header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De eSports-markt zal in 2030 meer dan USD 11.983,3 miljoen bedragen door de toenemende mediadekking en de uitbreiding van speltitels

Sep 18, 2023 9:00 AM ET

Overzicht van de eSports-markt:

Volgens het onderzoek van SNS Insider wordt de groei van de esports-markt gestimuleerd door een combinatie van factoren, waaronder meer kijkers, toenemende investeringen, de uitbreiding van speltitels, technologische vooruitgang en de integratie in de mainstream cultuur.

Op basis van gegevens uit het rapport van SNS Insider bereikte de eSports-markt een waarde van 2.490,3 miljoen dollar in 2022, met een verwachte stijging tot 11.983,3 miljoen dollar in 2030, wat een opmerkelijk samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 21,7% laat zien gedurende de prognoseperiode die loopt van 2023 tot 2030.

Ontvang een gratis monster van eSports Marktrapport 2023 @ https://www.snsinsider.com/sample-request/2735

Belangrijke spelers in het rapport zijn:

– Gameloft SE
– Intel Corporation
– Tencent Holding Limited
– Activision Blizzard Inc
– Electronic Arts Inc
– NVIDIA Corporation
– HTC Corporation
– Nintendo Inc
– Modern Times Group (MTG)
– Valve Corporation Entertainment Ltd
– FACEIT
– Andere spelers

Reikwijdte van het marktrapport

Esports, kort voor elektronische sport, is een snelgroeiend fenomeen dat de wereld van competitieve gaming stormenderhand heeft veroverd. Het gaat om georganiseerde videogamecompetities met meerdere spelers, vaak met professionele spelers en teams die strijden om roem, glorie en aanzienlijke geldprijzen. Esports is uitgegroeid tot een wereldwijd cultureel en amusementsfenomeen dat miljoenen fans, spelers en investeerders boeit.

Marktanalyse

De eSports-markt heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt en deze expansie wordt nog steeds aangewakkerd door een aantal belangrijke factoren. eSports heeft een enorme wereldwijde fanbase opgebouwd, met miljoenen kijkers die afstemmen om online en persoonlijk naar competitieve gametoernooien te kijken. Dit groeiende kijkerspubliek trekt meer investeringen en sponsordeals aan. eSports krijgt steeds meer aandacht in de reguliere media, waardoor het verder wordt gelegitimeerd als een legitieme vorm van entertainment. Dit heeft geholpen om meer sponsors en adverteerders aan te trekken. Grote bedrijven en investeerders pompen geld in eSports-organisaties, -teams en -evenementen. Deze toestroom van kapitaal stimuleert de groei door de productiekwaliteit, de spelerssalarissen en de algehele infrastructuur te verbeteren. Vooruitgang in virtual reality (VR) en augmented reality (AR) verbetert de toeschouwerservaring en creëert nieuwe spelvormen. Deze innovaties zullen naar verwachting de interesse in eSports aanwakkeren.

De marktsegmentatie en subsegmentatie omvatten:

Naar apparaattype:

– Smartphone
– Smart TV
– Desktop -laptop-tablets
– Spelconsole

Op streamingtype:

– Op aanvraag
– Live

Op toepassing:

– Platform
– Diensten

Op inkomstenstroom:

– Mediarechten
– Vergoeding speluitgever
– Sponsoring
– Digitale advertenties
– Tickets en merchandise

Impact van recessie

Hoewel een recessie de eSports-markt voor uitdagingen kan stellen op het gebied van sponsoring, financiering en spelersinkomsten, kan het ook kansen creëren doordat mensen op zoek gaan naar betaalbare entertainmentopties. Het groeitraject van de eSports-industrie op de lange termijn suggereert dat het economische recessies kan doorstaan door zich aan te passen aan veranderende omstandigheden en gebruik te maken van de digitale aard om zijn publieksbasis te behouden en zelfs uit te breiden. Uiteindelijk zal de impact van een recessie op eSports afhangen van verschillende factoren, waaronder de ernst en duur van de economische neergang en het vermogen van de industrie om te innoveren en zich aan te passen.

Gevolgen van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne heeft indirecte maar merkbare gevolgen gehad voor de eSports-markt, zoals de migratie van talent, investeringen, regionale toernooien, kijkcijfers, wereldwijde relaties, zorgen over de veiligheid en de algemene perceptie van de sector. Hoewel de volledige omvang van deze effecten kan variëren afhankelijk van de duur en intensiteit van het conflict, is het duidelijk dat het geopolitieke landschap een grote invloed kan hebben op het eSports ecosysteem.

