header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor ondersteunende klinische besluitvormingssystemen zal tegen 2030 USD 11,04 miljard bereiken als gevolg van de toenemende vraag naar efficiëntie in de gezondheidszorg en de nadruk op patiëntgerichte zorg

Sep 18, 2023 9:00 AM ET

Volgens het onderzoek van SNS Insider bevindt de markt voor Clinical Decision Support Systems zich op een groeipad door een combinatie van factoren, waaronder technologische vooruitgang, ondersteuning door regelgeving, veranderende dynamiek in de gezondheidszorg en de noodzaak om de patiëntresultaten te verbeteren en tegelijkertijd de kosten te beheersen.

Volgens het rapport van SNS Insider heeft de markt voor klinische beslissingsondersteunende systemen in 2022 een waarde van 5,08 miljard dollar bereikt en zal deze in 2030 naar verwachting 11,04 miljard dollar bedragen, met een verwachte samengestelde jaarlijkse groei (CAGR) van 10,2% tijdens de prognoseperiode van 2023 tot 2030.

Reikwijdte van het marktrapport

Klinische Beslissingsondersteunende Systemen (CDSS) zijn geavanceerde hulpmiddelen voor de gezondheidszorg die ontworpen zijn om professionals in de gezondheidszorg te helpen bij het nemen van geïnformeerde beslissingen over patiëntenzorg. Deze systemen zijn gebouwd op een fundament van medische kennis, patiëntgegevens en verschillende algoritmen en regels om relevante informatie en aanbevelingen te bieden op het punt van zorg. CDSS heeft als doel de kwaliteit en veiligheid van patiëntenzorg te verbeteren door op bewijs gebaseerde begeleiding te bieden, fouten te verminderen en klinische resultaten te verbeteren.

Gratis PDF-voorbeeldrapport: https://www.snsinsider.com/sample-request/1264

Marktanalyse

De markt voor klinische beslissingsondersteunende systemen is klaar voor substantiële groei in de komende jaren, gedreven door een samenloop van factoren die de gezondheidszorg een nieuwe vorm geven. Nu de gezondheidszorg worstelt met toenemende patiëntvolumes, is er een groeiende behoefte aan efficiëntere zorgverlening. CDSS biedt een oplossing door klinische workflows te stroomlijnen, zorgverleners te helpen sneller en nauwkeuriger beslissingen te nemen en uiteindelijk de patiëntenzorg te verbeteren. Overheden en regelgevende instanties erkennen de potentiële voordelen van CDSS voor het verbeteren van de resultaten in de gezondheidszorg en het verminderen van fouten. Daarom bieden ze regelgevende ondersteuning en stimulansen voor zorgverleners om CDSS te gebruiken, wat de groei van de markt stimuleert. De verschuiving naar patiëntgerichte zorg beïnvloedt de CDSS-markt. Patiënten zijn mondiger en beter geïnformeerd dan ooit en verwachten gepersonaliseerde zorg. CDSS kan zorgverleners helpen bij het afstemmen van behandelplannen en aanbevelingen op de individuele behoeften van de patiënt.

De belangrijkste spelers in het rapport zijn de volgende:

IBM Corporation, Allscripts Healthcare, LLC, Koninklijke Philips N.V., McKesson Corporation, NextGen Healthcare Inc., Cerner Corporation, Siemens Healthineers GmbH, Wolters Kluwer N.V., athenahealth, Inc., Agfa-Gevaert Group en andere spelers.

De marktsegmentatie van Clinical Decision Support Systems is als volgt:

Naar product

 • Standalone CDSS
 • Geïntegreerde E.H.R. met CDSS
 • Geïntegreerd CPOE met CDSS
 • Geïntegreerd CDSS met CPOE & E.H.R.

Per type toepassing

 • Klinische Herinneringen
 • Geneesmiddel-geneesmiddel interacties
 • Klinische richtlijnen
 • Allergie waarschuwingen
 • Ondersteuning bij dosering van geneesmiddelen
 • Overige

Per type toediening

 • Cloud-gebaseerde systemen
 • Webgebaseerde systemen
 • Systemen op locatie

Per type component

 • Software
 • Hardware
 • Diensten

Impact van recessie

De impact van een recessie op de markt voor ondersteunende systemen voor klinische besluitvorming wordt beïnvloed door een combinatie van factoren, waaronder budgetbeperkingen in de gezondheidszorg, prioriteiten op het gebied van kostenefficiëntie, marktconsolidatie en veranderingen in de regelgeving. Leveranciers van CDSS moeten zich blijven aanpassen, de kosteneffectiviteit en waarde van hun oplossingen benadrukken en de marktdynamiek goed in de gaten houden om te kunnen navigeren door de uitdagingen en kansen die economische recessies met zich meebrengen.

Impact van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne kan de markt voor klinische beslissingsondersteunende systemen op verschillende manieren beïnvloeden, van verstoringen in de toeleveringsketen tot veranderingen in de marktdynamiek en prioriteiten. Hoewel de volledige omvang van deze gevolgen zal afhangen van de duur en de ernst van het conflict, moeten leveranciers van CDSS de situatie nauwlettend in de gaten houden en hun strategieën dienovereenkomstig aanpassen om te kunnen navigeren door de uitdagingen en kansen die zich kunnen voordoen.

