header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor antidepressiva zal tegen 2030 23,22 miljard dollar bereiken als gevolg van de toenemende prevalentie van psychische stoornissen en technologische vooruitgang in de ontwikkeling van geneesmiddelen

Sep 13, 2023 9:00 AM ET

Op basis van het onderzoek van SNS Insider is de markt voor antidepressiva getuige van een opmerkelijke groei als gevolg van een combinatie van factoren, waaronder de toenemende prevalentie van psychische aandoeningen, toegenomen bewustzijn, technologische vooruitgang, veranderende demografie, verstedelijking, aandacht op de werkplek voor geestelijke gezondheid en verbeterde toegang tot gezondheidszorg.

Volgens het rapport van SNS Insider werd de omvang van de markt voor antidepressiva in 2022 geschat op USD 15,6 miljard. Er wordt verwacht dat de markt 23,22 miljard dollar zal bedragen in 2030, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 5,1% tijdens de projectieperiode van 2023 tot 2030.

Reikwijdte van het marktrapport

In het ingewikkelde domein van de geestelijke gezondheid, waar emoties en neurochemie met elkaar verweven zijn, zijn antidepressiva naar voren gekomen als leidende bakens om de last van depressie en aanverwante stoornissen te verlichten. Deze farmacologische middelen vertegenwoordigen een diepgaande evolutie in de medische wetenschap en bieden mensen die worstelen met emotionele onrust een nieuwe kans om de levendigheid van het leven te omarmen. De invloed van antidepressiva reikt veel verder dan de neurochemie en verlicht de wegen naar emotionele renaissance.

Gratis voorbeeldrapport: https://www.snsinsider.com/sample-request/3074

Marktanalyse

De wereldwijde markt voor antidepressiva is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid, gedreven door verschillende factoren die bijdragen aan de toegenomen vraag naar deze medicijnen. De houding van de maatschappij ten opzichte van geestelijke gezondheidsproblemen heeft zich de afgelopen jaren positief ontwikkeld. Meer bewustwordingscampagnes, pleitbezorging en beroemdheden die openlijk over hun eigen problemen praten, hebben samen bijgedragen aan het verminderen van het stigma dat geassocieerd wordt met psychische aandoeningen. Als gevolg hiervan zoeken meer mensen professionele hulp en beschouwen ze antidepressiva als een haalbare behandelingsoptie, wat de groei van de markt stimuleert. Vooruitgang in farmaceutisch onderzoek en technologie heeft geleid tot de ontwikkeling van nieuwere en efficiëntere antidepressiva. Deze ontwikkelingen omvatten nieuwe formuleringen, verbeterde toedieningsmethoden en een beter begrip van de neurobiologie van depressie. De introductie van medicijnen met minder bijwerkingen en een betere werkzaamheid verbetert de therapietrouw van patiënten en draagt bij aan de groei van de markt.

De belangrijkste spelers in het rapport zijn de volgende:

Zydus Cadila, Mallinckrodt, Mylan N.V., Sun Pharmaceutical Industries Ltd., Novartis AG, Endo Pharmaceuticals plc, Avet Pharmaceuticals Inc., Mayne Pharma Group Limited, Amneal Pharmaceutical Inc, Teva Pharmaceutical Industries Ltd en andere spelers.

De segmentatie van de markt voor antidepressiva is als volgt:

Naar medicijnklasse

  • Serotonineheropnameremmers68 Norepinefrineheropnameremmers
  • Selectieve Serotonine Heropname remmers
  • Tricyclische antidepressiva
  • Atypische antidepressiva

Bij Stoornis

  • Obsessief-Compulsieve Stoornis
  • Depressieve stoornis
  • Gegeneraliseerde angststoornis

Naar distributiekanaal

  • Apotheek
  • Ziekenhuisapotheek

Impact van Recessie

De invloed van een recessie op de markt voor antidepressiva heeft vele facetten. Terwijl bepaalde factoren kunnen leiden tot een tijdelijke daling in verkoop en toegankelijkheid, kunnen andere factoren innovatie, bewustzijn en alternatieve oplossingen bevorderen. Het is belangrijk dat beleidsmakers, zorgverleners en farmaceutische bedrijven samenwerken om ervoor te zorgen dat geestelijke gezondheid een prioriteit blijft, zelfs in tijden van economische tegenspoed. Dit kan helpen om de mogelijke negatieve effecten van een recessie op de markt en het algehele welzijn van de bevolking te beperken.

Gevolgen van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne heeft inderdaad een stempel gedrukt op de markt voor antidepressiva en heeft verschillende facetten van productie, distributie en consumptie beïnvloed. De invloed van het conflict op de geestelijke gezondheid van de bevolking en de verstoring van de farmaceutische toeleveringsketen en onderzoekssamenwerking hebben bijgedragen aan de veranderingen die in deze sector zijn waargenomen. Naarmate de situatie zich verder ontwikkelt, kan de volledige omvang van deze gevolgen duidelijker worden, wat kan leiden tot reacties van zowel regionale als wereldwijde belanghebbenden in de farmaceutische industrie.

