header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Robotic Vision-markt zal USD 4,84 miljard overschrijden tegen 2030 als gevolg van industriële revolutie in automatisering in combinatie met vooruitgang in AI en deep learning

Sep 13, 2023 9:00 AM ET

Robotic Vision Market Scope & Overzicht

Volgens het rapport van SNS Insider werd de markt voor robotvisies in 2022 geschat op 2,29 miljard dollar. Verwacht wordt dat de markt in 2030 een waarde van 4,84 miljard USD zal hebben bereikt, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 9,8% gedurende de gehele projectieperiode van 2023 tot 2030.

Volgens SNS Insider maakt de markt voor robot vision een robuuste groei door als gevolg van de convergentie van technologische vooruitgang, industriële automatisering en de behoefte aan een betere perceptie en besluitvorming in diverse industrieën.

Robotic vision, vaak computer vision genoemd in de context van robotica, is een geavanceerde technologie die robots in staat stelt om hun omgeving waar te nemen en te interpreteren met behulp van visuele gegevens, net als het menselijk gezichtsvermogen. In dit innovatieve veld worden computerwetenschappen, machinaal leren en beeldverwerking samengevoegd om machines in staat te stellen zinvolle informatie te halen uit visuele input, zoals afbeeldingen en video’s, en op basis van deze observaties intelligente beslissingen te nemen.

Ontvang een gratis voorbeeldrapport van Robotic Vision Market @ https://www.snsinsider.com/sample-request/1553

De belangrijkste spelers in het Robotic Vision-marktrapport zijn:

Cognex Corporation, OMRON Corporation, Keyence Corporation, Teledyne DALSA, Tordivel AS, Advantech, ISRA Visio, Basler AG, National Instruments Corporation, SICK AG, Hexagon AB, Yaskawa America, Inc, Fanuc corporation en andere spelers.

Marktanalyse

Het wereldwijde industriële landschap ondergaat een transformatie die wordt aangedreven door automatisering. Robot vision speelt een cruciale rol in deze revolutie door de capaciteiten van industriële robots te verbeteren. Deze robots, die zijn uitgerust met geavanceerde vision-systemen, kunnen ingewikkelde taken met precisie uitvoeren, waardoor de efficiëntie, kwaliteit en productiesnelheden in verschillende industrieën zoals productie, auto’s, elektronica en logistiek verbeteren. Doorbraken op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) en diep leren hebben robotvisies naar nieuwe hoogten gestuwd. Dankzij deze technologieën kunnen robots niet alleen objecten en patronen identificeren, maar ook de context begrijpen en realtime beslissingen nemen op basis van de gegevens die ze verzamelen. Naarmate AI-algoritmen zich verder ontwikkelen, worden robots bedrevener in het uitvoeren van complexe taken en het navigeren door dynamische omgevingen.

De marktsegmentatie voor robot vision is als volgt:

NAAR TYPE:
2D vision-systemen
3D-visiesystemen

NAAR TOEPASSING
Robotgeleidingssystemen
Algoritme voor detectie
Op correlatie gebaseerd
Wolk van punten
Robotcellen
Op contouren gebaseerd
Eigenschapsextractie

PER BEDRIJFSTAK
Elektrisch & Elektronica
Metalen & Machines
Beveiligingsdiensten
Precisietechniek & Optiek
Chemie, rubber, kunststof &
Voedingsmiddelen & Dranken
Autosector
Farmaceutische producten & Cosmetica
Overige

NAAR COMPONENT:
Software
Traditionele software
Hardware
Optica
Processors en controllers
Camera’s
Verlichting
Framegrabbers
Software voor diep leren
Overige

NAAR TOEPASSING
Lassen & Solderen
Verpakken & Palletiseren
Monteren & Demonteren
Meten, inspecteren, testen &
Materiaalbehandeling
Schilderen

Gesegmenteerd per regio/land:
Noord-Amerika
Europa
China
Japan
Azië Overige

Ontvang gratis kwartaalupdates. Klik op de link voor meer informatie @ https://www.snsinsider.com/enquiry/1553

Impact van Recessie

De impact van een recessie op de markt voor robot vision is complex en veelzijdig. Hoewel er uitdagingen kunnen zijn op het gebied van verminderde toepassing, vertraagde innovatie en financieringsbeperkingen, zijn er ook kansen voor aanpassing, efficiëntieverbeteringen en marktconsolidatie. De mate waarin de markt wordt beïnvloed door een recessie hangt af van verschillende factoren, waaronder de ernst en duur van de economische neergang, de veerkracht van de industrie en de behendigheid van bedrijven in het omgaan met moeilijke economische omstandigheden.

