header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor halfgeleiders zal tegen 2030 naar verwachting 91,56 miljard dollar bereiken, met een CAGR van 7,20% tijdens de voorspellingsperiode 2022-2030.

Sep 18, 2023 6:00 PM ET

De markt voor halfgeleiderfabrieken is wereldwijd sterk in opkomst. Halfgeleiderfabrieken spelen een belangrijke rol in de wereldeconomie. Snelle industrialisatie en economische groei wereldwijd zijn belangrijke drijvende krachten. Daarnaast stimuleert de enorme vooruitgang in halfgeleiderproductietechnologieën de groei van de markt. De wereldwijde informatie- en communicatie-industrieën creëren een aanzienlijke vraag op de markt.

Bovendien versnellen de groeiende toepassingsgebieden van halfgeleiders de vraag op de markt. In zijn recente analyse stelt Market Research Future (MRFR) dat de waarde van de wereldwijde markt voor halfgeleiderfabrieken zal stijgen van USD 56,28 miljard in 2022 tot USD 91,56 miljard in 2030, met een groei van ongeveer 7,20% CAGR tijdens de beoordelingsperiode (2022-2030). De marktomvang wordt gestimuleerd door de penetratie van additive manufacturing (AM) en computergestuurde processen.

Aan de andere kant blijft de marktvraag het aanbod overtreffen, wat de productie van auto’s, consumentenapparatuur, computers en smartphones belemmert. Dit voorspelt dat de halfgeleiderindustrie aanzienlijke investeringen nodig zal hebben om aan de vraag te blijven voldoen. Spelers in de sector streven ernaar om het onevenwicht tussen vraag en aanbod te beheren, dat de komende jaren zou kunnen blijven verbeteren.

Omgekeerd is de hoge investering die nodig is om een halfgeleiderfabriek op te zetten een belangrijke factor die de groei van de markt belemmert. Toch zouden de groeiende toepassingsgebieden van halfgeleiders in contactloze betalingen, energiebeheersystemen voor batterijen en drivers voor aanraakschermen de marktgroei tijdens de prognoseperiode ondersteunen.

Ontvang een gratis proefexemplaar@

https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/10750

Grote spelers

Toonaangevende halfgeleider gieterijen markt zijn onder andere

  • Global Foundries (VS)
  • Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) Limited (Taiwan)
  • Verenigde Micro-elektronica Corporation (UMC-Taiwan)
  • Samsung Groep (Zuid-Korea)
  • Internationale onderneming voor halfgeleiderfabricage (SMIC-China)
  • Fujitsu Halfgeleider Limited (Japan)
  • STMicroelectronics NV (Zwitserland)
  • TowerJazz (Tower Semiconductor Limited-Israël)
  • X-FAB Silicon Foundries (Duitsland)
  • Vanguard International Semiconductor Corporation (Taiwan)
  • Magnachip (Zuid-Korea)
  • Powerchip Halfgeleiderfabricage Corp. (Taiwan)
  • United Microelectronics Corporation (Taiwan), onder andere.

Markt voor halfgeleiderfabrieken – segmenten

Het rapport is onderverdeeld in typen gieterijen, technologieën, industrieën en regio’s. Het type segment is onderverdeeld in pure gieterijen en IDM’s. Het technologiesegment is onderverdeeld in 10/7/5 nm, 16/14 nm, 45/40 nm, 20 nm, 65 nm en 130 nm.

Het industriesegment is onderverdeeld in communicatie, consumentenelektronica, auto’s, gezondheidszorg en ruimtevaart. Verder is de halfgeleidertechnologiemarkt per regio onderverdeeld in Noord- en Zuid-Amerika, Azië-Stille Oceaan, Midden-Oosten & Afrika (MEA), Europa en de rest van de wereld.

Koop nu het eersteklas onderzoeksrapport:

https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=10750

Markt voor halfgeleiderfabrieken – Geografische analyse

APAC domineert de wereldwijde markt voor halfgeleidergieterijen vanwege de beschikbaarheid van geavanceerde innovatieve technologieën. Daarnaast stimuleert de aanwezigheid van belangrijke spelers in de sector en de technologische vooruitgang die nodig is in de halfgeleiderindustrie de omvang van de markt. De regio huisvest grote halfgeleiderfabrieken, die samen met overheidssteun en toenemende onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten de marktomvang vergroten.

Markt voor halfgeleiderfabrieken – Concurrentielandschap

De wereldwijde markt voor halfgeleidergieterijen is zeer competitief en lijkt gefragmenteerd. Spelers gebruiken strategische benaderingen zoals fusies & overnames, expansie, samenwerking en product- en technologielanceringen om een groter concurrentievoordeel te behalen. Deze spelers investeren aanzienlijk om het consumenten- en zakelijke landschap te transformeren.

Industrie/ innovatie/ gerelateerd nieuws

05 sep, 2023 — Intel Foundry Services (IFS) kondigde een overeenkomst aan met Tower Semiconductor (TSEM), een toonaangevende gieterij voor analoge halfgeleideroplossingen, om een nieuwe capaciteitscorridor te creëren die toekomstige groei zal stimuleren. Intel levert gieterijdiensten en een geavanceerde 300mm productiefaciliteit in New Mexico om TSEM te helpen haar klanten wereldwijd te bedienen. Volgens de overeenkomst zal Tower ook tot 300 miljoen dollar investeren om apparatuur en andere vaste activa te verwerven en te bezitten die geïnstalleerd zijn in Intels geavanceerde productiefaciliteit in New Mexico, waardoor een nieuwe capaciteitscorridor van meer dan 600.000 fotolagen per maand ontstaat.

Bekijk korting @

https://www.marketresearchfuture.com/check-discount/-10750

Gerelateerde rapporten:

Micro-LED Display Market Research Report Wereldwijde voorspelling tot 2027

Onderzoeksrapport overde markt voor buitenverlichting – Prognose tot 2030

Near Field Communication (NFC) marktonderzoeksrapport voorspeld tot 2030

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op haar diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft het voorname doel om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt bij het beantwoorden van uw belangrijkste vragen.

Neem contact met ons op: Market Research Future®, 99 Hudson Street, 5Th Floor, New York, New York 10013, Verenigde Staten van Amerika Telefoon: 1 628 258 0071(VS) 44 2035 002 764(VK) E-mail: [email protected]


Keywords:  Semiconductor Foundry Market,Semiconductor Foundry Market Analysis,Semiconductor Foundry Market Scope,Semiconductor Foundry Market Demands