header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


5G in de luchtvaartmarkt zal tegen 2030 36,62 miljard dollar overschrijden door de vraag naar verbeterde connectiviteit aan boord en de nadruk op real-time gegevensanalyse

Sep 19, 2023 9:00 AM ET

Op basis van het onderzoek van SNS Insider zal 5G-technologie een game-changer zijn voor de luchtvaartindustrie en een groot aantal voordelen bieden, variërend van verbeterde passagierservaringen tot operationele efficiëntieverbeteringen en veiligheidsverbeteringen.

Het rapport van SNS Insider geeft aan dat de 5G-markt voor de luchtvaart in 2023 een waarde van USD 1,22 miljard heeft bereikt en naar verwachting in 2030 een waarde van USD 36,62 miljard zal hebben bereikt, met een opmerkelijk samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 53% tijdens de voorspellingsperiode van 2023 tot 2030.

Reikwijdte van het rapport 5G in de luchtvaartmarkt

5G in Aviation Market verwijst naar de toepassing van de vijfde generatie (5G) draadloze technologie in de luchtvaartindustrie om verschillende aspecten van luchtvervoer, communicatie en veiligheid te verbeteren. Deze geavanceerde draadloze technologie betekent een aanzienlijke vooruitgang ten opzichte van zijn voorgangers en biedt snellere datatransmissie, lagere latentie en betere connectiviteit. Een van de belangrijkste voordelen van 5G in de luchtvaart is het potentieel om passagiers naadloze en snelle internettoegang te bieden tijdens vluchten. Dit betekent dat reizigers kunnen genieten van ononderbroken videostreaming, snel browsen en realtime communicatie, waardoor lange reizen productiever en leuker worden.

Marktanalyse

5G maakt het gebruik van AR en virtual reality (VR) mogelijk bij pilotenopleidingen en onderhoudsprocedures. Simulators met 5G-connectiviteit bieden realistischere trainingsscenario’s, verbeteren de vaardigheden van luchtvaartprofessionals en zorgen voor veiligere operaties. De integratie van 5G in het ecosysteem van de luchtvaart is cruciaal om de veilige werking van onbemande vliegtuigsystemen, beter bekend als drones, mogelijk te maken. 5G-netwerken kunnen real-time communicatie en gegevensuitwisseling tussen drones en grondstations ondersteunen, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor uitgebreide dronetoepassingen in de luchtvaart, zoals vrachtlevering en surveillance. Luchthavens kunnen 5G inzetten voor verschillende toepassingen, waaronder slimme bagageafhandeling, beveiliging en efficiënte grondoperaties. Geautomatiseerde bagagesystemen, biometrische veiligheidscontroles en realtime vluchtinformatie kunnen allemaal worden verbeterd via 5G-connectiviteit. Al deze factoren zullen de groei van 5G in de luchtvaartmarkt waarschijnlijk stimuleren.

Ontvang een voorbeeldrapport van 5G in de luchtvaartmarkt @ https://www.snsinsider.com/sample-request/2502

Belangrijke spelers zijn
– Ericsson
– Nokia
– Cisco-systemen
– Panasonic Avionics Corporation
– Huawei Technologies Co. Ltd
– Gogo LLC
– Global Eagle Entertainment
– ONEWEB
– Aeromobiele communicatie
– Smartsky-netwerken
– Inseego Corp
– Intelsat en andere spelers.

De marktsegmentatie en subsegmentatie zijn als volgt
per product
– Verbeterde mobiele breedband
– Vaste draadloze toegang

per eindgebruik
– 5G Vliegtuig Infrastructuur
– 5G luchthaveninfrastructuur

per communicatie-infrastructuur
– Kleine cel
– DAS

door 5G-diensten
– Vliegtuigoperaties
– Luchthavenactiviteiten

Door technologie
– eMBB
– FWA
– URLLC/MMTC

Impact van Recessie

De impact van een recessie op de adoptie van 5G in de luchtvaartmarkt kan complex zijn. Hoewel kortetermijninvesteringen kunnen vertragen door economische onzekerheden, blijft het langetermijnpotentieel voor het verbeteren van de operationele efficiëntie en passagierservaring sterk. Luchtvaartmaatschappijen en luchtvaartbedrijven zullen een evenwicht moeten vinden tussen onmiddellijke financiële zorgen en de behoefte aan technologische vooruitgang om concurrerend te blijven in een wereld na de recessie.

Impact van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

Hoewel de directe impact van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne op de 5G-markt in de luchtvaart misschien niet direct is, kunnen de bredere implicaties van het conflict op toeleveringsketens, geopolitiek en cyberveiligheid het tempo en de aard van de 5G-implementatie in de luchtvaart beïnvloeden. Luchtvaartbedrijven zullen zich moeten aanpassen aan deze veranderende omstandigheden, waardoor de benadering van de integratie van 5G-technologie in de sector mogelijk een nieuwe vorm krijgt.