Belangrijke regionale ontwikkelingen

Noord-Amerika leidt de markt voor klinische beslissingsondersteunende systemen vanwege de gevestigde gezondheidszorginfrastructuur en de vroege invoering van zorgtechnologie. Europese landen erkennen in toenemende mate de voordelen van CDSS bij het verbeteren van de patiëntresultaten en het verlagen van de kosten voor gezondheidszorg. De regio Azië-Pacific laat een aanzienlijke groei zien in de CDSS-markt vanwege de uitbreiding van de gezondheidszorginfrastructuur en het toenemende bewustzijn. Landen als China en India omarmen CDSS om hun uitdagingen in de gezondheidszorg aan te pakken, waaronder grote bevolkingsaantallen en de behoefte aan efficiënte zorgverlening.

Vraag hier naar het rapport op maat volgens uw bedrijfsbehoeften: https://www.snsinsider.com/enquiry/1264

Belangrijkste resultaten van de marktstudie Clinical Decision Support Systems

Cloud computing heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop zorginstellingen patiëntgegevens en ondersteunende systemen voor klinische besluitvorming beheren en openen. Cloud-gebaseerde CDSS zijn toegankelijk vanaf elke plek met een internetverbinding, wat patiëntenzorg op afstand en samenwerking tussen zorgverleners bevordert. Deze toegankelijkheid is cruciaal, vooral in noodsituaties.

De integratie van elektronische patiëntendossiers (EPD’s) met CDSS betekent een belangrijke vooruitgang in de gezondheidszorgtechnologie. Geïntegreerde EHR’s bieden zorgverleners een holistische kijk op de medische geschiedenis van een patiënt, inclusief diagnoses, medicijnen, allergieën en testresultaten. CDSS kan deze gegevens vervolgens analyseren om aanbevelingen en waarschuwingen op maat te genereren.

Recente ontwikkelingen met betrekking tot de markt voor Clinical Decision Support Systems

Etiometry, een pionier op het gebied van klinische beslissingsondersteunende software, heeft onlangs een belangrijke mijlpaal bereikt door het CE-merk te ontvangen voor zijn geavanceerde gezondheidszorgtechnologie. Deze CE-markering betekent dat de software van Etiometry voldoet aan de strenge regelgevende normen van de Europese Unie, waardoor het op grotere schaal kan worden toegepast in zorginstellingen in heel Europa.

Redcliffe Labs, een baanbrekende speler op het gebied van gezondheidszorgtechnologie, heeft een baanbrekende samenwerking aangekondigd met Abbott, een wereldleider in gezondheidszorgdiagnostiek, om een innovatief AI-gebaseerd klinisch rapportageplatform te introduceren. Dit partnerschap zal naar verwachting een wereldwijde impact hebben, aangezien zowel Redcliffe Labs als Abbott een sterke internationale aanwezigheid hebben.

Inhoud

Hoofdstuk 1 Introductie

Hoofdstuk 2 Onderzoeksmethodologie

Hoofdstuk 3 Dynamiek van de markt voor klinische beslissingsondersteunende systemen

Hoofdstuk 4 Impactanalyse (COVID-19, oorlog tussen Oekraïne en Rusland, aanhoudende recessie in grote economieën)

Hoofdstuk 5 Waardeketenanalyse

Hoofdstuk 6 De 5 krachten van Porter

Hoofdstuk 7 PEST-analyse

Hoofdstuk 8 Klinische Beslissingsondersteunende Systemen Marktsegmentatie, Naar Product

Hoofdstuk 9 Klinische Beslissingsondersteunende Systemen Marktsegmentatie, Naar Toepassingstype

Hoofdstuk 10 Klinische Beslissingsondersteunende Systemen Marktsegmentatie, Naar Type Levering

Hoofdstuk 11 Klinische Beslissingsondersteunende Systemen Marktsegmentatie, Naar Type Component

Hoofdstuk 12 Regionale analyse

Hoofdstuk 13 Bedrijfsprofiel

Hoofdstuk 14 Concurrentielandschap

Hoofdstuk 15 Gebruikscases en best practices

Hoofdstuk 16 Conclusie

Koop het volledige onderzoeksrapport: https://www.snsinsider.com/checkout/1264

Over de VS:

SNS Insider is met haar authentieke consumenten- en marktinzichten wereldwijd toonaangevend op het gebied van data en analytics. Het vertrouwen van onze klanten en zakenpartners heeft altijd centraal gestaan in wie we zijn als bedrijf. Om het succes van onze klanten te ondersteunen, hebben onze hoogopgeleide ingenieurs, consultants en datawetenschappers consequent de grenzen van de industrie verlegd met innovatieve methodes en meettechnologieën.

We helpen onze klanten te anticiperen op industriële, economische en consumententrends om ontwrichtende veranderingen te stimuleren door wereldwijde ervaring te combineren met lokale informatie van experts van over de hele wereld. We brengen context aan in strategische en tactische gegevens door benaderingen te combineren die gebaseerd zijn op gegevenswetenschap en veldonderzoek. Zo helpen we u bij het aanpakken van uw meest dringende problemen en het signaleren van mogelijkheden.

Contactgegevens: Neem contact met ons op: Akash Anand Hoofd Bedrijfsontwikkeling & Strategie, info@snsinsider.com, Telefoon: 1-415-230-0044 (VS) | 91-7798602273 (IND), Website: https://www.snsinsider.com


Keywords:  Clinical Decision Support Systems Market,Clinical Decision Support Systems Market Size,Clinical Decision Support Systems Market Share,Clinical Decision Support Systems Market Trends,Clinical Decision Support Systems Market Growth