei Technologies Co. Ltd.
– Intel-technologie
– Qualcomm Technologieën Inc.
– Samsung Electronics Co. Ltd.
– NEC Corporation
– Nokia
– ZTE Corporation
– Overige

Impact van Recessie

De 5G IoT-markt, die klaar staat om een transformerende kracht te worden in de technologie-industrie, is niet ongevoelig voor de gevolgen van een recessie. Hoewel de onmiddellijke impact kan bestaan uit een tragere adoptie, uitgestelde innovatie en verschuivingen in investeringsprioriteiten, hangt het langetermijntraject van de markt af van de strategieën die bedrijven aannemen in moeilijke economische tijden. Door voorzichtig met deze uitdagingen om te gaan en te blijven investeren in onderzoek, ontwikkeling en strategische partnerschappen, kunnen belanghebbenden ervoor zorgen dat de markt blijft groeien zodra de economische wolken beginnen op te trekken.

Segmentatie analyse

De 5G IoT-markt zal dominant worden beïnvloed door de convergentie van de segmenten Healthcare en Software & Platform. Hun symbiotische relatie maakt de weg vrij voor revolutionaire toepassingen in telegeneeskunde, patiëntenbewaking op afstand en gepersonaliseerde gezondheidszorg. Tegelijkertijd fungeert de dynamische Software & Platform sector als een enabler, die de tools levert die nodig zijn om het volledige potentieel van 5G IoT te ontsluiten. Terwijl deze segmenten zich blijven ontwikkelen, transformeren ze niet alleen industrieën, maar verbeteren ze ook de levenskwaliteit van mensen wereldwijd.

De marktsegmentatie en subsegmentatie omvatten:

Op basis van component

– Oplossing
– Hardware
– Software & Platform
– Diensten

Op basis van netwerktype

– 5G NR Standalone Architectuur
– 5G NR Niet-Standalone Architectuur

Op basis van eindgebruiker

– Productie
– Gezondheidszorg
– Energie & Nutsbedrijven
– Transport & Logistiek
– Landbouw
– Overheid & Openbare veiligheid
– Overige

Analyse regionale status &

Noord-Amerika is een van de pioniers op het gebied van 5G IoT. De regio profiteert van een robuuste technologische infrastructuur, een hoge mate van digitalisering en een proactieve benadering van innovatie. In Europa wordt de dynamiek van de 5G IoT-markt beïnvloed door een complex landschap van regelgeving en beleid. De Europese Unie legt de nadruk op dataprivacy en -beveiliging, wat invloed heeft op de manier waarop IoT-apparaten en -systemen worden ingezet. De regio Azië-Pacific laat een unieke mix zien van gevestigde technologische grootmachten zoals Japan en Zuid-Korea, samen met opkomende markten zoals India en Zuidoost-Azië.

Vraag naar het rapport @ https://www.snsinsider.com/enquiry/1925

Conclusie

De toekomst van de markt is een tapijt van innovatie, connectiviteit en transformatief potentieel. Nu 5G-netwerken wereldwijd verder worden uitgerold en het IoT steeds sneller wordt ingevoerd, zal de synergie tussen deze twee technologische grenzen ongekende vooruitgang in verschillende sectoren stimuleren. Van het opnieuw vormgeven van stedelijke landschappen tot het verbeteren van de gezondheidszorg en landbouw, de reis die voor ons ligt belooft opmerkelijk te worden, gedefinieerd door de naadloze integratie van gegevens, apparaten en vooruitgang.

Vaak gestelde vragen

V1) Wat zijn de verwachte vooruitzichten voor de groei van de 5G IoT-markt?

Ans: De wereldwijde markt zal 364,35 miljard dollar overschrijden tegen 2030, met een opmerkelijke CAGR van 71,9% tijdens de voorspellingsperiode van 2023 tot 2030.

V2) Wat zijn de belangrijkste factoren die de 5G IoT-markt beïnvloeden?

Ans: De drijvende krachten achter de groei van de markt zijn het resultaat van de synergetische combinatie van de technologische mogelijkheden van 5G en de diverse toepassingen die het IoT biedt.

V3) Wie zijn de belangrijkste spelers op de 5G IoT-markt?

Ans: AT & T Intellectual Property, Samsung Electronics Co. Ltd., NEC Corporation, Huawei Technologies Co. Ltd., Intel Technology, Cisco, Telefnaktiebolaget LM Ericsson, Qualcomm Technologies, Inc., Nokia, ZTE Corporation.

Inhoudsopgave – Belangrijkste punten

1. Inleiding
2. Methodologie van het onderzoek
3. Marktdynamiek
4. Impactanalyse
4.1. COVID-19 impactanalyse
4.2. Gevolgen van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland
4.3. Impact van aanhoudende recessie op grote economieën
5. Waardeketenanalyse
6. Porter’s 5 Krachten Model
7. PEST-analyse
8. 5G IoT marktsegmentatie, per component
9. 5G IoT-marktsegmentatie, per netwerktype
10. 5G IoT-marktsegmentatie, per eindgebruiker
11. Regionale analyse
12. Bedrijfsprofiel
13. Concurrentielandschap
14. Conclusie

Over ons:

SNS Insider is een van de toonaangevende marktonderzoek- en adviesbureaus die wereldwijd de marktonderzoekindustrie domineert. Het doel van ons bedrijf is om klanten de kennis te geven die ze nodig hebben om te kunnen functioneren in veranderende omstandigheden. Om u te voorzien van actuele, nauwkeurige marktgegevens, consumenteninzichten en meningen, zodat u met vertrouwen beslissingen kunt nemen, maken we gebruik van verschillende technieken, waaronder enquêtes, videogesprekken en focusgroepen over de hele wereld.

Koop de volledige PDF van 5G IoT Market Report 2023 @ https://www.snsinsider.com/checkout/1925

Lees meer ICT-gerelateerde rapporten

Akash Anand | Hoofd bedrijfsontwikkeling & Strategie | Telefoon: 1-415-230-0044 (VS) | E-mail: [email protected]


Keywords:  5G IoT Market,5G IoT Market Size,5G IoT Market Share,5G IoT Market Growth,5G IoT Market Trends,5G IoT Market Analysis,5G IoT Market Forecast,5G IoT Market Report,5G Internet of Things Market