Vraag naar het rapport @ https://www.snsinsider.com/enquiry/2502

Belangrijke regionale ontwikkeling

Noord-Amerikaanse landen, met name de Verenigde Staten en Canada, lopen voorop in de 5G-markt voor de luchtvaart. Grote luchtvaartmaatschappijen werken samen met telecommunicatiereuzen om 5G-connectiviteit naar hun vloot te brengen, waardoor Wi-Fi aan boord, entertainment voor passagiers en onderhoudswerkzaamheden worden verbeterd. Europese landen werken actief samen in het kader van het 5G-actieplan van de Europese Unie om te zorgen voor een naadloze uitrol van 5G in de luchtvaart. Dit partnerschap is gericht op het creëren van een gemeenschappelijk Europees luchtruim, het verminderen van vertragingen en het verbeteren van de veiligheid door real-time gegevensuitwisseling. De regio Azië-Pacific is getuige van een aanzienlijke groei in de toepassing van 5G, en dit strekt zich uit tot de luchtvaart. Landen als China en Zuid-Korea investeren fors in 5G-infrastructuur op luchthavens en in vliegtuigen, waardoor snellere connectiviteit en meeslepende passagierservaringen mogelijk worden.

Belangrijkste resultaten van de studie over 5G in de luchtvaartmarkt

– De integratie van 5G-technologie in de luchtvaartindustrie heeft een nieuw tijdperk van efficiëntie en veiligheid ingeluid, waarbij het segment Luchthavenexploitatie klaar is om deze transformatieve verschuiving te domineren. Dit segment omvat een breed scala aan activiteiten die cruciaal zijn voor het soepel functioneren van luchthavens, van luchtverkeersbeheer tot bagageafhandeling en beveiliging.
– Het segment voor vaste draadloze toegang (FWA) ontpopt zich als een dominante kracht bij de invoering van 5G-technologie in de luchtvaartindustrie. FWA maakt gebruik van de mogelijkheden van 5G om snelle, betrouwbare draadloze connectiviteit te bieden aan vliegtuigen, waardoor een revolutie ontstaat op het gebied van entertainment tijdens de vlucht, connectiviteit voor passagiers en activiteiten van luchtvaartmaatschappijen.

Recente ontwikkelingen met betrekking tot 5G in de luchtvaartmarkt
– Duncan Aviation, een gerenommeerde leider in vliegtuigonderhoud en avionica-oplossingen, heeft een spannende samenwerking aangekondigd met Gogo Business Aviation om een revolutie teweeg te brengen in de connectiviteit tijdens de vlucht in executive vliegtuigen. Deze samenwerking is erop gericht om geavanceerde 5G-technologie in de lucht te brengen, waardoor leidinggevenden en passagiers kunnen profiteren van naadloze connectiviteit en een verbeterde ervaring tijdens de vlucht.
– De recente onthulling van Singtel’s 5G Aviation Testbed op Changi Airport’s Airside is een belangrijke mijlpaal in de evolutie van luchtreistechnologie. Dit innovatieve project beoogt een revolutie teweeg te brengen in de luchtvaartindustrie door gebruik te maken van de kracht van 5G-connectiviteit om de veiligheid, efficiëntie en passagierservaring te verbeteren.

Koop de volledige PDF van het marktrapport over 5G in de luchtvaart @ https://www.snsinsider.com/checkout/2502

Inhoudsopgave – Belangrijkste punten
1. Inleiding
2. Methodologie van het onderzoek
3. Marktdynamiek
4. Impactanalyse
4.1 COVID-19 Impactanalyse
4.2 Impact van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland
4.3 Impact van aanhoudende recessie
5. Waardeketenanalyse
6. Het 5-krachtenmodel van Porter
7. PEST-analyse
8. 5G in de luchtvaartmarkt, per product
9. 5G in de luchtvaartmarkt, per eindgebruik
10. 5G in de luchtvaartmarkt, per communicatie-infrastructuur
11. 5G in de luchtvaartmarkt, per 5G-diensten
12. 5G in de luchtvaartmarkt, per technologie
13. Regionale analyse
14. Bedrijfsprofielen
15. Concurrentielandschap
16. Conclusie

Over ons:

SNS Insider is een van de toonaangevende marktonderzoek- en adviesbureaus die wereldwijd de marktonderzoekindustrie domineert. Het doel van ons bedrijf is om klanten de kennis te geven die ze nodig hebben om te kunnen functioneren in veranderende omstandigheden. Om u te voorzien van actuele, nauwkeurige marktgegevens, consumenteninzichten en meningen, zodat u met vertrouwen beslissingen kunt nemen, maken we gebruik van verschillende technieken, waaronder enquêtes, videogesprekken en focusgroepen over de hele wereld.

Onze medewerkers zijn toegewijd aan het geven van betrouwbare informatie aan onze klanten en met onze expertise in de meeste industriële sectoren zijn we er trots op dat we erkend worden als een van ‘s werelds beste marktonderzoekbureaus. We kunnen snel relevante onderzoeksprogramma’s ontwerpen en implementeren, waaronder enquêtes en focusgroepen, en we beschikken over de middelen en de competentie om met klanten in vrijwel elke bedrijfssector om te gaan.

Akash Anand Hoofd Bedrijfsontwikkeling & Strategie info@snsinsider.com Telefoon: 1-415-230-0044 (US) | 91-7798602273 (IND)


Keywords:  5G in Aviation Market,5G in Aviation Market Size,5G in Aviation Market Share,5G in Aviation Market Growth,5G in Aviation Market Trends,5G in Aviation Market Forecast,5G in Aviation Market Report