header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


CAD- en PLM-softwaremarkt zal tegen 2030 USD 26,55 miljard bereiken, gedreven door de stijgende behoefte aan productinnovatie en de toenemende toepassing van 3D-printing

Sep 19, 2023 9:00 AM ET

Overzicht CAD- en PLM-softwaremarkt:

Volgens het onderzoek van SNS Insider is de CAD- en PLM-softwaremarkt klaar voor aanhoudende groei, aangewakkerd door technologische vooruitgang, veranderende industriële landschappen en een groeiend bewustzijn van de voordelen die deze softwareoplossingen bieden.

Volgens het rapport van SNS Insider heeft de markt voor CAD- en PLM-software in 2022 een waarde van USD 14,89 miljard bereikt en zal deze in 2030 naar verwachting USD 26,55 miljard bedragen, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 7,5% tijdens de prognoseperiode van 2023 tot 2030.

Ontvang een gratis monster van CAD- en PLM-softwaremarktrapport 2023 @ https://www.snsinsider.com/sample-request/2737

Belangrijke spelers in het rapport zijn:

– Autodesk Inc
– SAP SE
– Dassault Systemen
– PTC Inc
– Oracle
– Propel Software-oplossingen Inc
– Simplify3D
– Siemens AG
– Blender
– Infor Inc
– Aras Corporation
– DuroLabs
– Andere spelers

Reikwijdte marktrapport

CAD-software (Computer-Aided Design) en PLM-software (Product Lifecycle Management) zijn twee essentiële hulpmiddelen in de wereld van productontwikkeling en -ontwerp. Ze dienen verschillende maar onderling verbonden doelen en helpen bedrijven hun processen te stroomlijnen en de efficiëntie te verbeteren in verschillende industrieën zoals productie, architectuur en engineering. CAD-software is een krachtig hulpmiddel dat wordt gebruikt door ingenieurs, architecten, ontwerpers en tekenaars om gedetailleerde en nauwkeurige tweedimensionale (2D) en driedimensionale (3D) digitale modellen van fysieke objecten te maken.

Marktanalyse

De markt voor CAD- en PLM-software heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt, gedreven door verschillende belangrijke factoren. De opkomst van 3D-printtechnologie heeft geleid tot een grotere vraag naar CAD-software. CAD-software is essentieel voor het ontwerpen van 3D-modellen die kunnen worden geprint. Nu 3D-printen toegankelijker en betaalbaarder wordt, profiteert de markt voor CAD-software van deze trend. In de sterk concurrerende wereldmarkt van vandaag streven bedrijven voortdurend naar innovatie en de introductie van nieuwe producten om te voldoen aan de veranderende eisen van de consument. CAD- en PLM-software spelen een cruciale rol bij het vergemakkelijken van productontwerp, -ontwikkeling en -innovatie en stimuleren zo de marktgroei. Omdat toeleveringsketens steeds meer geglobaliseerd raken, is de behoefte aan effectieve samenwerking en communicatie tussen geografisch verspreide teams gegroeid. Met PLM-software kunnen bedrijven productgegevens beheren en samenwerken over de grenzen heen, wat de efficiëntie bevordert en fouten vermindert.

De marktsegmentatie en subsegmentatie omvatten:

Naar implementatie:

– Ter plaatse
– Cloud

Op toepassing:

– Elektronica
– Automobiel
– Architectuur
– Industriële apparatuur
– Luchtvaart en defensie
– Engineering en bouw (AEC)
– Overige

Impact van Recessie

Een recessie kan een gemengd effect hebben op de CAD- en PLM-softwaremarkt. Terwijl verminderde kapitaaluitgaven en vertragingen bij projecten een negatieve invloed kunnen hebben op softwareleveranciers, kunnen er ook groeikansen zijn omdat bedrijven hun efficiëntie en concurrentievermogen willen verbeteren. Succesvolle softwareleveranciers zullen zich moeten aanpassen aan de veranderende marktdynamiek, oplossingen met toegevoegde waarde moeten bieden en moeten inspelen op de veranderende behoeften van hun klanten in tijden van economische onzekerheid.

Impact van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne heeft verschillende onzekerheden en uitdagingen met zich meegebracht voor de CAD- en PLM-softwaremarkt. Bedrijven in deze sector zullen zich moeten aanpassen aan het veranderende geopolitieke landschap, verstoringen in de toeleveringsketen moeten beheren en de veiligheid en veerkracht van hun softwareproducten moeten garanderen om deze turbulente tijden met succes te doorstaan. Het is cruciaal voor bedrijven om voorbereid te zijn op dergelijke belangrijke gebeurtenissen om stand te houden in de concurrerende markt.

