header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor verpakkingslijmen zal naar verwachting 20,3 miljard dollar bereiken in 2032, met een snelheid van 3,50%.

Sep 12, 2023 4:00 PM ET

Volgens een uitgebreid onderzoeksrapport van Market Research Future (MRFR), Packaging Adhesives Market Information By Technology, By Application and Region – Forecast till 2032” “De markt voor verpakkingslijmen zal naar verwachting groeien van USD 15,4 miljard in 2023 tot USD 20,3 miljard in 2032, met een snelheid van 3,50 procent tijdens de onderzoeksperiode (2023-2032).

Lijmen die gebruikt worden in verpakkingen zijn stoffen die twee of meer oppervlakken met elkaar verbinden. Meestal worden ze gemaakt met behulp van polymere chemicaliën die zowel natuurlijk als chemisch kunnen worden gevonden. Verpakkingskleefstoffen vallen uiteen in twee categorieën: kleefstoffen op basis van oplosmiddelen en kleefstoffen op basis van water. Verpakkingslijmen van derden daarentegen moeten voor gebruik worden verwarmd. Deze lijmen staan algemeen bekend als smeltlijm en zijn thermoplastisch. Omdat kleefstoffen zo’n belangrijke rol spelen in de verpakkingsindustrie, wordt ongeveer 70% van alle kleefstoffen die wereldwijd worden geproduceerd, daar verbruikt.

De wereldwijde markt voor verpakkingslijmen profiteerde van de COVID-19 epidemie. Om hun sociale afstand te bewaren, wendden klanten zich tot online winkelen, zelfs voor behoeften toen de normen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) werden vrijgegeven. Aangezien de dingen die online worden gekocht, verpakt moeten worden voordat ze naar hun bestemming worden verzonden, is er een direct verband tussen e-commerce en de verpakkingssector. Als gevolg hiervan nam de behoefte van de markt aan verpakkingslijmen toe naarmate de vraag naar e-commerce groeide, wat op zijn beurt de vraag naar de verpakkingssector stimuleerde.

Om te overleven moesten grote spelers grote systeemaanpassingen doorvoeren als reactie op de epidemie, zoals het implementeren van RFID-tags en Near Field Communications (NFC).

Download een proefexemplaar van het rapport: https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/12038

Concurrentielandschap van de markt:

  • 3M
  • Arkema Groep (Bostik)
  • AVERY DENNISON CORPORATION
  • Ashland
  • Dow
  • Henkel AG & Co. KGaA
  • B. Fuller
  • Jowat SE
  • Paramelt RMC B.V.
  • Wacker Chemie AG

Marktdrivers:

De explosieve groei van de e-commerce sector is een van de belangrijkste factoren die de markt voor verpakkingslijmen stimuleert. De opkomst van de verpakkingssector is gestimuleerd door de verschuivende prioriteiten van consumenten in de richting van duurzaamheid en gemak. Omdat de verpakkingsindustrie en de markt voor verpakkingslijmen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, stimuleert de uitbreiding van de verpakkingssector de vraag naar verpakkingslijmen. Deze lijmen worden vaak gebruikt voor het bedekken van golfkarton, vouwkartonnen enveloppen en het sluiten van dozen. Grote bedrijven controleren zorgvuldig de verpakking van hun goederen om schade tijdens het transport te voorkomen. De verpakkingsindustrie zal dus profiteren van de aanzienlijke groei van de productiesector.

Consumentenvoorkeuren evolueren in de richting van aantrekkelijkere verpakkingen, eenvoud, duurzaamheid en milieubewuste principes, wat de snelle groei van flexibele verpakkingen stimuleert. Er zijn talloze methoden, viscositeiten en vaste stofconcentraties van lamineerlijmen voor flexibele verpakkingen. Lamineerlijmen kunnen worden onderverdeeld in vier verschillende basisgroepen. Dit zijn hotmelt, oplosmiddelhoudende, reactieve 100% vaste (oplosmiddelvrije) en watergedragen vloeistoffen.

Meestal worden tweecomponenten polyurethaan lamineerlijmen op basis van oplosmiddelen gebruikt in flexibele verpakkingen. Deze zijn bedoeld om te worden aangebracht tijdens de droge lamineerprocedure. De grootste toepassingscategorie voor VAE-lijmen is flexibele verpakking. De flexibele, vochtbestendige en verbeterde substraathechting van lamineertoepassingen maken ze tot een belangrijke subcategorie.

Vraag naar maatwerk: https://www.marketresearchfuture.com/ask_for_customize/12038

Flexibele verpakkingen zien wereldwijd een extreem hoge vraag als gevolg van de stijgende behoefte aan voedsel door de groeiende bevolking in landen als de Verenigde Staten, China en India. Volgens de Flexible Packaging Association (FPA) wordt verwacht dat de Amerikaanse markt voor flexibele verpakkingen tegen het einde van 2020 een jaaromzet van ongeveer 35,6 miljard dollar zal genereren. De flexibele verpakkingssector omvat onder andere boodschappentassen voor de detailhandel en verpakkingen voor institutionele en detailhandel food en non-food, medische en farmaceutische producten.

Beperkingen in de markt:

Wat betreft de effecten van kleefstoffen op het milieu, wordt de markt beperkt door strenge wetten en vaak voorkomende acties van milieu-instanties. De komst van kleefstoffen op waterbasis in 2017, die betaalbaarder, effectiever en milieuvriendelijker zijn, zal de markt voor verpakkingskleefstoffen naar verwachting echter stimuleren.

Marktsegmentatie

Op technologie gebaseerde segmenten van de markt voor verpakkingskleefstoffen zijn hotmeltkleefstoffen, kleefstoffen op basis van oplosmiddelen en kleefstoffen op basis van water.

Flexibele verpakkingen, vouwdozen en -dozen, afdichting, etiketten en tapes zijn allemaal opgenomen in de segmentatie van de markt voor verpakkingslijmen op basis van toepassingen.

Regionaal inzicht

Noord-Amerika had het grootste aandeel (45,80%) in de wereldwijde markt in 2022. Noord-Amerika staat bekend om zijn constante innovatie en het gebruik van geavanceerde verpakkingstechnologie. Lijmen met hoge prestaties die gespecialiseerde toepassingen kunnen ondersteunen, zoals auto’s, elektronica en temperatuurgevoelige items, zijn gewild bij de verpakkingsindustrie in deze regio.

Deel uw vragen: https://www.marketresearchfuture.com/enquiry/12038

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op haar diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft het voorname doel om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt bij het beantwoorden van uw belangrijkste vragen.

Verwant rapport over de chemische en materiaalindustrie

Hoog Moleculair Gewicht Polyisobutyleen Marktomvang

Marktaandeel lensvormige platen

Marktgrootte Ontschuimers

Lithium Titanaat Batterij Marktrapport

Contact: Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited) 99 Hudson Street, 5Th Floor New York, NY 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK) E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com

Contactgegevens:

Contact:
Market Research Future (Part of Wantstats Research and Media Private Limited)
99 Hudson Street, 5Th Floor
New York, NY 10013
United States of America
+1 628 258 0071 (US)
+44 2035 002 764 (UK)
Email: [email protected]
Website: https://www.marketresearchfuture.com
Keywords:  Packaging Adhesives,Packaging Adhesives Market,Packaging Adhesives Market Size