Belangrijke regionale ontwikkelingen

Noord-Amerika is een van de grootste spelers op de eSports-markt, met de Verenigde Staten en Canada als koplopers. Grote eSports-competities, zoals de Overwatch League en de League of Legends Championship Series (LCS), hebben hun wortels in deze regio. Azië wordt beschouwd als de bakermat van eSports en blijft een belangrijke drijvende kracht achter de groei van de industrie. In China is veel geïnvesteerd in eSports-infrastructuur, waaronder arena’s en trainingsfaciliteiten, waardoor het een wereldwijd eSports-centrum is geworden. Europa heeft een bloeiende eSports-scene met verschillende succesvolle teams en toernooien. Landen als Zweden, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk lopen voorop.

Vraag naar het rapport @ https://www.snsinsider.com/enquiry/2735

Belangrijkste resultaten van de eSports marktstudie

– In de afgelopen jaren is het segment smartphones uitgegroeid tot krachtige gamingplatforms, waarbij fabrikanten gamingprestaties en -functionaliteit vooropstellen. Smartphonefabrikanten blijven de grenzen van gamingprestaties verleggen door technologieën in te bouwen zoals schermen met hoge verversingssnelheid, geavanceerde koelsystemen en speciale gamingmodi, waardoor de eSports-ervaring wordt verbeterd.
– Mediarechten zijn een goudmijn geworden in de eSports-industrie, met omroepen en streamingplatforms die strijden om exclusieve deals. Met het wereldwijde bereik van het internet kan eSports gemakkelijk geografische grenzen overstijgen. Dankzij mediarechtendeals kunnen omroepen een divers publiek over de hele wereld bereiken.

Recente ontwikkelingen met betrekking tot de eSports-markt

– Astralis en STARK, twee grote namen in de wereld van gaming en bouw, hebben hun krachten gebundeld om een ongekende gamingtrucktour door Denemarken te organiseren. Deze innovatieve samenwerking tussen de wereldberoemde esports-organisatie Astralis en STARK, een toonaangevend bouwbedrijf, belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor zowel gamers als liefhebbers.
– Global Esports, een van de toonaangevende esports-organisaties wereldwijd, heeft zojuist een spannende samenwerking aangekondigd met Number, een vooraanstaand bedrijf voor gamingproducten. Deze samenwerking zal het landschap van competitief gamen opnieuw vormgeven, met name in de populaire mobiele game Battlegrounds Mobile India (BGMI).

Inhoudsopgave – Belangrijkste punten

1. Inleiding
2. Methodologie van het onderzoek
3. Marktdynamiek
4. Impactanalyse
4.1. COVID-19 impactanalyse
4.2. Gevolgen van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland
4.3. Impact van aanhoudende recessie op grote economieën
5. Waardeketenanalyse
6. Porter’s 5 Krachten Model
7. PEST-analyse
8. eSports marktsegmentatie, per apparaattype
9. eSports marktsegmentatie, per type streaming
10. eSports-marktsegmentatie, per toepassing
11. eSports marktsegmentatie, per inkomstenstroom
12. Regionale analyse
13. Bedrijfsprofielen
14. Concurrentielandschap
15. Conclusie

Over ons:

SNS Insider is een van de toonaangevende marktonderzoek- en adviesbureaus die wereldwijd de marktonderzoekindustrie domineert. Het doel van ons bedrijf is om klanten de kennis te geven die ze nodig hebben om te kunnen functioneren in veranderende omstandigheden. Om u te voorzien van actuele, nauwkeurige marktgegevens, consumenteninzichten en meningen, zodat u met vertrouwen beslissingen kunt nemen, maken we gebruik van verschillende technieken, waaronder enquêtes, videogesprekken en focusgroepen over de hele wereld.

Koop Volledige PDF van eSports Marktrapport 2023 @ https://www.snsinsider.com/checkout/2735

Lees meer ICT-gerelateerde rapporten

Akash Anand | Hoofd bedrijfsontwikkeling & Strategie | Telefoon: 1-415-230-0044 (VS) | E-mail: [email protected]


Keywords:  eSports Market,eSports Market Size,eSports Market Share,eSports Market Growth,eSports Market Trends,eSports Market Analysis,eSports Market Forecast,eSports Market Report