Belangrijkste regionale ontwikkelingen

Noord-Amerika, met name de Verenigde Staten, domineert van oudsher de markt voor CAD- en PLM-software. Deze dominantie kan worden toegeschreven aan een robuuste productiesector, een sterke focus op innovatie en een hoge adoptiesnelheid van geavanceerde technologieën. Europa staat bekend om zijn sterke industriële basis, vooral in sectoren als de auto-industrie, lucht- en ruimtevaart en machinebouw. CAD- en PLM-software zijn in deze sectoren van cruciaal belang voor productontwerp, simulatie en -beheer. De regio Azië-Pacific, geleid door landen als China en India, heeft een snelle industrialisatie doorgemaakt. Deze groei heeft de vraag naar CAD- en PLM-software gestimuleerd, omdat bedrijven op zoek zijn naar efficiënte manieren om producten te ontwerpen en te beheren.

Vraag naar het rapport @ https://www.snsinsider.com/enquiry/2737

Belangrijkste resultaten van de marktstudie CAD- en PLM-software

– Het elektronicasegment heeft zich ontpopt als een krachtpatser op de markt vanwege de zich steeds verder ontwikkelende elektronica-industrie. Deze sector omvat bedrijven die betrokken zijn bij het ontwerp en de productie van elektronische componenten, consumentenelektronica en geavanceerde technologische producten.
– Hoewel cloud-gebaseerde oplossingen aan populariteit hebben gewonnen, blijft het on-premise segment dominant in de markt. Veel gevestigde bedrijven hebben uitgebreide investeringen in on-premise CAD- en PLM-software. Migreren naar de cloud kan kostbaar en complex zijn.

Recente ontwikkelingen met betrekking tot de CAD- en PLM-softwaremarkt

– Essig PLM, een gerenommeerde speler op het gebied van Product Lifecycle Management oplossingen, heeft zojuist haar nieuwste innovatie onthuld – ProductCenter Nexa. Deze baanbrekende software belooft een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop bedrijven hun productontwikkelingsprocessen beheren en brengt een nieuw niveau van efficiëntie en samenwerking.
– PTC, een toonaangevende wereldwijde leverancier van softwareoplossingen voor de industriële sector, heeft de succesvolle afronding aangekondigd van de overname van ServiceMax, een vooraanstaand softwarebedrijf voor field service management (FSM).

Inhoudsopgave – Belangrijkste punten

1. Inleiding
2. Methodologie van het onderzoek
3. Marktdynamiek
4. Impactanalyse
4.1. COVID-19 impactanalyse
4.2. Gevolgen van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland
4.3. Impact van aanhoudende recessie op grote economieën
5. Waardeketenanalyse
6. Porter’s 5 Krachten Model
7. PEST-analyse
8. Marktsegmentatie CAD- en PLM-software, per toepassing
9. CAD- en PLM-softwaremarktsegmentatie, naar toepassing
10. Regionale analyse
11. Bedrijfsprofiel
12. Concurrentielandschap
13. Gebruikersgevallen en best practices
14. Conclusie

Over ons:

SNS Insider is een van de toonaangevende marktonderzoek- en adviesbureaus die wereldwijd de marktonderzoekindustrie domineert. Het doel van ons bedrijf is om klanten de kennis te geven die ze nodig hebben om te kunnen functioneren in veranderende omstandigheden. Om u te voorzien van actuele, nauwkeurige marktgegevens, consumenteninzichten en meningen, zodat u met vertrouwen beslissingen kunt nemen, maken we gebruik van verschillende technieken, waaronder enquêtes, videogesprekken en focusgroepen over de hele wereld.

Koop de volledige PDF van CAD- en PLM-softwaremarktrapport 2023 @ https://www.snsinsider.com/checkout/2737

Lees meer ICT-gerelateerde rapporten

Akash Anand | Hoofd bedrijfsontwikkeling & Strategie | Telefoon: 1-415-230-0044 (VS) | E-mail: info@snsinsider.com


Keywords:  CAD and PLM Software Market,CAD and PLM Software Market Size,CAD and PLM Software Market Share,CAD and PLM Software Market Growth,CAD and PLM Software Market Trends,CAD and PLM Software Market Analysis,CAD and PLM Software Market Forecast,CAD and PLM Software Market Report