Impact van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne heeft een schaduw van onzekerheid geworpen over verschillende industrieën, waaronder de markt van robot vision. Hoewel de directe impact kan variëren, kunnen verstoringen in onderzoekssamenwerking, het behouden van talent, financieringsprioriteiten en toeleveringsketens allemaal invloed hebben op het verloop van de vooruitgang in robot vision-technologie. De langetermijneffecten zullen afhangen van de oplossing van het conflict, de veerkracht van de industrie en het vermogen van belanghebbenden om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden.

Belangrijke regionale ontwikkeling

De Noord-Amerikaanse regio, met name de Verenigde Staten en Canada, loopt voorop in technologische innovatie. Met een sterke basis in AI-onderzoek en -ontwikkeling heeft deze regio een robuuste groei doorgemaakt in de robot vision-markt. Europa is een andere belangrijke speler op de markt, met landen als Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk als koplopers. De nadruk van de regio op industriële automatisering en Industrie 4.0 heeft de toepassing van robotic vision in productieprocessen gestimuleerd. De regio Azië-Pacific is een dynamische en diverse markt voor vision-robottechnologieën. Landen als China, Japan en Zuid-Korea hebben aanzienlijk geïnvesteerd in AI en robotica.

Belangrijkste resultaten van Robotic Vision Market Study

Het segment 3D-visiesystemen heeft de manier waarop robots hun omgeving waarnemen en ermee omgaan opnieuw gedefinieerd. Door gebruik te maken van de kracht van diepteperceptie, stellen deze systemen robots in staat om afstanden, afmetingen en vormen nauwkeurig in te schatten, waardoor hun ruimtelijk bewustzijn wordt verbeterd.

Als aanvulling op de kracht van 3D-visiesystemen zijn robotgeleidingssystemen essentieel gebleken bij het choreograferen van de ingewikkelde dans van robots in dynamische omgevingen. Deze systemen bevatten een combinatie van technologieën, waaronder AI-gestuurde algoritmen, sensoren en real-time gegevensverwerking, om naadloze en adaptieve robotbewegingen te orkestreren.

Recente ontwikkelingen met betrekking tot de Robotic Vision-markt

-In een strategische zet gericht op het versterken van zijn technologische capaciteiten, heeft CNH Industrial, een wereldleider in de industriële sector, Augmenta, een geavanceerd machine vision bedrijf, met succes overgenomen voor een aanzienlijk bedrag van 110 miljoen USD.

-Cognex Corporation, een wereldleider in machine vision en industriële barcode-leestechnologie, heeft de succesvolle overname aangekondigd van Moritex Corporation, een vooraanstaande ontwikkelaar van machine vision optica en imaging oplossingen.

Inhoudsopgave – Analyse van de belangrijkste punten

1. Inleiding
2. Methodologie van het onderzoek
3. Marktdynamiek
4. Impactanalyse
4.1 COVID-19 Impactanalyse
4.2 Impact van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland
4.3 Impact van aanhoudende recessie op grote economieën
5. Waardeketenanalyse
6. Porter’s 5 krachten model
7. PEST-analyse
8. Robotic Vision-marktsegmentatie, per type
9. Segmentatie in de markt voor robotvisions, per toepassing
10. Segmentatie in de markt voor robotvisies, per industrie
11. Segmentatie in de markt voor robotvisies, per component
12. Segmentatie in de markt voor robotvisies, per toepassing
13. Regionale analyse
14. Bedrijfsprofielen
15. Concurrentielandschap
16. Conclusie

Koop PDF voor één gebruiker @ https://www.snsinsider.com/checkout/1553

Neem contact met ons op: Akash Anand Hoofd bedrijfsontwikkeling & Strategie [email protected] Telefoon: 1-415-230-0044 (US) | 91-7798602273 (IND)


Keywords:  Robotic Vision Market,Robotic Vision Market Size,Robotic Vision Market Share,Robotic Vision Market Growth,Robotic Vision Market Trends,Robotic Vision Market Analysis,Robotic Vision Industry