header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Verkenning van de bloeiende markt voor Internet of Things (IoT) Cloud Platforms

Sep 7, 2023 8:00 PM ET

Inzichten in de markt voor Internet of Things (IoT) cloudplatforms

De omvang vande IoT-cloudplatformmarkt werd in 2022 geschat op USD 9,4 miljard. De markt voor IoT-cloudplatforms zal naar verwachting groeien van USD 10,72 miljard in 2023 tot USD 23,66 miljard in 2030, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 14,10% tijdens de prognoseperiode (2023 – 2030).

Het internet der dingen (IoT) heeft de manier waarop we omgaan met technologie en gegevens veranderd. Met miljarden aangesloten apparaten wereldwijd is het IoT-landschap een drijvende kracht geworden achter digitale transformatie, automatisering en innovatie in verschillende sectoren. Een essentieel onderdeel van het IoT-ecosysteem is het IoT-cloudplatform. Dit artikel gaat in op de markt voor IoT-cloudplatforms, het belang ervan, de drijvende krachten achter de groei en de belangrijkste spelers die de toekomst vormgeven.

IoT-cloudplatforms begrijpen

Een IoT-cloudplatform is een uitgebreide oplossing voor het verzamelen, verwerken, opslaan en beheren van gegevens gegenereerd door IoT-apparaten. Deze platforms bieden een robuuste en schaalbare infrastructuur om apparaten met de cloud te verbinden, realtime gegevensanalyse mogelijk te maken en de ontwikkeling van toepassingen en diensten die gebruik maken van IoT-gegevens te vergemakkelijken. In essentie dienen IoT-cloudplatforms als ruggengraat van IoT-implementaties en bieden ze de nodige tools en diensten voor naadloze connectiviteit en gegevensgebruik.

Download de volledige PDF op https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/6843

Marktdynamiek en groeifactoren

Proliferatie van IoT-apparaten: Het IoT-ecosysteem blijft zich uitbreiden met een breed scala aan apparaten, waaronder sensoren, wearables, slimme apparaten en industriële machines. Deze groei in verbonden apparaten stimuleert de vraag naar IoT-cloudplatforms die de enorme hoeveelheid gegevens kunnen verwerken die door deze apparaten worden gegenereerd.

Industrie 4.0 en Smart Cities: Industrieën maken steeds meer gebruik van IoT voor automatisering en efficiëntieverbeteringen. Daarnaast vertrouwen smart city-initiatieven op IoT-oplossingen om de stedelijke infrastructuur te verbeteren. Beide factoren stimuleren de toepassing van IoT-cloudplatforms in de productie, gezondheidszorg, transport en meer.

Data-analyse en AI-integratie: IoT-cloudplatforms integreren geavanceerde analysemogelijkheden en kunstmatige intelligentie, waardoor organisaties waardevolle inzichten kunnen halen uit IoT-gegevens. Deze trend verbetert de besluitvorming en opent nieuwe mogelijkheden voor voorspellend onderhoud en optimalisatie.

Kostenbesparingen en efficiëntie: Ondernemingen wenden zich tot IoT om operationele kosten te verlagen en de efficiëntie te verbeteren. IoT-cloudplatforms maken gecentraliseerd beheer en bewaking van IoT-implementaties mogelijk, waardoor activiteiten worden gestroomlijnd en onderhoudskosten worden verlaagd.

Beveiliging en privacy: Naarmate het IoT-landschap groeit, groeit ook de bezorgdheid over beveiliging en privacy. IoT-cloudplatforms ontwikkelen zich om robuuste beveiligingsfuncties te bieden, waaronder versleuteling, toegangscontrole en detectie van bedreigingen, om aan deze zorgen tegemoet te komen.

Belangrijkste spelers in de markt

Verschillende bedrijven concurreren op de markt voor IoT-cloudplatforms en bieden een scala aan diensten om tegemoet te komen aan uiteenlopende behoeften in de sector. Enkele van de prominente spelers zijn:

Amazon Web Services (AWS): AWS IoT Core biedt een schaalbaar en veilig platform voor het verbinden van IoT-apparaten en het verwerken van gegevens.

Microsoft Azure IoT: Microsoft biedt een uitgebreide suite van IoT-diensten, waaronder Azure IoT Hub en Azure IoT Central, voor apparaatconnectiviteit en gegevensbeheer.

IBM Watson IoT: IBM’s IoT-platform combineert analytics en AI om datagestuurde inzichten en besluitvorming mogelijk te maken.

Google Cloud IoT: Google Cloud biedt IoT-oplossingen voor apparaatbeheer, gegevensanalyse en machine learning.

Cisco IoT Cloud Connect: Cisco’s platform richt zich op IoT-connectiviteit en -beheer, waardoor het voor organisaties eenvoudiger wordt om hun IoT-implementaties te schalen.

Oracle IoT Cloud: Oracle biedt een cloudgebaseerd IoT-platform dat integreert met zijn database- en analysediensten.

Download de volledige rapportgegevens op https://www.marketresearchfuture.com/reports/internet-of-things-cloud-platform-market-6843

Markt Vooruitzichten

De markt voor IoT-cloudplatforms zal de komende jaren aanzienlijk groeien. Naarmate meer industrieën het IoT omarmen om hun activiteiten en klantervaringen te verbeteren, zal de vraag naar robuuste, schaalbare en veilige IoT-cloudplatforms blijven stijgen. Bovendien zal de integratie van IoT met opkomende technologieën zoals 5G en edge computing de adoptie verder versnellen.

Concluderend speelt de markt voor IoT-cloudplatforms (Internet of Things) een cruciale rol in het succes van IoT-initiatieven in verschillende sectoren. Omdat innovatie en concurrentie de evolutie van deze platformen stimuleren, hebben bedrijven en organisaties een breed scala aan opties om uit te kiezen om aan hun specifieke IoT-behoeften te voldoen. Naarmate het IoT-ecosysteem blijft bloeien, zal de markt voor IoT-cloudplatforms een dynamisch en vitaal onderdeel blijven van het IoT-landschap.

Lees meer artikelen-

Onderzoeksrapport overde markt voor chemische sensoren – Wereldwijde prognose tot 2030

All-Flash Array marktonderzoeksrapport – industriële prognose tot 2030

Huidige sensor marktonderzoeksrapport – voorspelling tot 2030

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op haar diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft het voorname doel om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt bij het beantwoorden van uw belangrijkste vragen.

Market Research Future 99 Hudson Street,5Th Floor New York, New York 10013 Verenigde Staten van Amerika Verkoop: 1 628 258 0071(VS) 44 2035 002 764(VK E-mail: [email protected]

Contactgegevens:

Market Research Future
99 Hudson Street,5Th Floor
New York, New York 10013
United States of America
Sales: +1 628 258 0071(US)
+44 2035 002 764(UK
Email: [email protected]

Keywords:  Internet of Things Cloud Platform Market,Internet of Things Cloud Platform Market Share,Internet of Things Cloud Platform Market Size