Belangrijkste regionale ontwikkelingen

Noord-Amerika is van oudsher een belangrijke markt voor antidepressiva. De hoge prevalentie van psychische stoornissen in de regio, in combinatie met het toenemende bewustzijn en de destigmatisering van dergelijke aandoeningen, heeft de vraag naar antidepressiva gestimuleerd. De regio Azië-Pacific biedt een mix van kansen en uitdagingen voor de markt. Stijgende besteedbare inkomens, verstedelijking en veranderende levensstijlen hebben bijgedragen aan een groter bewustzijn van geestelijke gezondheidsproblemen, wat de vraag naar antidepressiva heeft gestimuleerd. Landen als China en India hebben een enorm marktpotentieel vanwege hun grote bevolkingsaantallen.

Vraag hier naar het rapport op maat volgens uw bedrijfsbehoeften: https://www.snsinsider.com/enquiry/3074

Belangrijkste resultaten van de studie naar de markt voor antidepressiva

Het segment van de detailhandelapotheken heeft zich gevestigd als een cruciaal distributiekanaal voor antidepressiva en speelt een cruciale rol in het garanderen van de beschikbaarheid en toegankelijkheid van deze medicijnen voor een breed spectrum van mensen. Bovendien geven apotheken een persoonlijk tintje aan de ervaring van de patiënt.

Binnen de markt heeft het OCD-segment aan belang gewonnen door de toenemende erkenning van OCD als een ernstige geestelijke aandoening die een gespecialiseerde behandeling vereist. Deze gespecialiseerde aanpak verbetert de resultaten van de behandeling en de tevredenheid van de patiënt, wat de dominantie van het OCD-segment binnen de markt verder versterkt.

Recente ontwikkelingen met betrekking tot de markt voor antidepressiva

Alembic Pharmaceuticals, een toonaangevend farmaceutisch bedrijf, heeft onlangs goedkeuring gekregen van de Amerikaanse Food and Drug Administration (USFDA) om zijn generieke versie van een antidepressivum op de markt te brengen. Het pas goedgekeurde generieke antidepressivum zal naar verwachting een kosteneffectieve oplossing bieden voor mensen die lijden aan depressieve stoornissen.

In een belangrijke ontwikkeling op het gebied van neurowetenschap hebben Sage Therapeutics en Biogen gezamenlijk de succesvolle resultaten aangekondigd van de Fase 3 studie CORAL, een belangrijke mijlpaal in de behandeling van neurologische aandoeningen.

Inhoud

Hoofdstuk 1 Inleiding

Hoofdstuk 2 Onderzoeksmethodologie

Hoofdstuk 3 Antidepressiva marktdynamiek

Hoofdstuk 4 Impactanalyse (COVID-19, oorlog tussen Oekraïne en Rusland, aanhoudende recessie in grote economieën)

Hoofdstuk 5 Waardeketenanalyse

Hoofdstuk 6 De 5 krachten van Porter

Hoofdstuk 7 PEST-analyse

Hoofdstuk 8 Marktsegmentatie Antidepressiva, Naar Medicijnklasse

Hoofdstuk 9 Marktsegmentatie Antidepressiva, Naar Aandoening

Hoofdstuk 10 Marktsegmentatie Antidepressiva, Naar Distributiekanaal

Hoofdstuk 11 Regionale Analyse

Hoofdstuk 12 Bedrijfsprofiel

Hoofdstuk 13 Concurrentielandschap

Hoofdstuk 14 Gebruikscases en best practices

Hoofdstuk 15 Conclusie

Koop het volledige onderzoeksrapport: https://www.snsinsider.com/checkout/3074

Over de VS:

SNS Insider is met haar authentieke consumenten- en marktinzichten wereldwijd toonaangevend op het gebied van data en analytics. Het vertrouwen van onze klanten en zakenpartners heeft altijd centraal gestaan in wie we zijn als bedrijf. Om het succes van onze klanten te ondersteunen, hebben onze hoogopgeleide ingenieurs, consultants en datawetenschappers consequent de grenzen van de industrie verlegd met innovatieve methoden en meettechnologieën.

We helpen onze klanten te anticiperen op industriële, economische en consumententrends om ontwrichtende veranderingen te stimuleren door wereldwijde ervaring te combineren met lokale informatie van experts van over de hele wereld. We brengen context aan in strategische en tactische gegevens door benaderingen te combineren die gebaseerd zijn op gegevenswetenschap en veldonderzoek, en helpen u zo bij het aanpakken van uw meest dringende problemen en het signaleren van mogelijkheden.

Neem contact met ons op: Akash Anand Hoofd bedrijfsontwikkeling & Strategie, [email protected], Telefoon: 1-415-230-0044 (VS) | 91-7798602273 (IND), Website: https://www.snsinsider.com/


Keywords:  antidepressants market,antidepressants market 2023,antidepressants market share by revenue,usa antidepressants market,antidepressants market size,antidepressants market share,antidepressants market trends,antidepressants market growth